Friday, October 16, 2009

.tutorial #16 - signature

.

.salam all~

.tutorial ni di request oleh hana ahmad

1) .korang boleh create sendirik image signature tuh, tak kisah lah guna photoshop ke, photoscape ke, paint ke .then save as jpeg atau gif
2) .tapi nak lagi senang, korang leh masuk website yang dah sedia create-kan korang signature iaitu My Live Signature

3) .then Click Here To Start macam screen shot kat atas ni .Then ikut step kat bawah ni pulak ek ;)

.scroll down.
.pilih yang atas sekali
Using the signature creation wizard

.letak nama korang

.pilih jenis tulisan

.pilih size yang sesuai

.pilih warna tulisan dan warna background

.pilih slope signature
.nak condong ke, nak straight je ke

.then siap!
.lepas tuh korang klik Want to use this signature?

.then klik pulak Generate HTML code

.then korang klik
Generate a code for my handwritten signature

.then siap~ yay!

4) .oke, then sekarang move dekat blogger pulak .Buka Dashboard - Settings - Formatting - Post Template
5) .then dekat kotak Post Template tuh, korang paste kan code yang korang dah buat dekat My Live Signature tadi .lastly, Save Settings
6) .lepas tuh siap lah! ^^ .then setiap kali korang post entry, signature korang tuh akan automatik keluar dalam entry korang

.so, selamat mencuba! :)

54 comments

misz benida said...

toturial yg bgus..
mekasih..
sis,cmne lak nk wak gmbr yg blh scroll tu???

cik intan (◡‿◡✿) said...

~misz benida

.uiks
.i dah buat dah tuto scroll box tu
.cube check kt snarai tuto
.tutorial #1 :)

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

thanks for diz tutorial intan..........suke3..hehe

cik intan (◡‿◡✿) said...

~chentalyaa

.heee welkem ^^

misz benida said...

cik intan,signature tu xnk kua la kt page i..nape ek???

cik intan (◡‿◡✿) said...

~misz benida

.die akan kuar dkt stiap entry bau yg u create
.entry lame3 x kan ade
.kene letak sndirik klu nak

akmar ramli said...

tak jadik la intan...
uhuk..sy akmar..new blogger..tak jdik la..adoyai..bakal ex student uitm shah alam..hehehe

cik intan (◡‿◡✿) said...

~akmar

.uiks, kite dah tgk kt blog awak
.jadik la signature tuh! (:

suraya said...

salam..
i dh try wat la..
xjadi la..
i ni new blogger..
bru nk blaja..
hehehe..

cik intan (◡‿◡✿) said...

~suraya

.hee part mne yg x jadik?

berry said...

thanx akk intan..
i da creditkan u...

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~berry

.welkem ^^

chenta aziearem said...

tk jadik la sgnature,, tk kuwa pon.. sob.. sob..

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@chenta aziearem

.msti salah step neh huhu

Cik Lisa said...

kak intan mcm mne nak ltak copyright2kat bwh tuh..?

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Cik Lisa

.add gadjet dan drag ke bwh skali
.and u bole letak page protected gak
.amek kt sini
http://www.copyscape.com/

Miss Sara said...

Cik Intan, saya dah cuba. Tapi tak jadi pun. Nak paste dekat Post template tu, mmg tak kuar semua yang digenerate ke ek?

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Miss Sara

.spatutnye kuar
.u salah step kot
.try buat balik

::m!SS edURA hanUM:: said...

anyway thnx i dah wat juga atas tunjuk awak

intanurulfateha ❤ said...

@::m!SS edURA hanUM::

.welkem ^^

syaza kelyza said...

hye sis , kite nak wat tuto signature ni yek :)

^ummu^ said...

code uh nk ambek yg kt mne ? signature id tu ke? sy wt x jd laa .. :'(

^ummu^ said...

eh , da jd . sorry2 . thnx 4 d tuto ! (:

dudu said...

salam 2 u..
tq 4 tuto..
i like it..n berjaya..
kihkih..
tq..
nti i tag2 u ok?
hehehe

angios lara said...

dah dapat!!
tq systa:)
bangga la:D

l!aNA w0rldZ said...

akak...asal sy nye signature xjdi erk?? huhu....cne nak wt ny?? sy pening la...

DabeL 'a' said...

alorh ! ta jdy arh .
:(

tNie said...

mohon kebenaran nak copy..leh?? hik3..thx..

aLia aDryNn said...

Kak intan..dah jadi..tadi saya silap buat..heheh..jadi marah ye..apa2 pn..thx byk2 sebab ajar..Jasamu amat dikenang..

najwa binti kornain said...

kak inta, kite da wt..tp xle klik yg
generate a code tu haaa,,

najwa_msnma96 said...

hi (:
thenx for ur tutorial..
nice blog...
thenx again

aswani_comey said...

salam..
thanks cik intan..
wani dh try xtau la jd ke x..

Shaza Najwa said...

dh jd..thanz...

Zarith Hazriq said...

@suraya

tak boleh la... tak jadi pun.. copu kod tu je kan

Zarith Hazriq said...

@suraya

tak boleh la... tak jadi pun.. copu kod tu je kan

fAtIn aDawiaH bInTi kHaIrUdiN.. said...

slm..sy slalu tgok tutorial awak + try mmbuatnyer..hehe snang sy phmm..thanx awk byk mmbantu!!

Putri Zieha said...

salam,

dik intan, jadi tu memang jadi..tapi kenapa ya..emm mcm mana nakcakap..bila kita post.."signature" tu..dia tak naturally..ikut color background tu.."signature tu..color hitam..tapi..background dia putih..kira mcm tak ngam pulak..sbb background my blog is grey..so mcm mana tu?

intanurulfateha said...

@Putri Zieha

akak tak amek transparent ke? cube tgk kt situ tul3

eyka syafieka said...

thanx ..akak blh buat tuturiol utk buat repky ti comment x

Honey Strawberry said...

tutorial yg bergune . tq
.
tnye bole.?cmne nk wat header sidebar ngn post tittle ade background.?

Izzati Khairunnisa said...

best2..
tq for the tuto..

18 SG?! said...

kakak...thanz 4 d tutorial.. =D

Miss Dhatiku said...

thank a lot

Alissa Sabrina said...

Thanks , I like , I like <3

Hasrina.As said...

dah cuba thankssss youuu

ainn.ismail said...

sis , tak boleh pon ;( da buad signature tuh , da amek code tuh , tp bila bubuh kt template then try post dea takwa sign , juat kwa number jea ,

AiSyAh NuRuDdIn said...

tq sis. jadik lah ..

Nieyza said...

tq dear...niza apply yer..:)

bedahrabedah ! said...

Akak, copy code yang "your signature Id :bla bla bla" tu kan? Then bile saye dah copy, bile buat post baru die keluar code nye, bukan signaturenye. Macam mane ekk?

cakapku ini duniaku said...

maceh !!!

it's me! said...

thanks 4 the tuto :))

ElviraFlorenceRoseCatlin said...

mcmana nk buat yg leave a comment tu??cntek btol.....

nadiraneko said...

sorry kacau. saye org baru. x jadi la. dy kuar kod tu je. cmner?

Mirsya_Singleee :D said...

sis , mcmner nk buat arrow mouse kepade gambar2 atau corak , tq

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13