Tuesday, December 29, 2009

.hangat-hangat tengkorak ayam!

.

.salam readers~

.lagi beberapa hari nak masuk tahun baru
.perasaan anda macamana?

.kalau i ----- nervous! =.="
.macam-macam benda i kena buat dan ubah!
.omaigod, boleh kah??

*ok ok, cuba senyum untuk cool down-kan diri*

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.azam baru [?].
.kerja/study.
.i akan register UiTM isnin depan, 4 january 2010 .i nak study betul-betul .tak nak ulang balik kesilapan lama .nak dapatkan AD setiap sem .amin amin amin~~ .bestfriend i dapat AD setiap sem dan time convo, dapat anugerah naib cancelor .dia boleh, takkan i tak boleh? .kan kan? ;)

kalau masa diploma, i ambil cos land survey, i dah mind set, mesti susah .mesti tak dapat buat sebab kondisi kaki i lemah sikit .so, bila dapat cos yang tough macam budak-budak engineering, i cepat give up .i tak dapat buat kerja tough dan angkat benda berat berat .tapi kali ni, i tukar cos .i ambil HR .for sure tak ada turun site dan akan duduk dalam kelas diam-diam jer .semoga i dapat belajar dengan tenang .aminnn~~

.family.
.tahun depan, kakak i akan berkahwin .insyaAllah pada bulan 11 *nanti i jemput, korang datang tau!* .dan i akan dapat abang ipar .ouh ouh bila i akan kahwin pulak heh? .eh tak ada kena mengena dengan sub-topik .i harap, family i akan kekal harmoni sampai bila-bila .adik-adik i akan minum milo dan membesar dengan sihat dan kuat! haha!

.chacha pun akan masuk taska .mesti dia semakin bijak .dan i harap, mama dan abah akan bahagia dapat anak-anak yang membahagiakan doang macam kiteorang semua .hehehe! .semoga mama dan abah panjang umur dan dimurahkan rezeki .aminn~ .nenek pun sama .harap-harap nenek ok walaupun secara jujurnya nenek dah tak berdaya :(

.love.

.sekarang i cuma ada dia .i harap hubungan yang terjalin ni akan kekal sampai jinjang pelamin .i dah tak nak ingat kenangan lalu sebab kenangan lalu tu semua bullshit .couple 5 tahun? .couple setahun? .semua nya nonsense .i tak sedar yang i ada dia yang much more better dekat depan mata dari mangkuk-mangkuk ayun tengkorak ayam yang dulu .i malas nak tulis banyak-banyak sebab nanti i yang sakit hati

.so, to both of them, i harap doang happy lah dengan kehidupan masing masing .mungkin doang akan regret sebab left me behind dan mungkin jugak tak sebab i bukannya bagus sangat .kuikuikui~ .putus cinta itu sakit dan lebih sakit bila di tipu sebenarnya .kalau i jadi si penipu, i tak ada berasa selesa dengan keadaan sekarang .i akan terus berasa salah dan serba salah sepanjang hidup i! huh!

.diri sendiri.
.i akan berusaha untuk capai impian-impian yang i cakap dekat atas .dan i akan cuba berubah dari diri i yang tak berapa baik kepada yang lebih baik .bertudung hampir berjaya .cuma belum 100% .tapi i akan cuba jugak~ :) .dan i harap i dapat mengawal emosi dan biarkan akal fikiran yang membuat keputusan .i ni emosional sikit .err bukan sikit, banyak sebenarnya .hahaha~~

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.kepada kawan-kawan yang baru putus cinta, jangan sedih .jangan nangis .sebab itu cuma akan membuatkan diri kau lemah .bangun lah dan teruskan lah hidup .study, kerja dan keluarga lebih penting dari cinta walaupun cinta itu satu keperluan .tapi, jangan letakkan cinta di no 1 sebab ia akan buat diri kita hancur

.kalau perlu dengan cinta baru, cubalah kerana mungkin yang baru itu lebih baik .setahun lepas, i teramat lah down .maka terbit lah blog ni untuk i luahkan segalanya .i tak kisah tak ada orang baca blog i .tak ada orang follow blog i .sebab blog ni, i cipta untuk diri i sendiri .untuk i simpan dan catatkan segala-gala isi hidup i

.blog ni wujud pada 31 januari 2009 .time tu, i masih hidup dengan kenangan lalu .kenangan yang betul-betul buat hidup i sengsara .entry pertama i --- mungkin kah yang baru itu lebih baik adalah motivasi untuk diri sendiri .serius, i jenis touching, i jenis cepat nangis .i teramatlah senang mengalirkan air mata .dengar lagu sedih, i nangis .tengok orang sakit, i nangis .i baca balik 1st entry yang i tulis dulu tu pun i dah sedih .i kesian pada diri sendiri .see? sangat fragile kan hati i ni? *aiyoo mengadaaaa nyerrrr intan ni!*

.so i harap, tahun 2010 ni akan membawa sinar yang baru bagi hidup i .life baru .buang yang buruk dan gantikan yang baru .tapi i rasa, boyfriend i yang sekarang ni tak buruk, so tak perlu buang kan kan? .hiks! .i akan kekalkan dia dalam hati, dalam hidup i :) .dia banyak tolong i, nasihat i macam-macam dan i tau, dia tau yang i masih hidup dalam kenangan yang dulu .i mintak maaf sayang .emosi selalu mengatasi segalanya .tapi, terima kasih untuk semangat dan nasihat-nasihat yang selalu di berikan .i owe u much and ilysm!

.eh, panjang pulak i membebel .kah kah~ .last but not least, semoga tahun 2010 membawa sinar baru untuk diri i dan kamu semua .semoga azam baru ni bukan setakat hangat-hangat tahi ayam saja~ kuikuikuii!
".harapan yang tidak kesampaian bukan bermaksud tiada lagi harapan lain. masih ada lagi harapan. jangan di tutup pintu hati itu untuk yang baru. mungkin yang baru itu akan lebih baik?"

.so long 2009 and
.welcome 2010!


*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

.p/s:
.jom masuk contest
.klik SINI

.pis pis kacang pis:
.tolong click nuffnang i heh! .nanti i click korang punya balik~ .dah click, bagitahu dekat chatbox atau dekat ruangan comment! .TQ :)

44 comments

Uruchimaru @ kf said...

welkem 2010!

Zuewairy said...

apa2 pun..

gud luck ya;)

misz benida said...

tkot..umr mkin mningkat..hehehe
smbut new yer ktne?

hisham said...

salam...ape azam thn baru u...??..bile nk nikah...hehe..lg satu..slmt study k...tk cre

chenta said...

semoga ape yg u azamkan akan terlaksana..amin..

wish for me too yeah! ^_^

M O N I C A said...

thanks for sharing sis..:)

jgn letakkan cinta no 1..family n kerjaya come first..:)

sharamli said...

sakit gigi lagik sakit dari putus cinta..

heee

aishahumairah said...

salam~~

sis,may all your dream come true=)

wish you luck...

happy2 salu oke^^

happy new year 2010

leadleedeea said...

hi intan dear..

akak harap azam2 intan akan tercapai dengan jayanya..hehe~!! go go intan~!

good luck and all the best~!

{lumut} said...

i pon buat blog utk catat bler i down n sedih..semoga azam baru tercapai yerk....

saypOOL rafhtello said...

bagus..yg penting dah berazam.. =)

greenhall said...

at last! chacha is here. hehe..

xboleh ke record pecakapan dia, then post kat sini?
nak dgr gak dia ber'saya-awak'.

haha...



smile 4 da revolution.. gambate!

gud luck mami. .

chacha said...

wishing u all da best for ur study k..

bangge jap dpt jumpe owg muo kt cni..

hehe~

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

bila sebut psl mantan kekasih..
i jd grm..
rase nk cekik2 je..
boleh kah??"
ahahahah

eyfagroove said...

hope azam u tercapai jugak!! n azam me...thanks la share info n kata2 semangat, buat i lgk bersemangat! hehe

zaza said...

sis...sumpah i bace n3 u yg nie i nangis...kata2 u yg last tu betul2 buat i sedar...yg i hidup dlm kenangan sbenarnye...so sad..

btw,,smoga tcapai segala azam baru u..

AM SYA said...

betol2~~

barang lepas usah dikenang yer syg~~ ;)

mohdhairihassan said...

chayok2!!
p/s:hehe..tu je yg b komen.. :-*
kuikuikui~

~ NuRuL ~ said...

hi kak intan...
best n3 nie coz kita akn lbey taw yg mne perlu diutamakn right..

gudluck eh..
sy pown amek HR gak...
sme2 la kita keje dlm bidang yg sme..
hehe

Azalina M.Salleh said...

u amik HR yea.. good luck n all da best.. u become my junior.. aperpun percaya dgn diri sendiri... be a great as u can...

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~kf

.hee welkem ^^

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~zuewairy

.tq ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~benida

.kt ruma jer T____T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~hisham

.heee pnt je i tulis pnjang2 azam baru i
.mesti u x bce T___T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~chenta

.aminnnn~ ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~monica

.welkem ^^
.heee btul tuh!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~sharamli

.haha betullllllll!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~aisha

.tq ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~lead

.tq kak *hugs*

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~lumut

.tenks dik
.jge diri dkt auckland tuh ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~saypool

.haha tau xpe!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~greenhall

.haha tunggu k
.nti mami upload video laen ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~chacha

.tq ;)
.org muo ke?
.area mne?

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~lyaa

.bole
.tmbak pun boleh syg!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~eyfa

.chayok eyfa!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~zaza

.alalalala jgn nanges
.nt i nanges cmne? T___T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~sya

.baek T_T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~b bucuk

.hehehe x pe syg
.jnji "ikhlas" :-"

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~nurul

.ye ek?
.kt ne? ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~azalina

.ye ke sis?
.huuuu hrp2 bule buat nnti ;)

Rara said...

moga thun bru ni,bwk sribu rhmat tuk kte semua.. :)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~rara

.yerr btul
.aminnn~ ;)

LuVidA^^ said...

sobsss touching!
=(

cinta.

emm

gud lux..utk u...stdy betol3!~

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~luvida

.eleyh tacing2 kunun
.dah ade abe miji kan? ;p

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13