Saturday, October 10, 2009

.now everyone can fly~

.

.salam all~

.eh tak tak .tajuk di atas tak ada kena mengena dengan entry saya kali ni .mahu update pasal driving class tadi .sangattttttttttttt best! .tak sabar mahu pergi driving school esok .ekekeke~ .bapak gedik hari tuh nangis-nangis kaki lenguh lah, tangan merah lah .sekarang dah gian mahu driving :D

.tadi belajar parking, belajar naik bukit and yang buat saya teruja sebab dah driving kat jalan raya! .ekekekeke~ .jakun kan kan kan? .1st time tau! .sukeeeeeee sangat~~ .nama cikgu saya tuh abang gombak .nama betul dia khairul anuar .tatau lah kenapa dipanggil gombak .huhu~ .tadi ada jugak borak-borak ngan dia dalam kereta .dia ni kawan abah saya

.saya : .abang, kita kena belajar sampai bila ni?

.dia : .pasal tu intan tak payah fikir .belajar lama-lama pun tak apa .yang penting mahirkan .pasal harga pun tak payah fikir .ayah intan dengan abang kawan .bla bla bla~~ *panjang sangat bebel, ignore je hehehe*

.saya : .ouh ye ke? .hmm oke~

.dia : .bila dah betul-betul intan boleh driving tanpa abang tegur, intan dah boleh test JPJ .sekarang pun abang tengok intan dah boleh drive cuma takut-takut lagik .drive je, jangan takut-takut .intan setakat lulus tuh memang dah boleh sangat sebab berapa ramai kawan ayah intan kat JPJ tu boleh luluskan intan .tapi abang nak intan betul-betul mahir .bukan setakat dapat lesen je

.saya : .hehehe tuh la pasal~

*lebih kurang camtuh lah kiteorang borak*

.err senang cakap, kalau saya nak dapat lesen terbang tuh, boleh sangattt .tapi kang saya yang terkial-kial nak bawak kereta manual .tadi balik dalam pukul 11 lebih .abah yang ambil .time datang driving school pun abah yang hantar .around 8.30 am .then tadi abah cakap, once saya dapat lesen, nak belikan kereta auto .hmmmm~ .ntah ye, ntah tak... .tengok je lah .malas nak berharap apa-apa *sigh* .kat rumah ni ada 3 kereta, exora, kancil dan viva .saya just penah try bawak kancil tu je dulu-dulu .tapi tuh pun semput .ekekeke~

.esok abang gombak suruh datang awal .pukul8 mesti dah sampai .heee~ .nervous~ .kali ni kaki tak lenguh-lenguh lagik .hari tu belajar time bulan puasa .dah la kebulur, saya tak pakai kasut sebab memang tak ada kasut .sneakers nike saya dah buruk .ntah kat mana saya letak .so saya pakai je lah sandal nike .tapi tadi saya pakai crocs .sangat selesa mahu tekan-tekan minyak, break dan clutch .heee~ .patut lah semangat je mahu driving! .ekekekeke~

.saya cuma bermasalah untuk menarik handbreak .kadang-kadang kena tarik guna both tangan T___T .dan juga untuk pusing stereng sampai habis .ouh, sampai merah-merah dan lenguh-lenguh tangan T___T .hmmm harap-harap esok oke~ .orang sebaya saya dan orang yang muda dari saya dah lama ambil lesen .saya baru terhegeh-hegeh macam penagih nak ambil lesen .huhuhu~ .tak apa lah, janji ada lesen ;) .wish me luck untuk esok!

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.petang tadi, my ex-students datang raya .6 orang budak perempuan, 3 basikal .doang kena membonceng lah .datang pukul2, balik pukul 4pm .bebudak darjah 3 dari SK Parit Num5 .jauh woot naik basikal .perjalanan balik dalam sejam lah jugak .time balik tadi, saya escort doang sampai rumah .risau lepaskan doang naik basikal kat jalan raya .next year, datang lah lagik! ^^

.layan gambar je lah ek
.malas nak cerita panjang-panjang ;)

.scroll down.
.mereka


.me and them~

.doang suka main rambut saya
.nak buat tocang! ;D

.chacha seronok sangat sebab dapat kawan
.time ni dia malu-malu huhuhu~

.k lah, itu saja mahu update
.mahu tidur awal
.tersangatttt lah penat~
.sekian!

18 comments

cHeRyNa PiReS said...

memang excited sangat mula2 pegang stereng tuh...tp kak sha yakin intan yang cun nieh boleh lulus punya! jgn jadi macam kak sha dpt makcik jpj....hohh....garang2! terketar2 nak tekan clutch:P

misz benida said...

ooo..
blaja kete xbez..
tpi ble dh dpt lsen bez la..hik2..
cik intan ni cgu yg tip t0p la.
slalu tu dpt knjungan ank2 mrid..
hehe

MiJa said...

wah, dah giler stereng nampaknya..dpt lesen kang berdesup la nih!hahaha best ar dpt cikgu best..akak dulu adooyai,garang mcm nk ditelannya kita..huhu

LuVidA^^ said...

i ni ntah bile nak amik lesen tah,,
pokai la wit xde...
huhukk

.: wan r0hayaty :. said...

kn dh ckp best,,
xnk cye kn??
gian r 2,,

cik intan (◡‿◡✿) said...

~kak sha

.die mne leh garang3 ngan kite
.kang kite nanges kang ;p

cik intan (◡‿◡✿) said...

~misz benida

.hee i kn ckgu yg comel dan baek
.lol!

cik intan (◡‿◡✿) said...

~mija

.nk brdesup apenye kak
.kete pun takdek T___T

cik intan (◡‿◡✿) said...

~luvida

.hahaha
.i abah sponsor

cik intan (◡‿◡✿) said...

~keding

.kekekek pinjam kete leh? ;p

.: wan r0hayaty :. said...

kereta buruk pn nk jugak ke??
xpyh la,,

cik intan (◡‿◡✿) said...

~keding

.heheh alaa x pe
.at least bukan kete sorong ;p

Heidi Shafiq said...

pasni sy kasi awk bawak sy pye bumblebee.. :)

cik intan (◡‿◡✿) said...

~heidi

.heee yay!
.tq~

.btw, i missed ur comment
.mane menghilang? T___T

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

xhbis2 beraye kn..? best tul..

cik intan (◡‿◡✿) said...

~tieha

.haha bebudak katekan
.puasa 30ari, raye 30ari lah! ;p

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

hahahaa..

cik intan (◡‿◡✿) said...

~tieha

.same lah mcm tieha
.kan kan? ;p

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13