Thursday, July 16, 2009

.gigihnya seorang mama *gigih la sangat huhu*

.


.hai kawan-kawan

.huu rindunya nak tulis entri kat blog sendiri
.sekarang ni saya sangat-sangat busy
.
orang lain yang kerja pun sempat lagi tulis entri
.saya busy mengalahkan PM
.kuikuikui~

.hari ni saya nak cerita something
.
tadi saya borak-borak kosong dengan mama
.saya cakap yang saya nak turun KL sabtu ni
.nak pergi dating dengan kekasih hati
.hehehe~

MyEm0.Com

.then mama cakap nak balik bila?
.saya cakap
pergi pagi, balik malam
.then saya minta duit sikit
.fuhh nasib baik mama nak bagi lebih
.ni yang membuatkan saya
.bertambah-tambah sayang kat mama ni
.hehehe~

.lepas itu mama cakap
"angah sampai rumah je,
mama dengan abah nak pergi terengganu"

.saya dah pelik
"aik, mama nak pergi sana buat apa? .tengok yeop?"
.yeop ni adik lelaki saya yang study di UMT

.then mama cakap
"mama nak hantar batang pokok jambu
.dia nak buat research final project"
.then mesti la saya gelak
guling-guling

.saya sangat pelik!
.dah tak ada pokok lain ke?
.nak juga pokok jambu dari muar ni
.takkan tak boleh pos batang pokok jambu tu
.gigih betul mama ni sampai mahu pergi hantar

.lawak betul la yeop ni
.mama pun kelakar

MyEm0.Com

.then saya cakap lagi
"eleh, angah tau mama nak pergi jalan-jalan kan?"
"alaaa...angah nk ikut!!!!"

MyEm0.Com

.then mama cakap
"siapa nak jaga nenek?"
"siapa nak suap nenek makan?"

.then saya cakap la
"along kan ada. takkan weekend pun pergi sekolah"
.along seorang cikgu yang SGT gigih
.cuti pun mahu pergi sekolah buat kerja

.lagipun kesian juga dekat nenek
.hari-hari saya yang jaga
.so, kalau dengan along, lain sikit dia rasa nanti

.tapi sebenarnya tak ada lah nak ikut sangat
.mesti sangat-sangat penat sebab baru balik dari KL

.tapi mama tak sure lagi jadi pergi ke terengganu
.sebab abah saya kan polis
.susah mahu apply cuti

.tapi apa-apa pun,
"yeop, good luck untuk final project"
.batang pokok jambu pun boleh~
.hahahaha!

MyEm0.Com

... kepada yeop ...
.bila mau pulang?
.kalau tak rindu kat aku,
.tolong lah rindu dekat handphone baru aku!
.lalalalala~

MyEm0.Com

p/s:
.saya baru balik dari klinik
.ambil suntikan hepatitis-B
.mama cakap kena suntik 3x
.yang ini kali kedua
.kali pertama, bulan lepas
.yang ke tiga, next month pula

MyEm0.Com

.uwaa tak nak!
.sakit!!!!!


26 comments

LuVidA^^ said...

1. g date pagi..balik mlm..ape ase??
2. batang pkok jmbu...mmg lawak gile..hohoo
3. g tganu u x yh la ikot yunk..jauh penat r..u kn da besar...huuuu
4. u suntik ape?....zzz

cik intanurulfateha said...

~luvida

.haha u ni mcm polis pencen pulak la yunk :P
1-haha byk bole rase .aummmm :P
2-mcm la kt tganu x de pokok jambu ek? ngade btul :))
3-busan la dok ruma :(
4-hepatitis B.. huhu

khaLifah feDi said...

emm dpt wet sayang mama arr ea?

ber_uwang said...

he he he :)

bEEdLE d' bARd said...

hehe..rajin bebenor la mak u nak anta btg pokok jambu tu..
wah, bagusnya amek suntikan tu..sakit sgt ke?

adib said...

setan..bkn btg pokok jmbu la..Psidium guajava stem k

jai.jezz ^.~ said...

adik kau research pokok jambu muar bcoz air jambu kat keyL ni pamez kau.. *ader kena mengena kew*

cik intanurulfateha said...

~kf

.kalau x dpt duet mmg syg
.tp kalau dpt duet, bertambah2 syg le
.agagagaga :P

cik intanurulfateha said...

~ber_uang

.hee knp awak? :P

cik intanurulfateha said...

~bEEdLE d' bARd

.tau x pe
.mama mmg semangat sket nk g jalan2
.huhuhu

.saket gile
.mesti la td kite nanges :(

cik intanurulfateha said...

~adib a.k.a yeop

.psidium guajava stem kunun
.ko x yah nk ckp bahse saintifik
.ckp batang pokok jambu dah la
.jambu batu kan? sbb guajava
.wahahaha :))

cik intanurulfateha said...

~jai.jezz ^.~

.ouh ye ke?
.faymes sgt ke?
.hehehe :P

helena's said...

eh napa akak tak suntik pun???

cik ian@aH Lian~ said...

hahaha
detink seari mane cukop?
lalalala

cik intanurulfateha said...

~sis hel

.kalau x suntik pun x pe
.terpulang kpd masing2
.lgpun vaksin terhad
.mama kite nurse
.dpt subsidi huhuhu

cik intanurulfateha said...

~sis ian

.ckup le tuh
.dr x datink lgsung :P

ZARA 札拉 said...

erk..kena shuntik?mengapakah?

cik intanurulfateha said...

~zara

.hehe saje je
.nk elak hepatitis B
.x amek pun x pe

mohdhairihassan said...

wahai kekasih hati,
marilah...marilah...
hohoho~
saye mahu bawa anda Terbang Tinggi cam Fabulous Cat,
&
Sampai Syurga spt Faizal Tahir.
hehehe~ gedik kan sayang?
:-*

[-suziey-] said...

waaa mau jmpe kekasih hati ka...waaa..hmmm..mmg gigih mama intan smpai sanggup anto btg pokok jambu ke t'ganu..ke mama awk nk sopping kt sana + dating2..ekekke;D

cik intanurulfateha said...

~b ku syg

.hee jumpe esok ek syg~
.love u much! :)

cik intanurulfateha said...

~suziey

.haha tau x pe kak
.mama mmg kaki jalan :D

Heidi Shafiq said...

hepatitis B tu ape yek?
aku lupe la..

cik intanurulfateha said...

~heidi

.utk penyakit dlm2 hati kot
.ehehe if im not mistaken la :P

noor afzan said...

wuiyoo..
projek pokok jambu..
best tu..
good luck jugak kat yoep..

aik..
suntikan hepatitis B.?
Bukan dah ke masa kecik2 dolu2..

cik intanurulfateha said...

~afzan

.eh lum la kak
.mase kecik2 dlu tuh BCG
.hehe

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13