Friday, September 25, 2009

.gigih menaiki basikal selama sejam~ hoho

.

.salam semua~

.hari ni ex-pupils saya datang lagi .kali ni, dari SK Parit Num5 .sekolah pertama yang saya mengajar dulu .datang jauh-jauh naik basikal .adalah almost sejam kot dieorang naik basikal .sebab dulu, time saya mengajar sekolah dieorang, nak gi sekolah tu, naik motor dah 15minit .cuba imagine kalau budak darjah 3 kayuh basikal berapa lama? .huhuhu~ .apa-apa pun, tenks sebab datang rumah teacher! .mereka datang bertiga .hafuza, aiman dan faizi .tapi si hafuza tak mau masuk rumah saya .segan kot~ *hafuza ni lah yang sangatttttttt selalu sms dan misscall saya! =.="*

.gi pusing-pusing naik basikal kat tepi-tepi rumah saya .kejap cakap nak pergi kedai, kejap cakap nak balik .dah penat pujuk ajak masuk rumah .saya just hidangkan mereka nugget ayam dengan air oren .kuikuikui~ .dalam sejam lah dieorang lepak rumah saya .dan saya bagi dieorang duit raya lebih sikit dari students saya yang lain .kesian dieorang sebab datang naik basikal jauh-jauh

.time dieorang nak balik, saya escort separuh jalan naik motor .risau dieorang lalu jalan besar naik basikal tu .kang kalau jadi apa-apa kang, saya lah yang susah! =.=" .apa-apa pun, tenks again sebab datang .next year datang lagi yek~ ;)

.then petang tadi, ada AJK masyarakat kawasan rumah saya hantar kerusi, meja, pinggan mangkuk, set buffet, kuali, periuk untuk persediaan open house ahad nanti .kalau kat area rumah saya ni, bila ada kenduri, majlis perkahwinan atau open house sekalipun, diadakan secara gotong royong .saya kan duduk kawasan kampung

.so, barang-barang ni semua tak payah susah-susah nak sediakan .semua leh pinjam dari balai raya dan bayaran tersangatttttt lah murah .and the best part is, bila tetamu semua dah balik rumah masing-masing, pinggan mangkuk cawan periuk belanga semua dieorang yang tolong cuci .so, senang lah kerja kami sefamily .lagipun, saya memang tak suka basuh pinggan! .hahahah~

.so, siapa-siapa yang mahu datang time open house ahad ni, jangan lah segan-segan ek! .till the next entry~ .tata!

p/s:
.menunggu rombongan meminang dari puchong ahad ni ;)

20 comments

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

hohooo.. mahu pegi jugak itu open house!!!!!!!

Mimi said...

ahahah.
smangat btul dia nak kena pinang eh?
hehehe.

LuVidA^^ said...

mam naget je??hehhee.....
ala....steded la nek beskal..
i dulu taim skula..nek beskal gak...bes wooo

green said...

bgsnyee teacher ni..
n beznyee ade student cm ni..

rase cm nak jadi cikgu plak..
huhu

~♥ cik intan® said...

~tieha

.jgn ckp je nk dtg tp x dtg! ;p

~♥ cik intan® said...

~mimi

.heee sape lah yg x semangat nk kene pinang cik mimi
.lg2 nk kene pinang dgn kekasih hati ;p

~♥ cik intan® said...

~luvida

.naget je i mmpu
.lgpun mama keje
.sape nk masak
.naget pun, adik i tlg gorengkn ;p

~♥ cik intan® said...

~green

.hee best!
.jum lah jd cekgu (:

ynadona said...

sis duk kg jugak tp kg sis takde semangat kampong macham ni.sigh.sis nak sgt ade kg dan duk kat kg2 yg macham kg kamu ni.mgkin sebab kg sis dah upgrade jadi majlis perbandaran plus memang dekat sebelah bandar je so dah tade semangat gotong royong sme ni.haih!!!

~♥ cik intan® said...

~ynadona

.hee tuh la
.skng byk kmpung yg dah upgrade
.x lame lg, tmpt kite pun nk naek taraf
.rumah kg yg kayu mayu tuh pun sume dah roboh, ganti ruma batu

THE ZUL said...

respect cikgu intan ^^V.

~♥ cik intan® said...

~zul

.hehehe tq ^^

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

good teacher...
hehehehe...
asal lak dak tue malu² eh...
ade hati nie...
hehehehe...
biase la...
dak²...
have a great open house...

~♥ cik intan® said...

~meniti senja

.ntah la
.x kan le ade hati
.drjah3 kot ;p

.tq! (:

cHeRyNa PiReS said...

bagusnya ajk tuh!!! rasa macam nak jugak gi open house nieh...wooowww..

tp paling best bila dpt pusing2 naik basikal. kan best kalau kak sha ade basikal jugak...mesti seronok:)

noor afzan said...

ghajennye depa pi umah cekgu..

.: wan r0hayaty :. said...

trnsport ade disediakn x dr kuantn ke muar???
tringin benor ni nk p open house ;P

~♥ cik intan® said...

~kak sha

.akak
.dtg laaaaa
.petang smpai malam :)

~♥ cik intan® said...

~afzan

.hehe tau xpe
.sgt rajin :)

~♥ cik intan® said...

~keding

.uiks
.kamu kan ade kete
.ajak abg buncit tu skali ;p

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13