Monday, November 16, 2009

.angah jatuh longkang ehh?

.

.salam readers~

.as i'm writing this, i miss my lil sister so much .chacha tak ada dekat rumah sekarang .ikut mama & abah pergi pejabat lawyer .uruskan pasal kes anak arwah mak ngah .bosan pulak chacha tak ada dekat rumah .rindu pun ada sebenarnya T___T .tapi kadang kadang rasa aman pulak .kah kah kahhh!

.zaman chacha jadi toyol
.HAHAHA!

.semalam along buatkan dia sampan pakai kertas A4 .i tanya lah pada dia, "awak main apa tuh? .main sampan ehh?" .then dia dengan muka confident-nya menjawap

"ini bukan sampan lahh, ini kapal lanun"


.hahaha bengong ini budak .suka nak buat i gelak guling-guling .hahaha .lepas tuh, hari tu, tengah syok-syok i main game dekat facebook, tiba-tiba meja yang letak pc i ni jatuh pulak .kaki dia terlipat .i letak keyboard, speaker and monitor i atas meja kecik yang kaki pendek .so, i duduk dekat lantai je bila online .haish~ .macam pening je explaination .haha! .mari kita lihat gambar di bawah~~

.ha meja ni lah yang i maksudkan .meja study budak kecik .teeehehehe~ .so, bila kaki dia terlipat, semua jatuh atas peha i .walaupun monitor i tu LCD screen, tapi tetap berat wooh .sakit gila .i pun apa lagi, jerit lah .then chacha lari lari masuk bilik i .dia cakap dengan i~~

"kenapa ngah? .angah jatuh longkang ehh?"

.hahahahaha .haruslah i gelak .walaupun sakit lutut & peha i ni, i boleh tahan lagi .tapi tak boleh tahan nak gelak sebab chacha ni lawak gila .mana datangnya longkang dalam bilik i ni?? .asal ada benda jatuh atau i jatuh, mesti dia cakap jatuh longkang .haish~ .teruk dah tatabahasa budak ni .kena hantar masuk taska balik .kah kah! *since i jobless, chacha dah berhenti taska*

.walaupun tak pergi taska,
tapi saya rajin baca buku! ;)


.chacha suka guna nama abah atau mama i kalau dia tak puas hati dengan i .contohnya, semalam abah belikan i coklat cadbury kegemaran i .lepas tu, chacha sibuk-sibuk nak makan .dia cakap~~

".ini abah belikan chacha lah
.angah tak boleh makan
.nanti abah marah kang"

.lepas tu, pagi tadi i malas nak mandi awal-awal .i nak kemas rumah dulu, vacuum ruma dulu, suap nenek makan dulu .dah settle semua kerja, baru lah mandi .then dia marah i .dia cakap~~

".angah, jom lah mandi .nanti mama marah kang"

.padahal mama dengan abah tak ada pun .semua pergi kerja .tinggal i, chacha and nenek je kat rumah .kalau nak tengok tv pun sama .bila i nak tengok AXN, nanti dia cakap~~

"angah tak boleh tengok tv .nanti abah marah
.angah pergi masyuk bilik .masyuk bilik!!"

.cheh! .cakap pelat, tapi ada hati nak marah i .tak baik tau derhaka pada kakak! ;D .kah kah~ .ok lah, i nak main masak masak .saja je buat entry ni sementara tunggu makanan yang i siap masak .teeehehehehe~~

.gambar tahun lepas~

.tarik pipi dia
.eyahh!

.oit budak
.penat angah kemas rumah tapi tak ada orang nak sepahkan balik
.balik rumah cepat sikit boleh tak?

.ok lah
.bai bai! :)

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.jangan lupa join Intan's Birthday Contest!
.click HERE to join~

22 comments

intan said...

ooo..xde org sepah kan bilik ye..nnt akak anta ank akak yg 2 org tuh kat intan ye..kasi balun sume...

Aujinz said...

haaaa... itulah.. walau macam mane kecoh ngan kepoh pun dak kecik, bila dier takde..kita carik kan kan kan...

cheqna said...

ololo..
ciannya dia...
nanti chacha balikla tu..
sabo ye..
jangan nanges2
ekekekekeke

leadleedeea said...

chacha comel laaaaaaaa...hehehee da la pelat..hihi~!!!

LuVidA^^ said...

jatuh longkang? dlm bilik?
huhuu mcm2 la chacha ni...

mse kck x lak tembam...nmpk sgt fmly u pndai bg chacha mkn..huahua

mier@merr said...

aha..mungkin chacha mneimpikan lam blk ada longkang kot...hahaha

Secret Drifter said...

suka adik cikgu... lawak sgt =P

mmg lawak....

nanti abah marah... LOL !!!!

ooo yea... kalau dia ganggu u... nanti paksa dia naik doraemon tu (yg dia menangis)

anyway i know u wont do it kan ?? =P

i think bila dia besar.. nanti jadi u... anyway cikgu be a good role model for ur adik ni k !

oRkId eDyLiYnE said...

agaknya dia tahu perkataan 'longkang' je untuk digabungkan dengan 'jatuh'...
heheh...
comel je...

paTonG kerTaS said...

sis..
pic chacha tgh botak tu, sis punye pic nampak cam budak sekolah lg.
;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~kak intan

.wahahaha
.hantar kak
.jgn x hanta! ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~aujinz

.tu la psal
.die g kejap pun, da rindu T____T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~cheqna

.hee x nanges pun kak ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~lead

.huhu tu la psal
.pelat tp blagak!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~luvida

.haha tau xpe
.dlm bilik i mne de longkang!
.LOL!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~merr

.haha gilakkk ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~secret drifter

.yup!
.msti lah bg contoh yg baek utk die
.i kn kakak yg baek ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~orked

.tu la psal
.ingat klu ade jatuh, mesti ade longkang
.wakakakak!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~siv

.sile diam! ;p

[-suziey-] said...

hahhaa..chacha chacha..comel btl gelagatnya..ekkek;p

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

hahahaa.. send my hugs n kisses to chacha..she's so cute!

;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~suziey

.tuuu la pasal~ ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~tieha

.cute mcm sis kan~ ;p

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13