Thursday, November 12, 2009

.damn celcom! #2

.

.salam readers~

.setelah penat memaki hamun-mengeji-mencaci celcom di ENTRY INI, i dengan suka hati-gembira jiwa & & & & raga, telah bertukarrrr kepada digi .i will follow youuu~ ;) .i baru je dapat simcard digi dari kesayangan i .dia pos semalam pakai pos ekspres dan hari ini dah sampai .pos ekspres memang terbaik lah! .dan siapa siapa mahu pos hadiah hari jadi, boleh guna khidmat pos ekspres yerr!

.dan i dah aktif kan number digi i dan secara automatik nya i telah me-nyahaktif-kan number celcom i yang sangat sengal itu .tapi number maxis, i masih guna ya tuan puan sekalian .jadi, siapa siapa yang simpan number celcom i tuh, SILA LAH DELETE .buat semak contact list anda jerr .teeehehehe~ ;) .walaupun digi tak berapa nak glamour berbanding celcom dan maxis, tapi kalau plan dia murah, siapa yang tak nak? .kan? ;p

.voice call/video call -- 13 sen/minit ke semua network
.MMS -- 20 sen untuk ke semua network
.SMS -- 10 sen untuk ke semua network


.i sangat suka bercakap .sebab tu i pilih digi walaupun coverage 3g dia tak meluas lagik .yang paling best, dapat TOTALLY FREE AND UNLIMITED CALL antara principal dan suppliment number .haruslah kesayangan i principal .dia kena bayar RM50 sebulan dan i pulak RM30 je rr ^^ .so, lepas ni boleh lah bergayut sampai kelahiran akan datang .kah kah!

.walaupun kiteorang long distance relationship, kiteorang dapat makan sama-sama, dapat minum sama-sama, dapat tengok tv sama-sama, dapat dengar radio sama-sama, dapat layan blog sama-sama, dapat main facebook sama-sama .bila pergi jalan-jalan, still boleh cakap dekat telefon .kalau agak agak tak nak cakap, senyap lah .lepas tuh bila rasa nak cakap, sambung balik .yay yay! .seronoknyaaaa~ ;D

.lepas tu dapat tidur sama-sama .eh tak tak, jangan fikir bukan bukan .maksud i, letak je handphone dekat telinga .then bila bangun subuh, jerit kuat-kuat dekat handphone "sayang!!! bangun cepattt!!" *kunun kunun nak kejut suruh bangun* .hahaha! .err tapi jangan lupa make sure batt handphone full .kang kalau batt flat, nak kejut macam mana? =.="

*gambar lama*

.wuuu seronoknyaaa .lepas ni, tak ada lah bil melambung lambung ke awan dania .okeyh lah, mahu bergayut~ .jangan jelesssss .wekkkk!

.bai bai!

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.jangan lupa join Intan's Birthday Contest!
.click HERE to join~

22 comments

yayasyawal said...

babe.. u tetap bayar habiskan bil celcom dulu baru tutup or u biarkan je bil tu?? i takut ni ha nk mintak duit byr bil tepon.. hahaha

i nak tukar digi takut coverage kat tmpat bf i kurang ah..

:((

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~yaya dearie~

.bole byr sket2
.i punye num celcom da kene barred
.so bil mmg x kn naek
.klu u da beli num digi tp x de duit nk byr bil celcom, u leh pegi suspend num celcom u
.tp die cume bg 2 bulan je
.so, u kene setel byr bil dalam 2 bulan tuu
.u try lah call digi, tnye tmpt bf u ade coverage atau x
.tp klu x de pun xpe
.u soang pkai digi, call murah 13sen seminit ke mne3 ntwork
.tp klu tmpt bf u ade cvrge lg bgus
.unlimited free call! ;)

.i pun takut nk mntk mama i duit
.dah lah meksis i pun pkai bil
.hahaha!

p/s: pnjng gile kumen, mcm i promoter digi plak ;p

NUR LAILATUL LAILE ADAWIYAH said...

intan,

kak long i pun gune digi ni cam betol je berbaloi..
again, i syg nbr yg skrg ni.. hehehe
404

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~layla

.uit
.kalau u SAYANG SANGAT SANGAT SANGAT num celcom u tu, u convert je servis
.kekalkan num yg u SAYANG tuuu
.kah kah! ;p

+ RyNe_0n9 + said...

digi mmg besh...dulu i pkai....
cme i kurang suke die potong kredit lmbt ckit...sbb pkai prepaid je tyme tu....
nk listkn sbb i suke leh x...hehe
♥ call murah..
♥ Digi reward klu bnyk topup...penah dpt 60 hengget sbb tu..ma fren lgi bnyk beratus2...
♥ 7 hari 50 percent free kredit on ma birthday....

tu jela...enuf kot...i love digi..
nk tukar blik syg sbb number ni bnyk urusan pntg....

~hAti bErgEL0jaK!~ said...

suda tiade nombor celcm..huhu.dah xaktif..gune maxis je..nahagie je kot..muge anda berbahagie bersame digi yg baru itu:))

yayasyawal said...

heyyyy u tq for the info.. hehe

ZIANA ♥ FARREL said...

yer..akak setuju..celcom mmg "god deyn moder fakor"..kekekke...tp digi ade 3g ke ek??

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

sesuailah sgt jd spokeperson! =P

♣dya aien♣ said...

salam..
hi babe...
ceeewwwaaahhhh...
da jadi promoter digi la pulak ek...
eh..
siyes ke bebaloi??
kalo bebaloi i pn nk tukar gak..
i pown mula2 dulu sakan pakai maxis...
1st month lg da trasa mcm kena tipu bila nk pg stop kn dorg ckp xleh..
pdhal masa dorg promote iye2 ckp kalo xsuka blh stop anytime..
hampeh...
=(

LuVidA^^ said...

td mase tggu bus dlm uitm..ade lak amoi2 wt survey sal digi ni..
mau gayut juge...sob sobss...
tp mls pakai banyak no...
argghhh =p!!!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~ryne

.wuuu best kan digi?
.u tuka lahh
.tuka servis, but kekalkan num
.bole kan? :)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~hati

.wuuuu okeyh tenks! ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~yaya

.welkem! ^^

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~kak ziana

.wuu celcom mmg hmpeh! =.="
.digi ade 3g tp kt johor x dek lagik
.ade kt klang valley, sabah n penang jee T__T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~nuar

.huuu wekkk ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~dya aien

.bese lah tuh
.tym promote, cakap mcm3
.benci betul!
.yg celcom ni unlimited free call, tp tibe3 tuka plan
.siut gile! *marah*

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~luvida

.yunk
.u x yah tuka num
.kekalkan je num meksis
.tp tuka servis je
.bole lahh
.i dah call customer svs digi ;p

Fatt Chin Choy said...

kaki gayut dengan pakwe ni...
haha

kEy said...

hehe!
pomot sakan nmpk~

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~ah fatt

.hahahah mesti lah
.nti kalau u ade gf, mesti nk gune dg gak
.murah ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~key

.haruslah! ;p

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13