Friday, March 26, 2010

.kenapa aku benci pak guard & mak guard sangat sangat?

.

.salam readers~

.ini entry bengang!

.muka i neh muka asyik kena tahan dengan guard jer :(
.hari tu pergi kelas, kena tahan alasan?
.baju pendek
.jeans low cut


.nasib baik i bertudung ke kelas
.kalau tak, mesti kena tahan jugak
T____T

.tapi yang pelik nya senior yang
.warna rambut ala-ala beyonce
.baju lagi ketat &&& jarang
. tu lepas pulak
.pelik kan?

.rambut i cuma highlight kaler gold sikit jer :(

.i buat nose piercing .tapi tak pernah lagi ke kelas dengan nose ring *dekat shah alam dulu i pakai jer* .tapi i pernah nampak seorang staff dekat campus sini pakai nose ring .kalau staff, memang di bolehkan ke? .tak faham betul rules dekat sini

.hari ni jumaat .kena pakai baju kurung ke kelas .pagi i pakai baju kurung, petang i pakai jeans .sebab selama ni, i memang pakai jeans sebelah petang tapi tu dekat campus shah alam .time i buat diploma .tapi dekat sini, i tak faham kenapa guard sangat kerek .mengalahkan lecturer gaya dia =.="

.abah i dah banyak kali gaduh dengan guard-guard neh
.abah i kan polis, memang nak menang je lah ^^

.ada 1 day tu, abah datang dengan mama & chacha, visit i dekat sini .time tu memang waktu melawat .tapi si guard ni dok usha-usha kami semua .wtf lah .apa hal nak tengok tengok .bongokssss kuasa lapan .haruslah abah i sound dia balik .and i rasa, guard memang dah mark muka i, thats why i selalu kena tahan!

.petang tadi, i dah sampai campus, nak masuk kelas pukul 230 .si guard perempuan tu suruh i balik, tukar baju kurung .nasib baik i bukan jenis melawan .so i dengan sopan santun nya balik lah kolej dan tukar baju .memang wtf lah kan .i dah lah excited nak pergi kelas sebab dah seminggu MC .grrr!

.bila settle tukar baju, i pergi campus semula .and the best thing is, i nampak ada 2 orang girls tu pakai tshirt and jeans .slumber derk je lalu depan perempuan guard yang tegur i tadi and that guard tak tahan pun girls tu! .see? .memang kurang ajar lah .i penat, balik kolej, sweating bagai, semata-mata nak tukar baju .perghh memang haram lah kan? .before this pun, i pernah nampak girls pakai jeans sebelah petang, tapi tak kena tahan pun T_____T

*ni salah soang girl yang mak guard buat tak tau*
.dia dah "bayar" ke?

.nasib baik hari jumaat
.sabar jer lahhh intan

.at least,
i lagi bagus dari guard tu yang hanya guard
*emo*

.dah, lepas ni, pakai baju kurung setiap hari
.sekian!

.bai! :(

Photobucket

20 comments

LORD ZARA 札拉 said...

aigoo~~

uitm mana ni kamu beb?

✖ẅдẅд ѕчĦдϊΖд✖ said...

wah..begitu skema guard d uitm..

.::WaNiE::. said...

guard kat kolej melati dulu kerek wooooooo

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

u know babe

kat sini pun same..
kecoh nak mampos guard2 ni
hari tu kwn i kena kejar ngn guard ..
siap tiup wisel lg..
sib bek kwn i tu smpt lari..
tp cara die keje kwn i tu...
mcm kwn i tu penjenayah bsr...
5oo meter okeh die kejar
gile r pak guard n mak guard skang..

u da jd mcm hanis zalikha die da'
hehe
hanis zalikha pun da kena mark ngn mak guard yg gilak kuasa itu..
xphm btoll

Eyriqazz said...

kadang2 aku pun naik meluat dengan pak guard n mak guard ni...terutamanya masa kes aku n adik masuk hospital dulu

rOhock said...

comel gambar pakai jean orr..

~ Butik Elyna ~ said...

salam intan~

huhuhu... mmg kerek sungguh!!
awat xsound aje guard tu?? bukan nak suh jd biadap, tapi kan, xblh ar bias mcm 2...
mgkin kalo kita "lawan" skit, baru dia sedar kot?? :)

LuVidA^^ said...

pak gad n mak gad cawangan mmg lebey kerek dr s/alam...sbr je la...kalau kene kat i, i x gi cls da....pnt la kene balik tuka baju :(

enyheartsdiamond said...

masa i kat uia dulu..2 kali kn saman..nyampah tauuu :(

KizZ said...

setuju.
pak guard n mak guard cwangan memang kecoh..
s.alam x de pun...nseb saye dah kat s.alam...

she_mah said...

smua students uitm anti pak n mak guard kowt..mmg over dr lecturer. nsib baik xpnh kena tgur lg..huhu

faye said...

lek j sis...manusia mmg gitu....papepun kita sabar selagi yang mampu...!!!

eLeMeNt 0f L!fE said...

abah kite ada keje yg sama la...hik3...sabar k...selamat sy x blajar kat uitm...better amik kolej swasta..

liyanaKim said...

btul2 aku sokong, mak guard tempat aku pon sama. kecoh je lebih, kalau muka skali dah kena mark, dekat buku saman pon sure kena mark. macam haram. lagi geram bila nak cepat , time tu lah kena saman.

noor afzan said...

guard tu dah kena maki kot masa sis balik kolej..
tu tak berani dah nak tegur..
insappp beb..=)

TheSasauian said...

tu la pasal,kat tempat ak pon,cam hampeh gard eh...bias glerr....

Nurna said...

sabar la yek...kalo saya la kan, saya da sound mak gad tu...orang laen pakai jeans boleh...sukati die jek..huhu

sabar la yek...

Anak Gemilang said...

cik intan yang comel..
hehe..
sbr kak..
poli mukah ni pun cmni gk..
dorg kuatkuasakan atas2 akta2 dgr nya...

tp. uitm xla strct sgt ora dgr..
klu yang kt sarawak ne la.. .


sbr yer kak..

mmg smtimes kte akan kena dengan situasi mcm tuh.. tp situasi kena blik tukr pakaian blik pakaian tu.. adalah sgt kesian la..
dah la pent..
klu datang lambt..
alamk.. uwh... dugaan tuuuullll

yaya said...

sian nye..
kt usm ni guard sume biasa2 je.
sepatot nye wajib pkai helmet klu naik moto dlm kampus.
tp kadang2 dorg biar je.

rules kt cni mmg xketat.
sukati jer la nak watpe
kuar masuk kampus pukul bape pon guard xpenah amik kesah..


so mari la study kt cni..
hehe..

♥ Xett Hereen ♥ said...

yeke?
naseb hari ahad tyme i p daftar tuh beliau tiada..

wakakak!
kalu x, naya i kena kejar sebab rambot berkarat!

wakakaak!!~

tapi pasneh kena pakai tudung p klas, kawan i kate rules KBM xleh kale2 bagai.
heh!

hari tuh nmpk org pakai jeans, pakai baju jarang gitewww~

agaga!
xde lak diorg kejar.
agagaagaa!~

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13