Tuesday, August 4, 2009

.saya seorang perempuan yang comel dan pandai memanjat pokok *sekian, terima kasih*

.

.hai semua~

.bertemu kembali dalam segmen mari berblog
.bersama cik intan yang
perasan comel

.saya mahu cerita neh .sila baca dengan penuh tenang ye~ .tarik nafas dulu sebab banyak gambar dalam ni .takut muntah pula! ngeee~ .saya ke dusun buah-buahan pak utih saya .ingat dekat melaka, rupanya dekat kesang saja .kesang tu still dalam daerah muar lagi .huhu~

.sila scroll gambar-gambar dibawah :)

.saya comel! ;)
.sila diam ye semua ;p

.ye tepat sekali!
.ini hanya lakonan ;p

.hee comel tak?
.haa tak comel?
.baiklah, saya pasrah

.kami gerak dalam pukul 5.oo pm
.dan sampai dalam pukul 5.45 pm
.sila scroll gambar-gambar dibawah :)

.ni pak utih saya
.dia tolong bukakan pagar

.datin esah sedang keluar kereta
.huhuhu~

.si pendek ni sedap je tidur

.ha bangun pun
.kalau tak bangun, memang
.dah kena sangkut atas pokok!
.hahahaha~

.seperti biasa, si comel ;)

.hee itu dia
.duku langsat
*bukan dukong, salah info tadi hehe*

.dan lagi~

.ini pula pokok tenggek burung
.abah cakap, buat ulam sedap
.tipu! mesti pahit~ ;p

.mak utih di sebalik pokok :D

.mama saya
.cantik kan? ;)
*memuji dengan harapan elaun bulanan di naikkan*

.chacha masih blur-blur
.sebab baru bangun tidur

.ni abah saya,
.tengah makan duku langsat

.ni mama the superwoman
.panjat pokok duku langsat
.tapi pakai tangga
.hehe~ ;p

.chacha still moody
.gedik betul minah ni

.ni la dusun pak utih

.pak utih cakap,
.ada dalam 12 pokok duku langsat
.pokok manggis, rmbutan dan durian pun ada

.ini si comel
.di paksa memanjat pokok
.hee~
*masih comel kan? ;p*

.hasil kutipan saya
.saya berjaya mengutip 3 plastik penuh oke!
.huhuhu~

.snap dari atas pokok ;p

.sempat je snap pic sendiri
.muahahahah :D

.chacha still moody
.belasah jugak budak ni

.lepas settle kerja-kerja panjat pokok,
.kami pun gerak balik
.tapi sebelum balik ruma,
.singgah kedai makan
.mahu isi perut yang sudah berjuget-juget

.fuhh~
.penat dan sangat-sangat lapa
.saya masih tidak percaya yang
.saya telah memanjat pokok
.walaupun menggunakan tangga!
.miyahahahah :D

.sila scroll gambar-gambar dibawah :)

.saya order kuew tiaw kungfu
.tapi tak sesedap macam kat
.kedai tomyamku sec7 s.a!

.antara lauk-lauk yang ada
.ikan siakap masak stim
.kailan goreng ikan masin
.kerabu sotong
.sup ekor

.si kecik ni pun kelaparan

.mama makan ala-ala sopan gitu

.abah pun lapar
.tapi abah ngelat tadi
.tak tolong panjat pokok pun!
.mana aci! :(

.eh eh gambar saya tak ada lah!
.sebab mereka tak mahu snapkan
.dan bz mengadap makanan! :(

.time makan tadi, along pun join .tapi dia datang lambat sikit .sebab dia pergi bank dan kami bukan 1 kereta dengan dia sebab dia tak ikut kami semua pergi dusun pak utih tu .tadi konon-konon dia mahu belanja makan .tapi mesti lah abah tak mahu .nak bayar duit makan pun berebut-rebut .kalau tak sayang duit, sila bagi pada saya merangkap angah yang comel :D

.then lepas makan, kami terus balik rumah .saya naik kereta dengan along sebab mama suruh temankan dia .tak bagi dia drive sorang-sorang .dan mama bungkuskan adik nasi goreng paprik .sebab dia secara suka rela telah mengambil tempat saya untuk jaga nenek .hehehe~

.hee kepada yeop~
.kau lah adik yang terbaik di dunia
.walaupun engkau jauh dekat terengganu,
.lobang hidungmu tetap menjadi pujaan hatiku~
*ada hidden meaning ni*

.itu saja mahu update
.sekian~

28 comments

yeop si hensem..hoho said...

setan!!!!!

cik intanurulfateha said...

~yeop yang perasan hensem hoho

.weh kalau aku setan, ko ape?
.setan jugak kan?
.laen la kalau dna ko same dgn "yg tersebut" ;p

violetless said...

klaka2..tp seyes la comel..heheh

LuVidA^^ said...

yunk...i bace tajuk u..ade pnjat2 pkok..i da trase tau..kot2 u pon nk blakun pengsan hahahhaa...

cedapnye mam....byk lauk..hehe..mst lagi mahal dr 75.10 kn?
:P

cik intanurulfateha said...

~viotless

.hee cumel kan kan kan? :)

cik intanurulfateha said...

~luvida

.hee mmg nk tujukan tajuk tu utk u pun ;p
.hee i x jatuh tadi
.cmne nk pengsan2 ;p

♥ Cik Cimi ♥ said...

jap3.
sye xnmpak cik intan pnjt pokok pn.
nmpak pnjt tngga jew.
kikiki.
wink3.
;)

cik intanurulfateha said...

~cik cimi

.hee kire aci la tu ;p

Mr.Homosapiensz said...

ingtkn memanjat pokok btol...apasal nampak memanjat tangga tepi pokok jer..ahakss....

cik intanurulfateha said...

~mr homosapienz

.hee kene tuka tajuk entry la ek cmtuh? ;p

noor afzan said...

ingat panjat pokok bebetul tadik..
pakai tangga rupenyer~
hehe~
panjat ala2 ayu gitu..
maybe ayah kamu rasa x thrill panjat gune tangga..
tu yang xmo panjat tuh.
hehe~

[-suziey-] said...

adeii mknana2 yg sgt sedap..amboih ank dara memanjat..

p/s: buat sket tutorial masukkan scroll bar dlm n3..hehe

ZARA 札拉 said...

pergh~

ayu gini panjat pokok?

tabik sis!

tabik!

acik ayu said...

tukau lagu lagik?
haih.

:P

Heidi Shafiq said...

weh simpan buah sket tuk aku.. :P

cik intanurulfateha said...

~afzan

.hee mne reti pnjat betul2
.stakat pnjat tangga leh la ;p

cik intanurulfateha said...

~suziey

.hee nti kite buat ek kak tutorial :p

cik intanurulfateha said...

~zara

.hahaa mekasih ;p

cik intanurulfateha said...

~kak ayu

.hobi ;p

cik intanurulfateha said...

~heidi

.meh meh dtg ruma ;p

LuVidA^^ said...

gayat la..pnjat tangga..bek pnjat pokok..huhu....
bgs nye tuju tajuk kt i...
ngee :P

cik intanurulfateha said...

~luvida

.hee i mmg bagus pun ;p

syaf said...

tumpang lalu...
singgah2 my blog...
http://daniel-syaf7788.blogspot.com/

cik intanurulfateha said...

~syaf

.sile2 lalu :)

n0n0n said...

lamanya tak makan buah....huhuhu

Heidi Shafiq said...

weh meh dtg umah aku tlg panjat bumbung.. ade lipas mati kt atas..
mase ni la ko kene tunjuk kehebatan ko memanjat kan.. spiderwomen!

cik intanurulfateha said...

~n0n0n

.hee mkan la ;p

cik intanurulfateha said...

~heidi

.x mo la
.nk mrndah diri
.x nk sume org tau yg kite spiderwoman yg sebenar ;p

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13