Tuesday, November 3, 2009

.nanti saya tangkap polis!

.

.salam all~

.huu hari ni lambat sikit post entry sebab i agak busy .start hari ni, mama kursus selama 3 hari .so secara automatiknya semua benda i kena buat sendiri T__T .ni pun baru settle suap nenek dan chacha makan .nasik dah siap masak, rumah dah kemas, dah mandikan chacha .cuma lauk untuk lunch je tak ada .kejap lagi kena pergi beli dekat kedai depan .kang kalau i masak, tak ada siapa nak makan .wuuuu~ T__T

.tadi lepas kemas kemas rumah, ade kucen masuk rumah .kucen tuh nama dia kuning .kucen kesayangan yeop! .dan telinga dia kegemaran yeop .haha! .then i halau lah kucen tuh keluar .i cakap "out!" .then chacha cakap "up down, up down" .kah kah! .mungkin dia ingat i sebut "up" kot .pandai betul dia tuh

.i jenis freehair .tapi kadang kadang i pakai tudung .depends pada majlis .time i convo, i pakai tudung .then chacha cakap "wahh angah pakai tudung!" .lepas tuh dia gelak gelak .ni semua adik, yeop and along yang ajar .bila i pakai tudung je, cakap i dah insaf .hampeh punya adik beradik =.=" .kecik hati i tau tak

.ada sekali tuh, chacha marah afiq *afiq ni adik biological i yang bongsu* .dia cakap macam ni "adik! buat susu chacha cepat .now!" .wahhh talking london youuuu~ .mesti lah semua orang gelak .tapi afiq bengang sebab chacha panggil dia adik .kah kah! .then afiq cakap "aku bukan adik kau lah!" .afiq memang marah kalau chacha panggil dia adik .hehehe~ .tapi kalau afiq marah chacha pun, chacha akan marah dia balik! .tak pun dia guna abah .guna kuasa veto abah .nanti dia cakap "nanti abah marah kang .afiq buat susu cepat!"

.oke, oleh kerana i rajin hari ni, i dah upload video chacha tangkap polis masa raya hari tu .i pun dah mute kan lagu dalam blog i ni .tapi video ni gelap sikit .time tuh black out .malam raya pun black out =.=" .bukak volume speaker korang maximum tau! :) .siapa siapa tertinggal entry semalam, boleh baca dekat SINI

video

video
.saya tangkap polis! ;D

.yang suara perempuan dalam video ni, suara along .yang suara lelaki, suara yeop .suara i macam tak ada sebab i yang record video ni .heee~ .ada lagik banyak video chacha .nanti next time i upload lagik k! .i upload video chacha masa kecik kecik, video dia main bunga api, video dia kena buli dengan adik, video dia main gendang .huuu .nanti i upload .tungguuuuu k~~ ;)

.alamak, kat sini hujan lah! .tak boleh pergi kedai beli lauk .terpaksa makan nasi putih + lauk hati berulam jantung + air kosong *sob sob sob* .huwaaaaaaaaaa T___T

24 comments

LYaFRINA said...

HAHAHA... dah jadi suri rumah plak kan??/

oRkId eDyLiYnE said...

hehe...
comelnya dia...

boleh pulak macam tu....
=)

mier@merr said...

hikhik... comey tol dak kecik soran nih....

maw lotih molayan....

adib said...

hahaha..awk tgkap pulis ye..hahaha

sharamli said...

c0mel ..
bila bes0 ni byk mulut..jen0h nk melayan

.: wan r0hayaty :. said...

hahahhaha!!
nasib kakak die x mcm 2,,
hahaha!!
comel la,,
tp kakak die x la,,
wuek ;P

.cikfasya. said...

comei giler..
tp video yg 1st tu xleh tgk la pulak..

"oi,jgn maen mercun"
"da la yeop"

haha..
mau peyok tiom si chacha neh..

cik intan (◡‿◡✿) said...

~lya

.practice make perfect kak
.kakaka!

cik intan (◡‿◡✿) said...

~orked

.comel mcm kakak dia kan kan kan?

cik intan (◡‿◡✿) said...

~merr

.hee letih sgt! ;D

cik intan (◡‿◡✿) said...

~adib

.hahaha tau xpe
.aritu chacha marah aku, die suruh abah tgkap aku
.lawak btul!
.hahaha~

cik intan (◡‿◡✿) said...

~sharamli

.time kecik pun byk ckp
.da beso, tatau lah cmne =.="

cik intan (◡‿◡✿) said...

~cik fasya

.haha dgr ek die ckp ape
.dah lah yeop, die malas nk layan doang tuh sume
.along bagi dialog, chacha ikut je

.video 1 x leh play ke?
.sis bukak okeh je

cik intan (◡‿◡✿) said...

~keding

.kakak die lagik comeyl okeyh!
.hahaha~

LoVEaQshA said...

hye sweet..!~!

can u plz email me ur details??? full name, address n fone no.

my email syahira_zunida42@yahoo.com

tq

cik intan (◡‿◡✿) said...

~loveaqsha

.err da anta emel
.utk ape ye?
.x paham

Putra Al-Maliki said...

intan maen polis entri one two jaga, polis mati pencuri jaga.. hehe..

cik intan (◡‿◡✿) said...

~al maliki

.hahaha lame x maen cmtuh ;D

vidadarisakura said...

jangan maen mercun.nanti tangkap polis.




haha.
sumpah comel.hee

cik intan (◡‿◡✿) said...

~vivi

.hahaha tau xpe
.comel gile!

LuVidA^^ said...

huhu klaka je kalau chacha pgl adik u "adik"...
alamak vdeo lmbat lak nk load...nnti la i tgk..
=D

cik intan (◡‿◡✿) said...

~luvida

.hahaha tau xpe
.lmbat ek
.sbr tuh sparuh dr iman ;p

greenhall said...

hahahaha.. time ni umr chacha bpe r?
comel je dia cakap.. kalo pencuri dengor pun blh kensel nak mcurik. haha.. mati coz gelak je nanti..

nape suara along ko mcm suara makcik2 je? naseb baik xdengor suara ko mami.. haha..

chacha blh jd lawyer nanti. =p

thanks 'mute'kan lagu background,, hoho

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.ni video tahun ni lah
.tym raye puasa haritu
.umur die 2tahun lebey kot ;)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13