Wednesday, March 3, 2010

.Best Bits of Project Alpha Season 1

.

.salam readers~

And hello to non-muslim readers~ Lagi beberapa saat i akan jawap test iaitu pada pukul 8 malam. Memandangkan mata i sangat lah stim sekarang ni, i mengambil inisiatif untuk blogwalking dan tiba-tiba mata tertumpu kepada blog favourite iaitu blog bekas bakal kakak ipar ku. Huhuhu! Beliau masuk projek baik punya!

Sebelum ni, pihak Nuffnang dah war-warkan tentang hal ni di SINI dan sekarang, i nak explain more clearly tentang projek baik ini iaitu Project Alpha!



Project Alpha sekarang dah season 2 dahh. I memang ketinggalan zaman betul =.=" Dan untuk projek kedua ini, ia dibawakan khas oleh Adidas Action 3 dah di-support oleh P1 dan MAS.

Tapi sekarang, i nak review tentang Project Alpha Season 1 dulu. Projek ni sebenarnya Program TV Pertama di Malaysia yang menunjukkan kehidupan sebenar para bloggers. Project Alpha ni menceritakan tentang siapa mereka, bagaimana mereka hidup, dari mana mereka dapat inspirasi untuk menarik perhatian beribu-ribu pembaca dalam sehari. Cool kan? ;)

Project Alpha telah ditayangkan di www.nuffnang.com.my/projectalpha dan www.hitz.fm setiap hari bermula dari 18 September 2009. Setiap episod ditayangkan selama 3 minit sahaja. Kepada siapa-siapa yang ketinggalan untuk menonton siri ini, anda boleh tonton di www.nuffnang.com.my/projectalpha!

Dalam video tu, banyak tips-tips berguna yang dikongsikan mereka kepada kita semua. I pun baru terhegeh-hegeh nak tengok. Sangat best, sangat kelakar dan sangat cool! Huhuhu

Project Alpha ini di-host-kan oleh si cantik manis
Jojo Struys



Dan antara 7 bloggers hot yang terlibat dalam Season 1 ialah~~

Click to enlarge.
sixthseal.com
beautifulnara.com
nicolekiss.blogspot.com
budiey.com
redmummy.com
fourfeetnine.com
kennysia.com
Project Alpha Season 2 ni pula akan di tayangkan di www.projectalpha.com.my pada 19 April 2010. So, don't miss it! :)

http://www.projectalpha.com.my/season2/img/Project_Alpha_logo.jpg

poster
http://nikicheong.com/blog

poster
http://cheeserland.com

poster
http://shaolintiger.com

poster
http://kyspeaks.com

poster
http://ninieahmad.com

poster
http://klubbkidd.com

poster
http://silaserazwanali.blogspot.com

Sebelum Project Alpha Season 2 ni start, mereka ada buat giveaway untuk para bloggers dan hadiahnya adalah Instant Cash! Apa yang korang perlu buat cuma tulis entry tentang setiap topik yang mereka bagi setiap minggu dan duit tu akan di creditkan terus ke account Nuffnang korang semua. Senang kan? So, korang boleh check this out at http://projectalpha.com.my/instant-cash-blogging dan mula ber-blogging sekarang! So easy-peasy! :)

Selain itu, pada siapa-siapa yang ada account facebook, boleh lah jadi fan Project Alpha ni dengan klik gambar di bawah dan boleh jugak follow mereka di twitter #projectalpha

http://www.projectalpha.com.my/widget/img/pa_facebook.png

Sebelum terlupa, ini antara sponsor Project Alpha untuk kali ni;

Main Sponsor – Adidas Action 3
Official Broadband Sponsor – P1
Official Flight Sponsor – Malaysia Airlines
Official Cosmetics sponsor – Rimmel
Official Hair and Make Up Sponsor – A Cut Above
Official Media Partner – Hitz FM and Era FM
Official Social Networking Site – Ruumz
Hotel Sponsors – 360Kuching and Millennium Hotel Group
Online News Portal – The Daily Chilli

Wahh, awesome right! Cepat! Untuk 100 entries terawal jerr~~ Dan siapa-siapa belum register Nuffnang, cepat klik SINI!

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3
and supported by P1 and MAS

Enough said.
Bye! :)

4 comments

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

huhuuu~
aku ade tgk kat kat nuff td
tp still tak bape nak paham

Rina (◕‿◕)✿ said...

intan, boleh ke tulis dalam bm? xwajib bi ekk

vidadarisakura said...

laa...patut pun tetiba ramai unknown masuk blog "kakak".



haha

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~to all

.heeee da dpt duet rm20 tuu ;)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13