Friday, January 22, 2010

.my life as a degree student :)

.

.salam readers~

.this is the scheduled entry.

.i nak share pasal life i menjadi student kembali .life sekarang tak sama macam time diploma dulu .UiTM Kampus Bandar Melaka tak sama macam UiTM Shah Alam .dan yang pasti, shah alam is the best .sebab dekat situ lah i jumpa dan bercinta dengan dia ni time i buat diploma dulu *tak memasal masuk cerita cinta pulak. sepak kang intan ni!*

.simple jer i pergi kelas
.bukan nak pergi bercinta pun
.yang penting, i pakai tudung youuu! ;)

.UiTM melaka ni best sebenarnya, cuma bila bf jauh, haruslah i cakap tak best kan? kuikuikui~ .i memang nak sangatttttt transfer campus UiTM Shah Alam, tapi bila fikir balik, kang i tak study pulak .asyik nak ngedate jerr kan kan? .i ni dah lah jenis suka berkepit .so, biarlah berkorban sikit time study ni .nanti dah kahwin, hari-hari jumpa .kan sayang kan? ;p

.i register 2january .awal awal tu biasa lah, ada orientasi .oke fine, i mengaku i nangis awal-awal tuh .bukan sebab homesick or whatever, tapi sebab i penat .dengan condition kaki i yang tak berapa nak ok ni, i kena jalan kaki dari kolej ke campus .biasa lah, dengar ceramah tu semua .sumpah i nangis .masa memang punctual lahh

.and the best thing is, i bertudung :) .tapi, i ada merengek-rengek kat bf i, i cakap i nak bukak tudung sebab i rimas dan panas .yer lah, dah jalan kaki beribu batu, mesti lah i sweating .i tak biasa sangat pakai tudung lama-lama .tapi bila fikir azam tahun baru i, nak bertudung ke kelas, i redha T_________T

.so, secara rasmi nya, i tak pernah lagi freehair ke campus .tapi kalau pergi jalan-jalan tuh, memang lah i freehair .kuikuikui .sebab azam i kan cuma ke kelas jerr .slowly lah kan? .huhuhu~.i duduk dekat kolej tun mutakhir .untuk student baru macam i memang diberi kemudahan kolej dengan bayaran RM430 untuk 1 sem .naik sem2 nanti, i kena duduk rumah sewa .housemate i semua baik-baik .err i paling tua dalam rumah ni, besides jay .so, doang panggil i kak intan T______T .jay ni sarawakian .majority housemate i johorean .jijah, emy, dayah, emma dan wani johorean .lala & jay sarawakian dan lastly ida, dia orang kedah

.classmate i pun baikkkkkk .best! .semua pangkat adik-adik .tapi i tak suka orang panggil i kakak or sis .nampak pelik .so, baik i rahsiakan umur i .bila i cakap umur i 24 tahun, mesti doang tak caya .kuikuikui~ .ros (dia ni sebaya i), ana, eija, ain, lyn .doang memang best!

.overall, UiTM bandar melaka best .dari pengarah, timbalan pengarah, orang-orang dekat HEP, HEA, MPP, pengurus asrama, lecturer semuaaaa best! :) .harap-harap i akan dapat segulung ijazah yang i idam-idamkan .so dear friends, wish me luck! :)

.favourite shoes ke kuliah ;)

.k lah, i nak tidur .sudah lewat dan mahu pulang broadband jijah a.k.a housmate i .esok i update lagi! .i balik rumah esok! .yay~~

.bai! :)

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

p/s:

.finished typing at 1134pm, 21 jan 2010

p/s p/s:
.time entry ni auto-publish, i dah kat rumah! .yay! ;)

22 comments

noor afzan said...

best kan jadi student degree..
tapi tak suke exam je..
kuikui~

Sly Nolan said...

Alhamdulillah,
Gratz!

░♥si lampu neon♥░ said...

gudluck do pakai tudung!

~LP Lum~ said...

salam intan~

hehehe...gud luck ok.. study rerajin spya dpt ar segulung ijazah yg awk idam2kn 2... :)

LuVidA^^ said...

baju kurung cotton ek yunk? cntek.
=D
i thot u xde mms huhu...sbb u reg lmbt...

liyanaKim said...

i nK JD STUDENT UITM . HUHU.. WISH UPU DI TERIMA. nak degree Hr jugak. tk kire. =)

M O N I C A said...

pic no 1 n no 2 memang comel..x npk pon umo sis 24 taun..npk 18 adala..>.<

ini blog wirdah said...

chumelnye intan..maintain bertudung ye dear .goodluck :)

saypOOL rafhtello said...

insyallah..good luck..jgn malas study mcm aku.. =)

hanny nadia said...

kak intan study kat uitm melaka ke?

zuwairiaiman said...

great blog.. zu lieeeke it very much... keep op the good job

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~afzan

.tau xpe
.pening pk xm T_____T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~nolan

.tenkiesss dude! ^^

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~neon

.heeeee tenks ^^

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~lp

.tenks sis! ^^

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~luvida

.ade kot
.seminggu T______T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~liyana

.heee meh meh masuk
.jd junior i ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~monica

.hahaha tq!
.nti sis banje askem ehh ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~wirdah

.tq :)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~saypool

.hep!
.mne leh malas2
.babap kang! ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~nadia

.yup!
.uitm bdr mlk :)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~zuwairi

.tenks dear ^^

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13