Friday, July 10, 2009

.confused *hmm*

.


.sejak result rayuan degree tadi keluar
.mood saya berubah-ubah

.sekejap mahu cont degree untuk intake seterusnya
.sekejap mahu masuk private college

.bila fikir semula
.course apa yang saya mahu sebenarnya?

.hmmm

.saya suka education

.saya suka mengajar

.sebelum ni saya ambil course sains ukur tanah di UITM

.tapi kalau tunggu intake dec UITM
.belum tentu lagi saya dapat ambil education

.tadi google, rasa mahu masuk UNISEL

.foundation TESL 1 year ~ rm7k
.degree TESL 3 years ~ rm23k

.agak murah compare with others

.saya dah bagitahu mama
.mama suruh fikir yang terbaik

.mama cakap, mahu bincang dulu dengan abah
.tapi mama macam setuju kalau saya ambil foundation
.dan kemudian boleh cont degree di IPTA tahun hadapan

.ada kawan saya ambil foundation TESL di UNISEL dulu
.dan sekarang tengah buat degree TESL di USM

.tapi rugi setahun bila ambil foundation
.sebab saya sudah ada diploma UITM

.tapi masalahnya saya belum ambil MUET
.ouh malangnya~

.rasa rugi pulak tak mahu ambil MUET dulu
.konon-konon kalau dapat cont di UITM juga
.time degree pun boleh ambil MUET
.tapi tak ada rezeki pula

.unpredictable

.so sekarang saya confused
.mahu tunggu intake dec?
.atau masuk private college?

.kalau anda jadi saya, bagaimana?
.huu sangat pening pening lalat sekarang ni

p/s :
.sekarang suka tulis entry menggunakan bahasa baku
.mahu jadi cikgu kan?
;) *wink*


10 comments

♥ miss cimi ♥ said...

uih,,jgn kompius2 intan,,
relax,,
tarik nafas~hembus,,
gud girl,,
kikiki,,

cik intanurulfateha said...

~miss cimi

.hee oke sedang tarik nafas
.fuhh
.oke da hmbus :P

green said...

hmm..kalau saya, tunggu intake dec..masuk private ni nanti gaji murah..somebody says..
lain laa kalu yg establish cam utp, limkokwing, mmu..
hope this would help~
doa bnyk2 sis..

cik intanurulfateha said...

~green

.ye ke?
.hmm btul gak ek
.penat2 blajar, pastu gaji sikit
.huu x best btul
.tenks sis utk opinion tu :)

Heidi Shafiq said...

err... masuk tmpt aku blaja la..
UTeM.. mau?

♥ Cik Ca said...

well... tgu la intake dec..
insyaAllah slalu akan sgkut...
sbb dip kat uitm kan..
sbb klu msk unisel...
utk medical or nursing oke..
sbb gaji pon tinggi bile kuar..
but in term of TESL tu...
cm gaji sikit nti..
tak worth spent byk...
but in d end.. gaji tak ley repay blk money spending...
renung2 kan oke....

vidadarisakura said...

result rayuan cemana?
ok x?

cik intanurulfateha said...

~heidi

.cmne mau masuk
.kene apply upu kan?
.mane de bukak lagi :(

cik intanurulfateha said...

~cik ca

.hee btul gak ek syg
.nti i pk balik
.btw tq :-*

cik intanurulfateha said...

~sis vivi

.hmm rayuan tu x dpt :(

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13