Friday, October 9, 2009

.Si Comel Berbaju Raya Contest~

.

.ceh, posing ala-ala gadis melayu terakhir

.praktis untuk nyanyi lagu Negaraku kat taska nanti

.angah, ok tak chacha posing camni?

.senyum simpul ke mulut tersimpul?
.ekekekeke~

.cuba untuk buat muka serius
.ingat angah terpedaya ke?
.hahaha~

.oke, semua gambar perasan comel di atas ni untuk contest kat blog ni Baby Ibu ni .saja masuk contest ni, mana tahu rezeki saya adik saya, chacha .first time expose dia dalam contest macam ni .walaupun saya lagi comel, tapi apa kan daya, umur saya lebih 7 tahun. hehehe~ .refer syarat contest .kat bawah ni biodata adik saya .siapa-siapa mahu ngorat adik saya, sila ngorat saya dulu *ini paksaan* .sekian!

.Nama Adik Saya
.Intan Nurbatrishya
a.k.a Chacha

.Umur Adik Saya
.2 Tahun 10 bulan

.Birthday Adik Saya
.7 december 2007

.oke, sekarang move on ke check list syarat-syarat untuk masuk contest ni .nak masuk contest, kena penuhi syarat dulu~ .nak kena semak semua dah buat atau belum

.Jadi Follower BabyIbu dan add BabyIbu dalam bloglist anda
- done (◡‿◡)
.Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
- done (◡‿◡)
.Membuat entri mengenai contest ini diblog anda
- done (◡‿◡)
.Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda berbaju raya (berbaju raya = baju kurung/baju melayu)
- *tapi kat SINI, ibu cakap boleh upload lebih dari satu gambar kan?*
done
(◡‿◡)
.Sila nyatakan nama si comel dan umurnya
- done (◡‿◡)
.Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan semua sponsor (no link back will be disqualified)
- done (◡‿◡)
.Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini
- done (◡‿◡)
.Klik sini untuk Q &A
- done (◡‿◡)
.oke, semua done!
(◡‿◡)

.kalau korang nak masuk, sila klik BabyIbu .btw, dekat blog BabyIbu ni jugak ada banyak tips untuk kanak-kanak, ibu mengandung, ibu-ibu, bapak-bapak, bakal ibu dan bakal isteri 5tahun lagik macam saya .hiks~ .alaa.. kongsi-kongsi ilmu apa salahnya kan kan? .tak kisahlah kalau kahwin 5tahun lagik, yang penting, dah prepare .LOL! .contoh TIPS macam~

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

Cara Penyertaan
Pertandingan dibahagikan kepada Kategori A (Boys) dan Kategori B (Girls)
  • Pertandingan dibahagikan kepada dua fasa:
  • Fasa 1: 23 September 2009 – 15 Oktober 2009 - Semua peserta submit gambar Si Comel Berbaju Raya.
  • Fasa 2: 16 Oktober 2009 – 31 Oktober 2009 - Top Ten akan dipilih. Pemenang akan dipilih berdasarkan undian.

Syarat Penyertaan

  • Jadi Follower BabyIbu dan add BabyIbu dalam bloglist anda
  • Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
  • Membuat entri mengenai contest ini diblog anda
  • Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda berbaju raya (berbaju raya = baju kurung/baju melayu)
  • Sila nyatakan nama si comel dan umurnya
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan semua sponsor (no link back will be disqualified)
  • Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.
  • Klik sini untuk Q &A
Hadiah

Bagi Kategori A:

Hadiah Pertama
-Casual Meg daripada Gin & Jacqie
-Necklace by S daripada Sherry
-120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online
-RM30 Gift Card daripada leanalittleshop

Hadiah Kedua
-Reversible gemstone ring imported from US daripada TH
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-80 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Hadiah Ketiga
-Eyeko: Silver shopper (imported from UK) daripada Mia
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-40 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Bagi Kategori B:

Hadiah Pertama
-Colorful Sally daripada Gin & Jacqie
-Pretty Birdie Earrings daripada Niko
-120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online
-RM30 Gift Card daripada leanalittleshop

Hadiah Kedua
-Reversible gemstone ring imported from US daripada TH
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-80 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Hadiah Ketiga
-Eyeko badges and postcard set (imported from UK) daripada Mia
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-40 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Hadiah Misteri
Terdapat hadiah misteri khas untuk referrer terbanyak sepanjang tempoh contest (diadili guna Google Analytics) more info

Sebarang pertanyaan boleh tinggalkan di ruangan komen.. so mehla ramai-ramai sertai..

P/s: Jutaan terima kasih kepada sponsors kita.. Gin & Jacqie, eoe Online, leanalittleshop, Sherry, TH, Mia dan Niko..

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.semoga chacha terpilih untuk masuk next round contest ni
.lepas ni, boleh lah korang vote dia secara bertubi-tubi!
.marilah kita semua berdoa agar chacha terpilih masuk top 10
.aminnnnnn :)

.sayang korang semua!

(づ ̄ ³ ̄)づ

16 comments

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

harap baby chacha menang! lepas round tu, uar-uarkan tau. leh vote ramai2! =D

LuVidA^^ said...

go cha cha!!~~

heheee

cHeRyNa PiReS said...

takde dak kecik la intan...letak gambo akak pakai diapers jelah:P

adik anda sangatt comel!!! (chubby...nyumm...nyuuummm)

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

vote 4 chacha!!!!

;)

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

alalalaaa comey nyer si cha cha.. sumi xde adik kecik or ank buah ke.. kalo x dah masukkan dalam contest tu.. kalo sumi yg nk masuk boley?? sumi baru 3thn.. hihii~

kEy said...

hehehe~
kecik2 dah kena pakse jadik m0del~
agaga~

cik intan (◡‿◡✿) said...

~nuar

.hee oke nuar! (:

cik intan (◡‿◡✿) said...

~luvida

.go chacha! (:

cik intan (◡‿◡✿) said...

~kak sha

.comel mcm kakak die kan kan? ;p

cik intan (◡‿◡✿) said...

~tieha

.hee tenkiu~ ;)

cik intan (◡‿◡✿) said...

~sumi

.ye ke 3 tahun?
.bukan 38 ratus tahun?
.ekekeke ;p

cik intan (◡‿◡✿) said...

~key

.mne de pksa
.die yg rela! ;p

[-suziey-] said...

hohoh..mask kan adik ke contest..hehe./.good luck cha cha

cik intan (◡‿◡✿) said...

~suziey

.ekekeke
.cube nasib ;p

MiJa said...

omigod, she's pretty!!
alaa...nak baby gal!!

cik intan (◡‿◡✿) said...

~mija

.preety like her sista rite? ;p
.heee~

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13