Saturday, January 31, 2009

.mungkin kah yang baru itu lebih baik?

.

orang kata bercinta perlu mengenali hati dan budi. atau mungkin sudah tertulis di hakiki bahawa pasangannya itu. jadi tidak elok melawan yang sudah hakikat. senyumlah pada takdir. pasti takdir akan tersenyum pada kita kembali.

dalam hidup ini mungkin kita boleh bercinta banyak kali. bertemu dan berpisah. tapi di satu tempat, masa kita akan berhenti. melihat dan jatuh cinta untuk sekian kalinya. sekali dalam hidup. hanya yang bertuah akan mengecapi cinta abadi.

semua yang telah terjadi mengajar kita. perlu di ambil iktibarnya. segala yang di impikan atau di harapkan tak semua menjadi nyata. namun setiap yang sukar akan ketemu sinarnya. itulah kebesaranNya... teman yang setia bersama pada waktu duka itulah sebaik-baik manusia di dunia.

jangan mengharapkan pada yang tak sudi. sebab ia akan menghancurkan hati dan perasaan. terima lah hakikat bahawa masih ada lagi yang sayang. percaya lah pada diri.

harapan yang tidak kesampaian bukan bermaksud tiada lagi harapan lain. masih ada lagi harapan. jangan di tutup pintu hati itu untuk yang baru. mungkin yang baru itu akan lebih baik?

pernahkan anda lihat cinta di balik tabir? cinta yang berputik dari perkenalan tidak kenal rupa. dari jauh berkenalan. dari suara kedengaran. bermesra tanpa mengenal siapa dirinya. tanpa tahu cantik atau burukkah dia. tanpa kemesraan terjalin dari berpegangan tangan. tapi keikhlasan tiba-tiba muncul. keakraban berputik hari demi hari. cinta kah itu?

sekali terdengar suara, berdegup jantung bagai guruh melanda. cinta tiba-tiba mekar dari biasa. hati timbul sayang yang teramat sangat. selama ini berdakapan dalam mimpi ingin bertemu. layakkah ia di gelar cinta?

berkenalan di balik tabir tapi ingin bersua muka rasa serba salah pula. banyak bermain di benak fikiran. salah satu darinya, sudikah si dia menerima rupa paras dirinya? kekurangan dirinya? tetapi.. jika ini bertitik tolak dengan nilai persahabatan, wajarkah rupa paras di ambil kira??? mungkin ya dan mungkin tidak.

renung-renungkan...

3.39pm sabtu/31 january 2009

:) .intanurulfateha

10 comments

ondenQ said...

nice :)

~ ♥ cik intanurulfateha ♥ ~ said...

tenkiuuu ;)

Anonymous said...

yup..it true...paras rupa x penting pown...plg penting hati budi kan...

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

~ btul :)

Anonymous said...

yuppp...but nowdays guys more pentingkan paras rupa rite..act i like wut have u said in ur blog..coz i noe it from ur heart...btw...nice blog...keep on blogging...:)

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

~anonymous

.ermm tenks :)
.yupp its frm my heart

luvida said...

yunk..ni ur 1st post ek?
:D

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

~luvida

.da tau buat ape telefon
*ikut dialog iklan kt tv dulu2*

.huu yup nie 1st en3
.ektuali i layan blog kt fs dulu
.tp da delete da
.huhu

✿ Cik Cimi said...

mungkin...
hbes law yg baru itu xbaek mcm ner nk wat intan...

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~cimi

.cari yg lagi baru~ ;p

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13