Friday, September 18, 2009

.JILAT??? euwwwwwwww~

.

.comel kan?

.ni lagi comel
.hahaha~

.eh tak tak
.sebenarnya saya nak update pasal benda lain
.tapi nak update pasal kereta yang parents saya baru beli
.saya ada cerita dekat entry lepas

.parents saya beli kereta proton exora .trade in dengan kereta lama, kia spectra .the important reason beli exora ni sebab spectra tu kecik sangat .kalau nak sumbat adik beradik saya memang tak boleh lah .huhu .terpaksa bawak 2 kereta .dah membazir .minyak lagi, tol lagi .so better ambil kereta yang selesa sikit .kereta tu sampai malam semalam .JLT 7525 .sebab tu saya cakap JILAT .haha! .buruk gila num plat!


.ni lah kereta baru kami (:
*alamak, macam mana leh nampak bayang-bayang saya!*

.ni pula sesi membasuh kereta spectra sebelum nak bagi pada salesman tu .salesman tu datang hantar proton exora tu dekat rumah .so, abah cakap, basuh lah spectra tu, jangan la kotor sangat .so adik-adik saya basuh lah .saya tolong tengok je .hehe~

.scroll down.
click to enlarge.

lelaki BESAR tuh la adik saya yang study kat UMT
.die baru sampai rumah 2hari lepas

.baju oren adik saya, form 3

.ni plak si penyibuk, chacha
.siibuk nak basuh kereta jugak

.kat family saya, semua kereta + motor mesti num plat 7525 .saya pun tak sure kenapa mama dan abah pilih num tu .maybe ada sentimental value kot .hehehe~

.scroll down.
click to enlarge.
.kia spectra yang di trade in

.kereta kancil along
.kereta ni manual

.moto ego buruk saya (:

.moto vs saya
.saya pakai moto ni time study kat UiTM dulu

.tapi lepas saya accident, mama belikan ego

.dia cakap kecik sikit & balance dengan berat saya :(

.vs ku dalam kenangan
.lepas balik dari site kat campus
*saya dulu ambil cos land survey huhu*

.sekarang adik saya pakai moto ni dekat UMT tu
.dan moto ni dah cat hitam :(
*crdt pic to ezza*

.cuma moto scrambler abah je bukan 7525
.sebab ni moto lama
.abah pergi kerja pakai moto ni
.ada macam azroy tak?
.huhuhu
~

.29 september ni, insyaAllah viva elite sampai rumah saya .tapi bukan untuk saya, tapi untuk along =.=" .sebab dia yang bayar bulan-bulan kereta tu .dah la beli manual .kereta kancil tu pun manual .saya mana reti bawak! T__T .cuma exora tu je auto .tapi bapak besar .takut!! .so kereta kancil along tu, bagi kat abah untuk abah pergi kerja .hohoho~ .tsk~ bila pula mama nak belikan saya kereta .ambil lesen kereta pun lembab .lepas raya baru continue belajar kat driving school .ohhh sangat tak suka! T__T .macam mana mama nak belikan kereta kalau saya tak tahu drive? tsk!

.k lah, tu saja mahu update
.tengahari ni nak pergi melaka dengan family
.pergi visit pak utih saya di hospital
.dan lepas tu pergi shopping!!!!!!!!

.sekian~

10 comments

naz said...

lesen tipu ek?

n0n0n said...

ok la tu ade skuter.....dh lulus lesen nnt leh amik kete...aku je yg pkai kereta kebal skrg ni...ahaks....

noor afzan said...

wah..7525 yer..?
pe maknanya ek?

awak, x per..
slow2 la belajar yer..?
pasni dah dapat lesen mesti terrornyer..

♥ Cik Ca said...

fuyoo... raye dgn jilat... hahaha..
oke le tuh...
cm kete ca.. BKA.....
tak cm dlm sains lak kan..
bikar??? seb bek bkn tbg uji ke..
hahahaha...

eh2 p le resmi dulu kete tuh..
besh tuh... hahaha

~♥ cik intan® said...

~naz

.tipu?
.mne de

~♥ cik intan® said...

~n0n0n

.mmg la ade skuter
.tp kalau ujan, basahhh T_T

~♥ cik intan® said...

~afzan

.ntah la kak
.tatau pe mkne

.err kite x de smngat nk amek lesen
.tatau knp
.dr dulu lagik kene pksa amek lesen T_T
.tp klu merempit, laju je :D

~♥ cik intan® said...

~cik ca

.hahaha tau xpe
.dah rasmi dah
.td g mlk :D

LuVidA^^ said...

yunk kiut la bunge tu...huhu...
em..
i x larat nk bce sume..i skip...nnti jumpe pas aye k..
mish u :D

~♥ cik intan® said...

~luvida

.kiut mcm i kn????? ;p

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13