Saturday, November 28, 2009

.sumpah, i sangat sangat kolot!

.

.salam aidiladha~

.wahahaha penipu besar i ni .cakap nak stop blogging kejap sebab kekasih hati jauhhhh di kampung .tapi sekarang sudah post entry baru .actually i tak boleh tidur .thats why mahu merepek sekejap ;p

.err jangan marah i still freehair
.i cakap slow-slow nak pakai tudung
.start time pergi kelas januari nanti
.yay! ;)

.i tengok ramai sangat pos entry pasal hari raya haji .i pun mahu post .tp di sebabkan i macam ngeri bila tengok balik pic lembu yang terkorban petang tadi, i cancel mahu upload gambar .mimpi ngeri wohh! T________T *intan, please jangan imagine!*

.dan hari ini i belajar benda baru tentang perut lembu .wakakaka! .gila lembab i ni .i ingat selama ni dalam perut lembu tu ada daging .i tahu lah, dalam lembu ada hati, limpa, paru, jantung tu semua .tapi i sangatlah terkejut sebab perut lembu tu tak ada daging .penuh dengan ta*k jer .teeehehe! .tapi serius dowh i ingat dalam perut lembu ada daging T________T .gila kolot i ni

.tahun lepas i ada jugak tengok orang sembelih, tapi i tengok jauh-jauh .i pegang camcorder, konon-konon nak rakam, tapi bila tengok balik, video bergegar-gegar *cheh! tangan tak bedung hape?* .actually, tahun ni family i tak korban lembu, tapi makngah i yang korbankan .so, tadi i tengok lah .rumah makngah belakang rumah i jerr .

time korban tadi, chacha pun join tengok .semua orang speechless bila chacha cakap;

".abah, tak baik lah, kesian ia"
".eiii kenapa buat ia macam tu? .kesian ia"
".yeop, kesian ia yeop"

.see? .kecik lagi dah pandai~ .chacha ingat, doang seksa lembu tu kot time doang sembelih .memang chacha tengok darah keluar semua .dia memang asyik cakap kesian dekat lembu tu jerr .yang tak boleh blah nya, siap pakai spek hitam bila tengok lembu korban .hahaha! .maybe sebab panas kot

.gambar curik dari fb yeop
.kiteorang tak dera dia
.dia yang offer diri! ;D

.kat atas ni bukan pic tadi .pic lama kot .time chacha tolong abah bakar sampah dekat belakang rumah .i rasa banyakkkk lagi pic chacha yang lain .nanti lah esok esok i upload .dah malam, malas nak pergi mintak pada yeop ataupun along .eh ok lah, nanti update lagi

.nanyte all~
.havagudream :)
.bai bai!

.p/s:
.tadi TERmimpi ngeri
.sumpah i tak suka mimpi tu
.tapi lega lepas cakap dengan dia
.sayang lebih lahhh! :-*
♥ ♥ ♥

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.jangan lupa join Intan's Birthday Contest!
.click HERE to join~

32 comments

mier@merr said...

chacha tetap yg tbaek!!

wakaka...sumpah angah dia msti jeles gile..ekeke

Ries Lee said...

best tu...
aku tak dapat beraya pun...
nak takut ape tgk lembu kene sembelih...

saadah saadun said...

bahaha..
i suka bla chacha ckp gitu..
rs mcm nk geget2 dia..
she's amazing..

Sharinginfoz said...

tak apa kalau memang dah tak boleh tidur merepek le jadinya...

helena's said...

akak pun taktau..lagi kolot neh!haha

sharamli said...

eh..berani jgk erk chacha tgk.....

noor afzan said...

sangat comel la chacha itu...
dah la bijak..
rajin..
jadi genius beso nanti tuh..

intan tgk ke dalam perut lembu tu semalam.?
mmg ngeri..

khairul onggon said...

Takpe.. tu bukan kolot.. tujust tak tau.. besanya yg tau si pemotong dagin dan si penyembelih lombu atau penjual daging kat pasor ehehehe.. kira selamatlah yg lain.. ekekeke...

green said...

chacha comel gilerr...
kecik2 dah pandai..

L said...

comel budak yang sapu sampah tu~

Rina (◕‿◕)✿ said...

hahaha! penyapu tu lagi besar dr chacha.soo cute!

hye intan. salam pekenalan. name sy rina :P rina link blog intan ye?

kite ade sparkling2 samelah ;)

rina guna tutorial dr sape tah,bkn intan la tp. nmpak laen sikit kan?

anyway, ur blog is soooo sweet!

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

intan
lya pn baru tau td yg lam prt lembu de tuuuuuuuuuuuuuuuut..
ades......
selama ni syiookkk je makan

AnAk iBu said...

haha.
its better to know sekarang dlm perut lembu xde daging.

x kolot ah tu, itu x tahu je..;)

cik eykameow :) said...

sis mimpi ape ouhh?

eh eh..upload lg aw pic chacha..

Btw, sis...pic sis kt fb mse pkai shawl sumer comel ! siyessss!!!

Mr.Homosapiensz said...

i besar2 ni malas lak nk menegok lembu kna semelih..duk umah tunggu daging jer..ahaks!!

cik EPAL said...

comelnya budak kecik tu...

klik iklan nexcare ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~eyka syg

.mimpi ade watak jahat dlm love story sis
.huhuhuhu

.nti sis upload lagik ehh ;)

.err comel ke? ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~mal

.eleh, sbnrnye takut kan? ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~anak ibu

.err ye ke? ;D

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~cik epal

.comel kan? ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~lyaa

.hahaha pasni x yah makan tau! ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~L

.kakak die lg comel kot ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~rina

.tenks sbb drop by my blog ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~sis hel

.wahaha jum buat prsatuan kolot! ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~afzan

.kite tgk dr jauh je kak ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~onggon

.hehehe ye ke? ;D

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~green

.tu la psal!
.haish~

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~sharing

.tau xpe! ;D

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~sharamli

.die tu, hantu pun die x takut! ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~saadah syg

.gile geget! ;D

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~ries

.olololo siannye x dpt rye ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~merr

.hahaha x jeles lgsung ;p

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13