Thursday, July 30, 2009

.teacher intan is back *heee wish me luck!*

.

.helo kawan-kawan!

.bertemu lagi dalam segmen,
.mari berblog bersama cik intan yang comel~

.hari ini bangun pagi agak lewat .pukul9 am .lagipun tengah cuti, so tak perlu bangun subuh .huhuhu~ .saya dah tak buat translation .sebab malas~ huhu .tunggu bos bagi gaji, baru cont balik .bos cakap dah sent pada publisher .so tunggu berita dari publisher saja lah

.then dalam pukul 11am, mama balik ruma sekejap .mama kan nurse, klinik dekat saja dengan rumah .mama cakap cikgu zainudin jumpa mama .suruh saya pergi sekolah .sebab dia suruh ganti seorang cikgu yang akan cuti bersalin .tapi cikgu tu belum cuti lagi .maybe nextweek .so saya pergi interview saja tadi *cikgu zainudin tuh guru penolong kanan 1*

.time tu dah pukul 11.15
.saya baru lepas mandi .belum suap nenek makan lagi .cepat-cepat suap nenek makan .then saya cakap dengan mama .pakai jeans boleh tak? .sangat malas mahu iron baju kurung .hehehe~ .then mama cakap, mana boleh! .aiyak~.so terpaksa la iron baju ala kadar .then iron tudung .time tu dah pukul 11.40 .kena pergi sekolah pukul 12 .saya pakai tudung dah la sejam .haish mana sempat! .then tengok-tengok dalam almari .ada tudung syria yang saya beli dekat karnival sua rasa tv9 hari tu .terus pakai~ .lagipun ni interview untuk jadi model cikgu .simple-simple dah la .hakhak~


.mama cakap, kena pergi sekolah pukul12 .haruslah mama yang hantar .malas mahu start-start motor ego kilat ku .huhuhu~ .actually, sekolah menengah tu sekolah lama saya .lebih kurang 500m saja dari rumah .jalan kaki pon boleh! .hehehe~ .sebelum ni, dah 2x tawaran jadi guru ganti saya tolak .sebab jauh dari rumah .mama tak kasi pergi jauh-jauh .risau sebab saya naik motor .lepas tu, kalau saya kerja jauh-jauh, mama akan hantar chacha ke taska macam dulu .nenek pula, minta tolong mak ngah tengok kan .takkan nak suruh nenek duduk rumah seorang .kesian nenek tapi bukan setiap masa mak ngah boleh tengok .dia pun ada komitmen lain juga

.bila sampai sekolah, terus kena jumpa pengetua .nama pengetua tu, tuan haji azman .beliau pengetua baru .bukan pengetua masa zaman saya sekolah dulu .fuh~ nasib baik dia baik .dia cakap, saya kena ganti seorang cikgu english .dia tengok-tengok transkrip diploma .then tengok-tengok slip spm and pmr .lepas tu dia senyum :) .dia cakap, maybe saya kena ajar english form4 atau form5 .dia tanya boleh ke? .sebab masa diploma, spm n pmr saya dapat A .heeee~

.adehh~ .lemah betul .saya cakap saja lah boleh .padahal dalam hati mesti lah cuak! .then dia cakap, nanti bila cikgu tuh dah start cuti, dia akan call saya .tapi sebelum saya interview, ada seorang lagi budak dah interview .so, saya tak ada lah berharap sangat .kalau dapat,
alhamdulillah :) .tapi kalau tak dapat, macam biasa lah, saya pasrah! .huhuhuhu~

.kawan-kawan
.doakan saya ye!
.wish me luck untuk kali ni~

.kalau tak, saya hanya
.
part time translator dan
.full time penganggur yang tegar
.fuhh lamanya mahu tunggu december

.saya mahu continue degree!

.sekian~

26 comments

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

all de best!!
aisumi pn nk continue dgree ^_^

cik intanurulfateha said...

~aisumi

.hee jum~ :)

dotblogspotdotkom said...

mcmn nak kontiniu degre... srp pun x pas.. emmm jadi la despes je...huhuhuh

cik intanurulfateha said...

~dotblogspotcom

.hehe dah lepas la sume
.dah dpt diploma pun
.kite skola la pkcik
.bukan nye x skola huhu

Anak Gemilang said...

wah.. kak intan ni sgt pndi english ya.. ptt la boleh jd trsnltor. haha.
ok.
ora doakn yer.
jd cekgu best kan kank intan.
keja sng. pstu.. gji boleh la kan. hehe.
kak.
tsnkrip dip akak cmna di letk english ek. smua sem ke akak dpt A.. hebt2.
owh. ora nk jd tsnltor gk ni.. haha.
wpun english ni dh semkin lmau. haha.

cik intanurulfateha said...

~ora

.sem1-3 je ade english
.ade gak sem yg dpt B
.huhuhu
.akak x tere bi la
.ckp terabur!
.seyes
.x caye tnye hairi~
.hahahahaha~

.oke
.nti jd la translator
.rmbut pown bole gugur tau! :P

LuVidA^^ said...

gud lux yunk..tecer intan yg chumel..
:D
em..cepat2...cont dgre aw..
muahh~

mohdhairihassan said...

saye juge kawan anda kan?
so,saye pn nk doakn anda jugakla..
semoge sumenye bjalan dengan lancar..
^_^

chacha fasya said...

ai cikgu intan..
cikgu fasay is here..hehe..

owg pn pas degreeneh continue wat DPLI lak..
pastu kd cikgu cikgi..
huh.
tatot laa..
tkt kena buli kt student..lalala~

CIK NATTY ツ said...

babe, m just arrived home. tu pun kena blek awal sbb esok kul 9pg i ade taklimat GSTT.

hey, gudluck tao. hope u'll get the job. :)

noor afzan said...

waahhh..
good luck yer..
tapi cam takt je nak ajar form 5..
tgk muke intanpun cam baya2 dorang jer..
isk2..

cik intanurulfateha said...

~luvida

.mekasih :)

cik intanurulfateha said...

~b ku syg

.anda adalah seorang kwn, teman, kekasih, dan bakal suami saya
.wajib mndoakan saya
.hrp maklum

cik intanurulfateha said...

~fasya

.hee hye cikgu fasya! :P
.alaa x takot kene buli, takot kene ngorat je :P

cik intanurulfateha said...

~cik natty

.hee bru balik?
.update blog plssss!!
.huhu~
.eh belikan i ape utk souvenir? :P

.wahh dpt GSTT ke?
.congrat!
.best-best
.dpt gaji sile blanje ek~ :)

cik intanurulfateha said...

~afzan

.hee x mo la kene buli
.kene ngorat x pe :P

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

amin~~~~~ hope dpt la sis ea..??



ganbatte sis!!!



mesti la skul tu amik yg cute2 je.. cm sis.. eheee...



;))

cik intanurulfateha said...

~tieha

.heee btul2 :P
.yg kiut2 je huhu

Ezad said...

Kui.. kui...

Students:Selamat pagi cayang!!!
opss... Cikgu...
0oopss... Miss Intan..!!

Teacher :Hurm.. T0day n0 need t0 ckp2 english k..
lets we skipping2 j0wo... uiks ? skipping ke speaking r... ahh.. wat eber lah...

Students: J0wo.. n0 pr0blem miss..
c0z im j0wo..

Teacher : Dats make me easy lah.. s0 i can sit back n rilex.. (curi2 blogging huhu..)

Students: Wat r u d0in' miss... wif ur lapt0p??

Teacher : HUpdate la.. yang k0 ni sib0k wat pe??

Suddenly ~
Headmaster : 0ii!! intan!! u apa bikin.. u r fired...!!! ( kau ku pecat )

Ezad :Dun wurry eh... ( hehe..)

Ezad said...

Kat Tanjung Mas, mu0r ad skulah tadika nak gune cikgu part time...

huhu.. lalala...

cik intanurulfateha said...

~ezad

.pnh rase kene buang skola x?
.x penah kan?
.meh teacher nk bg rse nikmat buang skola huhuhu~

cik intanurulfateha said...

~ezad

.hee x mo ajar skola tadika
.pening2
.nk ajar skola menengah
.ramai pelajar kacak :P

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

heheheee.. btul2..


dpt la tu nt..


insyaAllah..


;))

[-suziey-] said...

hoho..msti dpt nye..insyaAllah..dia tgk result pn dh senyum2..tunjuk muka cute sket msti dia cair,..ekeke:D good luck ok..

cik intanurulfateha said...

~tieha

.heee hopefuli
.tenks tieha :)

cik intanurulfateha said...

~suziey

.hee klu senyum menggoda cmne kak?
.haaa risau gk klu x dpt
.huuu~

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13