Sunday, October 11, 2009

.saya tak suka!

.

.salam semua~

.hmm saya tak suka bila orang cakap saya kurus
.tadi ada makcik-makcik datang beraya rumah saya
.tapi bukan makcik saya
.jiran saya mungkin~

.makcik A : .fateha, kenapa kurus sangat ni?
.makcik B : .fateha diet ke?
.makcik C : .fateha sakit ke?
.makcik D : .dulu masa kecik-kecik tak ada lah kurus macam ni
.makcik A : .sekarang kurus sangat lah, dulu montel je
.makcik B : .fateha tak makan ke?

*makcik-makcik ni memang panggil saya fateha, jarang panggil saya intan
sebab kakak saya pun intan jugak, intan nurlemsha :)*


.scroll down.
.please click to enlarge.
.masa umur 2 tahun kot ;D
*saya yang gemokkk*

.masa birthday saya ke 4 tahun ;)
*saya yang gemokkk*

.saya yang tertidur~
.lol!

.cumel nyee~ ;)

.err itu dulu makcik .dua puluh tahun yang lalu .sekarang saya dah muda remaja kot .saya pun tak tahu kenapa saya kurus .nak cakap saya kecewa, saya bahagia kot :D .nasib baik tadi mama tolong jawapkan untuk saya .saya dah tak tahu nak jawap apa lagik

.mama : .angah makan jugak, cuma makan sikit .dia memang tak kuat makan .then dia tuh bila makan, memilih sikit

.mesti korang tertanya-tanya apa saya jawap kan? .heee~ .saya cuma senyum dan cepat-cepat keluar rumah + start skuter ego saya yang buruk tuh .ekekeke~ .malas mahu menjawap segala bagai pertanyaan .kang jap lagik tanya, along dah tunang, angah bila lagik? =.=" .sebab hari tuh, ada orang dah tanya .haish~ .doang ingat tunang atau kahwin tuh senang ke? .macam kahwinkan pokok bunga ke? .hehehe~

.tapi saya pun pelik lah .kenapa saya jadik kurus .eh tak tak~ .saya rasa makcik tuh jeles tengok body saya yang cantik menawan ni .ekekekeke~ .makcik jeles kan sebab body makcik dah tak macam saya! ;p .okeh apa tinggi 152cm dengan berat 36-37kg~ .err berat saya tak pernah cecah 40 kg .heavan nye kalau dapat cecah .memang lah bila check BMI saya underweight .err tapi as long as saya rasa saya sihat dan tak menyusahkan siapa-siapa, kira okeh lah tuh kan? kan? kan?

.tadi saya tanya mama .time tuh "mama, angah kurus sangat ke?" *sambil posing-posing depan cermin kat bilik mama* .then mama jawap lah "eh tak ada lah, mama tengok angah ok je" .hmm see? .my mama pun tak kisah .cuma saya tak berapa suka orang tegur-tegur saya kurus .saya bukan alien kot! lol~ .dah saya memang dah kurus, terima je lah seadanya ciptaan tuhan .jangan lah nak komplen-komplen dan jangan lah asyik tanya saya macam-macam soalan! *emo haha!*

.please click to enlarge.
.eleyh, doang dengki sebab saya cantik dan menawan kan?
*sedapkan hati sendiri*

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.tak faham kenapa orang kurus nak gemuk
.dan kenapa orang gemuk nak kurus

.tengok macam saya,
.tak kisah pun dapat boyfriend gemuk!
.tak caya, tanya dia
.kan sayang kan kan kan?
.hahahah~

opps!
.larikkkkkkkkkkk!!!

28 comments

miSs siv said...

hehe..
kamu agak kurus la~
=)

tp as long as kamu sihat,
ok la~

.: wan r0hayaty :. said...

mungkin nmpk cm alien kot,,
hahahahah!!
relax sudah,,
bia kurus asal comel,,

wanieybintang said...

biarkan macik2 yg jeles tu melingkup dgn badan mereka yg gemok itu.
bengang lah kalau org tu sibuk2 nak komen2 pasal badan kita.
badan kita, kita punya sukalah.
sebo000k ja nak komplen2.

Secret Drifter said...

wow not bad.... leh maintain rupa dari zaman awk budak !!!

not bad !!

ZARA 札拉 said...

sila amik lemak di badan Zara laju2 please~

uhuks~


kamu tetap comel ok?

=)

[-suziey-] said...

hahaa..lawakla..tgh amik gbr pn bole tertifdo..kus smgt..semgt btol masa baby..heehe

cik intan (◡‿◡✿) said...

~miss siv

.agak kurus tp x kurus kan kan kan? ;p

cik intan (◡‿◡✿) said...

~keding

.comeyl tuh yg penting! ;p

cik intan (◡‿◡✿) said...

~kakak bintang

.haha tau xpe
.ni yg syg kakak lebey neh! ;p

cik intan (◡‿◡✿) said...

~secret drifter

.hee tenkiukk ;p

cik intan (◡‿◡✿) said...

~zara

.akalu lah derma lemak sesenang derma darah! ;p

cik intan (◡‿◡✿) said...

~suziey

.hehehe tuh la pasal
.gumuk kan kan? ;p

iKa said...

sis..
hee..
ala..xkesah...tetap chumel larhh..
xpe..nati da kawen t..
gemok la tuu..
=p

cik intan (◡‿◡✿) said...

~ika

.heee tuh lah psal
.x sbr nk kawen ;p

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

aik pompuan kuwos standard r...kalu laki yg kuwos susah...cam nuar nih...metabolisme tinggi sgt, makanlah byk mana, tak naik pon berat bdn...haish

Putra Mama said...

jgn dengar sgt ckp makcik2 tu.. nanti kite gemuk, cbuk plak tanye "fateha kenape gemuk sgt ni??".. biaser la tu.. asal kite hepi ngan bdn kiter..

~Am Sya~ said...

saya antara org gemok yg nk kurus tuh~~

huhu....xpelah intan

kite kne bersyukur ngan ape yg kt ade kn??

kurus ke, gemok ke..

hairi ttp syg kamu kn??

yeayy!!




^SyASyA SaNi^

cik intan (◡‿◡✿) said...

~nuar

.heee kite rse kite pun metabolisme tinggi lah nuar
.dats y x gemuk3 :D

cik intan (◡‿◡✿) said...

~putramama

.hee tenks kak! :)

cik intan (◡‿◡✿) said...

~syasya

.hee tenks babe! ;)

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

sis! haish! sme terus ngn tieha.. pn tnye cmtu.. haish!

jwpn mother pn same cm mama..


;)


den tuan punye bdn blurr je nk jwb..haish!

cik noey said...

kdg² rase cm tekanan je kan bile org asik tanye mcm².nape kurus?xmkn ke?huhu..tp sy okey je.berat 38kg/39kg, tggi 158cm.berat xpnh smpi 40kg pn sepjg idop.hu².tp syukur sbb sihat.heee..intan jgn rse susah ati k.mgkn mmg dh mcm nie keadaan nye.hee.. =)

LuVidA^^ said...

yunk.
pix ats skali tu cm sensored je..
cube tgk tangan along kt mne. (along ke)
hahhahha...
tp nsb mase tu u baby agi..
=p

*ni komen ptot taip smlm..sbb mlm td i noty cket*

=p

cik intan (◡‿◡✿) said...

~tieha syg

.hee sabo je lah kan kan? ;)

cik intan (◡‿◡✿) said...

~cik noey

.hee tenks babe! :)

cik intan (◡‿◡✿) said...

~luvida

.cheh!
.time kecik kot
.xpeee ;p

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

yepp....sabo gak.. tpi kekdg cm.. nth.. hahaa...

;))

cik intan (◡‿◡✿) said...

~tieha

.hehehe tuh lah
.seb bek sis penyabar orgnye ;p

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13