Saturday, August 29, 2009

.tutorial #6 - pop-up window

.

.salam kawan-kawan~

.kali ni mahu share pasal pop-up window
.macam yang selalu keluar bila korang masuk blog saya
.tutorial ni di request oleh wan rohayaty

.senang saja ye puan-puan dan tuan-tuan
.ikut steps di bawah (:

1) Buka Layout then buka tab Edit HTML

2) Cari code <head>
*untuk memudahkan pencarian, tekan CTRL+F dan copy paste code di bawah*

*untuk select code, tekan CTRL+A*
*untuk copy code, tekan CTRL+C*

*untuk paste code, tekan CTRL+V*
*sorry sebab saya disabled right click* ^^


3) Copy dan paste code ini di ATAS code pada Step 2 tadi.

<script language='JavaScript'>alert(" AYAT ANDA ");</script>


4) Tukarkan tulisan kuning tersebut dengan ayat-ayat cinta anda ye~

5) Lastly, Save Template dan siap!

6) Korang boleh preview blog korang. Jadi tak? Heee~~ Good Luck! (:

31 comments

.: wan r0hayaty :. said...

thanks sis,,
lov u la,,
i will try,,

cik intanurulfateha said...

~wan

.welkem ^^

miszkeyna said...

dah try...dpt buat yeay!
thanx~
kamu punye sticky post tu mcmane buat? menarik sje...

cik intanurulfateha said...

~miszkeyna

.nti kite buat tuto sticky post plak ek :)

[-suziey-] said...

ouh bgus ni..tp kan..selagi org xklik ok selagi tu xload page,..adeii..akk slalu kena..hehe..

cik intanurulfateha said...

~suziey

.hiks
.sape suruh x klik ;p

ezzatul fatihah binti fauzi said...

yes2...saya dah tau nak wat dah..

yes!!

cik intanurulfateha said...

~ezza

.hee gud gal :)

halEEm said...

pop up window neh jd time bila?
x brp phm function nye lah..

intanurulfateha ❤ said...

.die akan kuar stiap kali bukak blog u

~BieYhA Bieber~ said...

kak intan , saya try ta boleh . atau saya silap step . :\

Cahaya Ketenangan said...

assalamualaikum....hmm..saya ada try buat ni, tapi tak jadi la.. tulisan tu tak berubah jadi warna kuning pun. saya sebenarnya tak faham sangat step kedua tu

Nurul Adlin Syahira said...

akak, fb akq npe ek ?
ssh la nk email coz i x pndai =))

DAsh dyana said...

tenx , suda jdi pun xD

bebychenta said...

kak , saye ta boleh buat pop out wndow . np erhh ? carik code nye ta jpe . sobs sobs .

Ezzah said...

terima kasih banyak2..
sayang kamu lah sudi ajar ;)

Syahrul Ikram said...

klao nk buh link bleyh tak??
contoh
popup window link trus ke website mne2..

mizzmyera said...

akak intan...
tengss...
owg da try da...
mekashe10000.....

aifa said...

eyy akk !
knpe ta bule eak ?
pelik seyy sy kak

dyla lavender said...

wahhh =)

nurzulaikha said...

sye gune tutorial akak ni..thx sbb wat tutorial ni..

An-Nisa' said...

huhu ! sdah b'kurun lamenye kite cari tuto nih ! akq dah watkan ! maceh ! jadi plak uh ! syg akq ! ;)

Taqeeyya said...

Subahanallah walhamdulillah! Saya mmg dh lm cari tutorial ni! Mmg tabik springla ngn awk!!!

siti nur sarah said...

thanks...hihi..credit to u intan

Wanaa Nana said...

saya nak minta izin amek sikit-sikit tutorial ni eh... ^.^

Bitter Sweet Efiey said...

thnks..... :) love it bebeh....

nur shafareena said...

hyee , sya ta phm laa yg code psl code, tu ?? cm ne ekhh ?

[Junior Photograph] said...

da jadi da =) tnx sis! ^^

lydia veracious said...

KAK ,kalau nak wat pop-up windo yang nak keluar dari blog macmne pulak?

Fatin Aqilah said...

jdi la...tq sis

aisyah ecah said...

tq sis...jadi la tutorial akak ny... =)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13