Thursday, March 11, 2010

.hoi, kau ingat kau tu dah cukup bagus ke?

.

.salam readers~

.ni lah masalah perempuan .tak boleh tengok orang senang sikit .tak boleh tengok orang lebih sikit .mesti nak underestimate .huh~ .menyampah sungguh .i paling tak suka tengok orang yang biasa-biasa jer, tapi act like dia tu anak raja! .OMG! please lah sedar diri sikit .mak bapak kat kampung tu bukan orang senang, jadi tak perlu nak kerek dekat campus!

.i ingat lagi dulu, ada sorang kawan i .dia memang tak boleh tengok i pakai baju baru or i ada barang-barang baru .i ni jenis jarang shopping but once i shopping, i suka yang branded .tahan lama and i puas hati .lagipun i guna duit mak bapak i, bukan guna duit doang ni semua

.saja tepek gambar dengan kesayangan i, mimie
.mimie, i luv u much lahhh! :-*

.then ada sekali tu, i beli jeans levis baru .size 25 *siap nak mention size, so korang boleh lah belikan sebagai birthday present i bulan 12 nanti .sempat lagi kumpul duit neh huhu .then ada soang minah ni tegur i; "hey intan levis baru ke?" then i jawap "a'ah" .then dia cakap lagi "macam patern lama jer" .then i jawap pulak, "a'ah tapi i suka sebab design dia cantik" .then dia tak puas hati, dia cakap lagi "u selalu eh basuh jeans?" .then i cakap, "depends laa tapi i suka basuh bila da 2-3 kali pakai jer" then dia pulak cakap "kenapa u basuh selalu? patut lah i tengok levis u yang lain dah pudar" .then i malas nak betah dia cakap .i diam jerr

.padahal dalam hati i dah menyumpah-nyumpah .hey tolong la girl .kalau kau nak jadik pengotor, 3-4 bulan baru nak basuh jeans, tuh lantak kau lah kan? .tak payah nak samakan aku dengan kau! .kadang-kadang, lepas sekali je i pakai, i terus basuh .sebab i tak selesa guna 2-3 kali .tapi depends pada orang kalau dia pandai jaga .yang buat i sakit hati, dia tu apehal lah suka jaga tepi kain i? .dia memang tak puas hati kalau i lebih dari dia .i pulak, kalau orang macam tu, i lagi buat kerek .memang dia takkan boleh lebih dari i punya .tu sebab dia jeles dengan i huhu .sorry lah,
"the BEST GIRL win"

.err bukan ke kalau jeans yang lagi lusuh, lagi season, dia lagi priceless? .pada i, i lagi suka jeans lusuh .kalau boleh, i suka yang koyak-koyak dekat lutut lepas tu jahit kat kedai .nampak cool gila .ada sorang housemate i, ada jeans macam tu .i tanya harga, sebab nak beli sebab cantik gila sebab ada jahit-jahit kat lutut .then dia cakap, lutut tu koyak, bukan time beli memang already macam tu huhuhu

.then i cakap dengan bakal roomate i, nak jeans macam tu .nak beli kat mana eh? .stylo gila .then dia cakap "baby lari laju laju dekat jalan raya, then stop and seret lutut dekat atas jalan tar tu .nanti koyak lah dekat lutut tu, leh hantar kedai suruh dia jahit" T____________T .gila tak ikhlas jawapan dia T____________T

.nampak macam matang pulak
.teeehehehe~

.ada lagi satu kes, pasal handphone pulak .ada kawan tanya, harga hp e72 i ni berapa rm? .i cakap lah 1.4k then dia cakap, "eh apesal mahal sangat? bukan boleh dapat 900 je ke?" .then i cakap lahhh "i punya zitron, 1.4k, kalau AP 1.2k" .then dia macam tak caya .huh! lain kali, tengok lah market price, jangan main cakap jer .jangan tau nak underestimate orang je

.BIKIN GUA PANAS JER!
.HUH!


.ok, sekian entry emo untuk hari ni
.hari pertama period, memang emo!
*padahal hari-hari emo, tak caya, tanya bakal roomate

.sekian, bai! ;)

Photobucket

23 comments

eLeMeNt 0f L!fE said...

hahahha...lama dah follow blog ni...tp x penah leave comment...btw jeans kalau lusuh mmg smart...kalau nak g try tgk dkt romp..i ada beli satu...tp yg koyak kat lutut x sure ada x...myb kat levis ada kot...
entry u sejak 2 menjek ni asik emo je ey...btw sy suke baca...yup x selalu org hari2 dia heppy rite...x da masalah...sayep pun x suke ada kwn pempuan mcm tu...dulu masa study ada roomate yg perangai mcm tu...x ley tgk org lebey..kita wat x tau je...ok...have a nice day...

...orkid...edyliyne... said...

biasalah tu sis...poyo je orang macam tu...
entah apa-apa je...ingat best kot buat macam tu dekat orang...
huhu...

mesti dia tak seberapa pun...sebab tu jadi macam tu...
kalau orang betul2 ada ni dia tak pandai nak nunjuk...sebab dia rasa tak ada apa sangat pun kalau ada benda macam tu...
kalau yang stok suka nak sibuk2 tanya harga barang orang tu yang tak boleh nak percaya sangat...
pelik betul...

hehe...
dah lama tak datang blog sis...
makin meriah sidebarnya...
tapi still comel...
=)

Natasha said...

giler jeles dak tuh??? mana dia??meh nak kasik sekeh kepala dia jap...hakhakhak...amboiiiiiii dia tuh

ema.razali said...

huhhu, sabar jelaa kak :)

~LP Lum~ said...

salam intan~

ahaks~ biasa ar tu intan.. :)
mna ada yg suka kalo org yg dia rasa dia xsuka lebih dr dia?? PHD tahap gaban tu... :p

apa pun,biarkan aje org2 yg mcm tu.. :p
yg penting kita tau apa yg kita wat.. :)

Mrs Syukor said...

~aku sokong INTAN 100%, aku pon menyampah gila dgn org yg mcm ni..SEMAK a.k.a PENYIBUK~~~DERRRR

~SEKIAN KOMEN EMO...

ini blog wirdah said...

dorang tu jeles ngan kamu tu yang..abaikan je manusia berhasad dengki tuh..

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

owh!! sye sgt bnci org mcm 2,,
pg mam la,,

.rENEx. said...

sbr je la sis ngn org macam tu..
biarkn je..
yg pnting kita hepi..!!!

;)

CikLilyPutih said...

Fat,
pompuan tu yang bengong!

enyheartsdiamond said...

omg!nasib baik i dah lama x jumpa golongan2 mcm ni selepas zaman persekolahan!annoying gilaaaa!u buat tak tawu je babe!buat muka jelik bila dyowang ckp2 ngn u!

milimilo said...

manusie ni mmg mcm2 ragam sis..ade je xkne..tmbh2 kalo period,mood mmg smacam nak mkn org2 tu pn ade kan..heh =P

^misz zatie8384^ said...

slagi namenye manusia dik,mmg xpnah puas ati ngn org yg lbih pd die..wt bodo je ngn org cmtu..xyah lyn..pdn muke die..hehe

syamimi said...

owh syg ko jgak... ngehehehe
terkejut aku ko post pic ni and ad gamba kite ber2. hohohoho =P

✿ Cik Cimi said...

uish.
tenang3.
sabar3.

mohdhairihassan said...

komen saye ade di blogku..
huhu...
ingat nk komen kat sini je,
tapi tetibe cam pajang plak
:-*

HOn3YB33 said...

eee...sokong tul r dgn entry ni..

i pun kena jugak lebey kurang macam u..

nape ek..manusia ni xleh tgk org lain senang...

still xdapat jawapan lagi bagi persoalan ni...

hampeh tol..

Azalina M.Salleh said...

u cakap kat kawan u tu, 9oo lebih tu skrang E71
i pun bru minggu lepas beli E72...price lebih kurang.. tapi i dpt install garmin..hehe
syok kan E72.. gempak la.hehe

naz said...

tak boleh orang lebih sikit dia nak lebih banyak haihh

AM SYA said...

annoyink gler la minah tuh~

nyampah plak i..

u jgn layan r eh

oh ye..

setau i la kn

kalo e71 blehla dpt rm900

e72 i xpenah lg jmp arge cmtu

apep0n...eyyyy nyampah la ngn pom tu~shuhh shuhhh

Athirah Ibrahim said...

ouh ouh jeans lusuh lah the in thang sekarang ni. =)))

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~to all

.tak larat nk reply soang3
.tq 4 all these comments
.luv u all :-*

IzzaH si pari pari said...

heh!
terlambat baca la intan
best entry from u
jujur amat..bagus2
org mcm tu mmg takkan puas ati
sebab ati dia itam legam
mase study ada gak member camtuh
everything i pakai dia nak sakit ati
i buat tak tau jek
like u said,kita bukan beli pakai duit dia pon kan..kan..kan..

*psst! : adik i pernah wat cam bkl rummet u suh tu,and lastly,dia jahit sendiri levis dia..tp koyak sebelah jek!sebelah lagi dia kasi tembak ngan air sampai jeans tu lusuh n koyak,then jahit balik.kembang kempis dia pakai levis tu..(^_^)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13