Wednesday, September 2, 2009

.saya berubah menjadi garang! *sila percaya*

.

*.nampak garang tak? huhu*
.time balik sekolah tadi

.salam kawan-kawan~

.uhhh kenyangnya~ .korang buka makan apa tadi? .saya makan orang .oke~ saya tipu ^^ .saya makan nasi ler .lauk macam-macam .malas nak tulis .kang kuar balik isi perut ni heee~ .saya mahu update sikit cerita pasal hari ni .ada 3 kelas saja hari ni

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

.4 kemanusiaan 1.
.kelas start 7.30 sampai 8.50 am .hari ni discuss paper test .sebab belum discuss .semalam cuma discuss dengan 4 K1 dan 4 ST saja .overall ok lah ^^ .saya suka kelas ni .students lelaki dan perempuan semua ok~ .huu .then tadi saya cakap dengan dieorang, kontrak cikgu saya habis 2 oktober nanti .then ade group students lelaki a lil bit upset .dieorang cakap

"alaaa....kejapnyaaa .nanti kalau rindu cikgu macamana?"

.adehh~ .saya dah touching dah .sebab saya dah start suka ajar sekolah menengah .dulu ajar sekolah rendah pun best gak .dieorang semua tu dah macam adik-adik saya .then saya cakap la kat dieorang

"kalau rindu, datang lah rumah cikgu .dekat je kan? .raya nanti datang lah .tak pun, call-call lah, message ke"

.then seorang student lelaki cakap,

"mana ada num handphone cikgu"

.saya cakap lah,

"nak kena bagi sekarang ke? alaa nanti-nanti lah .time cikgu dah nak habis kontrak"

.then ada seorang tu tanya pasal pakwe, pasal tunang lah .haish malas mahu layan .muka kiut miut macam saya ni ada macam dah tunang ke? =.=" .saya keluar kelas tu dengan gembira .sebab semua ok~ .thanks my dear students! ^^ .then terus ke next kelas, 4 ST

.4 Sains Teknologi.
.kelas pukul 8.50 - 10.10 am .saya continue balik ajar literature .hari ini pasal poem, road not taken .semalam dah discuss pasal test paper .macam biasa lah, saya kena tulis kat blackboard .tapi saya ni dah lah batuk .tak boleh kena habuk kapur .so minta tolong seorang student tuliskan ikut buku saya .tapi seekor seorang pun tak nak .kalau macam semalam, kat kelas 4K2, saya memang lah marah juga sebab dieorang tak mahu tolong saya tulis . tapi last-last ada gak yang tolong .tapi kat 4 ST ni, seorang pun tak mahu .nak cakap penat, baru pukul 9.30 pagi .kalau semalam tu, dah tengahari .semua dah penat .tapi ni awal lagi, penat buat apa? .setakat dengar cikgu membebel kat depan je kot~

.saya malas nak paksa-paksa .saya tulis lah kat depan tu sambil terbatuk-batuk .tapi memang saya diam seribu bahasa dan buat muka kiut serius .so memang tak ada siapa berani tegur .lepas habis tulis satu part, saya padam, saya tulis part ke dua pula .lantak dieorang lah sempat salin ke tak .padan muka! .haish~ .pagi-pagi lagi dah buat saya hangin .habis kelas pukul 10.10 am .time dieorang tengah salin tu, saya suruh dieorang divide kepada 4 group .total yang datang kelas tu cuma 23 orang .so each group 6 orang, cuma 1 group saja 5 orang .saya suruh dieorang buat discussion pasal poem tu .pukul 10 kena present kat depan .present in english .no more in malay .before this, saya consider dieorang present in both language .tapi kali ni, saya strict sikit .huehuehue~

.dalam pukul 10 am, dieorang tak siap lagi discussion .ada yang buat kerja lain .dieorang cakap, kena submit hari ni .tapi kenapa nak buat time english? .apsal tak buat time rehat? .bukan puasa pun .bila saya cam bengang, dieorang tak buat kerja saya suruh, cuma certain budak je yang buat, saya decide nak berambus blah dari kelas tu .tanpa cakap apa-apa .no turning back .saya fed up .tak respect pun .ok fine, saya ni cuma guru ganti .guru sementara kat sekolah tu dan students saya, majority saya kenal sebab anak-anak jiran saya saja .tapi di sekolah, saya tetap guru mereka .so please respect me .since dieorang tak respect saya, saya pun tak nak bagi muka kat dieorang .saya penat .dieorang dah besar, dah boleh fikir .so lu pikir lah sendiri! .huuu~ .saya pun tak tahu kenapa few days ni saya macam strict sikit .saya buat pun untuk kebaikan dieorang juga .saya nak dieorang score A in english .tapi kalau tak boleh pun, at least lulus lah dalam english tu .hmmm~ .tapi kalau dah dieorang tak nak, terpulang lah

.5 sains.
.dieorang trial SPM lagi .time saya jaga exam hall tadi, dieorang tengah jawap paper BM penulisan .so saya duduk saja la, observe dieorang .but sometimes saya pergi each meja, ask them nak kertas lagi atau tak .saya jaga dewan dari pukul 1230-150 pm je .bosan-bosan, saya sms dengan hairi .tapi tiba-tiba dia cakap nak off handphone sebab nak charge .saya pun dengar la mp3 .nasib baik bawa earfon .huhu ^^ .then saya ada dapat surat cinta dari student saya .dia cakap bosan jawap exam, then tulis surat bagi saya .huu~


.surat student saya bagi
.suruh wish her good luck huu
.good luck dear!

.tak ada kerja snap pic kasut sendiri yang buruk
.nak snap pic sendiri kang, student perasan ^^
.malu ai nanti yuuu~ ;p

18 comments

Paan said...

Subjek bahasa asing xde?

ZARA 札拉 said...

wah~

garang ke ni?

cam tak je~

hehehe~

LuVidA^^ said...

nak cupcakes gak.. :P
sgt cute.

x garang pon pix tu? hekk....

n0n0n said...

teruknye dak2 skrg.....xnk dgr ckp cekgu.....huhuhu..."the road not taken",terkenang blaja dlu...wakakakaka...punya la aku nk compete ngan sorg mix chinese malay ni tp last2 aku tewas gak...urghh..geram..kekekekekeke...

~♥ cik intan® said...

~paan

.mne de! ;p

~♥ cik intan® said...

~zara

.rse kene pkai spek mate lah mcm zara tu
.bru nmpak garang ^^

~♥ cik intan® said...

~luvida

.hee tlg lah ckp i garang! ;p

.mmg cute kn?
.klu i dpt kek tu, i x mo makan
.nk frame ;p

~♥ cik intan® said...

~n0n0n

.hee sabar2
.nk skola balik x?
.meh masuk skola kite ;p

::dazlaila:: said...

errr... garang nye...
takutttt....

hehehhehe

cik eykameow :) said...

see? bf sis harus menghargai sis slgi sis msih mhargai beliau. itu sje nk ckp :) btw,susah gak an jd cikgu ni..huhu

Heidi Shafiq said...

aku suke student yg outstanding.. :)

~♥ cik intan® said...

~eyka

.yup
.btul tu syg :)

~♥ cik intan® said...

~heidi

.meh jd anak murid kite ;p

~♥ cik intan® said...

~dazlaila

.hiksss
.garang kan?
.dah ckp dah ;p

cik ian@aH Lian~ said...

aiseh,
suh amik kek pun
malas ler hairi tuh.
meh sis sekeh dia meh...
dush2!

~♥ cik intan® said...

~sis ian

.sekeh je die sis!

noor afzan said...

comey la kek tuh..
haha~

~♥ cik intan® said...

~afzan

.hee comel kan?
.nti nk order utk diri sndiri lah! ;p

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13