Sunday, August 30, 2009

.tutorial #7 - sticky entry/sticky mode

.

.scheduled post.

.entry ni di taip pada petang hari
.saja mahu publish waktu malam
.huhu~

.kali ni teacher intan mahu ajar
.macamana nak buat sticky mode
.maksudnya mahu entry sentiasa berada di atas
.walaupun anda telah update blog tu
.kiranya macam anda
.dah gam kuat-kuat entry ni kat atas
.tutorial ni miszkeyna yang request

1) mula-mula, korang type entry dan publish post macam biasa


2) then korang Edit balik entry tadi. then dekat bahagian Post Options, ada Post date and time. korang tukar la tarikh dan masa dia. tarikh dia tu terpulang pada korang semua untuk awalkan. awalkan lah sedikit.


3) then, publish entry tu semula. done! (:

.korang try lah
.teramat lah senang
.good luck! ^^

18 comments

noor afzan said...

ooo..macam tu ker?
kena awalkan tarikh?
maknanya letak tarikh semalam la ek?

cik intanurulfateha said...

~afzan

.eh bukan kak
.tambah tarikh
.mksudnye esok, lusa, tulat dan seterusnya
.tambah 8bulan atau 800 tahun akan dtg pown bole :D

noor afzan said...

oo..ok dah buat dah..
thanks yer..
nanti nak try scroll box lak..
hehe~

cik intanurulfateha said...

~afzan

.hee oke kak! :)

miszkeyna said...

ouh thank you...
means nk letak tarikh 8 bulan lagi tu..
mcamne?

cik intanurulfateha said...

~miskeyna

.mule2 u post tarikh hari ni kan?
.then u edit, tmbah tarikh
.contoh tarikh hari ni 31 aug, pukul 10.20am
.u tukar jadik 30september 2009 pukul 8am ke
.depends laa
.nk entry tu berada di atas sampai tarikh bile pun

hannie_luv_vespa said...

owh cam2...
nak try r nt...
cam best jer..

~♥ cik intan® said...

~hannie

.try la ^^

miszkeyna said...

ouh..cmtu..oke
arigatou gozaimasu~ heee

cik intan (◡‿◡✿) said...

~miszkeyna

.hee sile sile buat ek^^

farhana hanafi said...

thanks intan...
hehehe...
tutorial intan byk mmbntu...
thnks sbb sudi share.

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@farhana hanafo

.welkem ^^

::m!SS edURA hanUM:: said...

tq intan
sy dah buat =)

intanurulfateha ❤ said...

@::m!SS edURA hanUM::

.welkem ^^

DySha cHan said...

u memg baiq la dear~~ da buat da TQ aa...

Nurulezzah said...

thanks intan. da buat :)

Wanaa Nana said...

thank you kak... menjadi...

masshie mastura said...

thanks dear. dh faham :)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13