Friday, March 19, 2010

.tak pernah dalam seumur hidup dapat MC sampai seminggu!

.

.salam readers~
.scheduled entry.

.mungkin time entry ni di auto-publish, i dah sampai rumah ataupun i dekat asahan, melaka *ada camping HR* .i actually confused whether nak pergi camping atau balik rumah .pagi tadi, i dah pergi clinic .i dah update dekat entry before this

.masa i pergi clinic tu, tak ramai sangat orang .ada lah dalam 5 orang .then sampai-sampai jer, dia check suhu badan i .i tak sure pulak berapa .sebab i memang dah tak larat, malas nak pikir banyak .lepas amek suhu, nurse tu bagi i mask .i tanya dia "kenapa nak kena pakai mask?" .then nurse tu cakap "suhu badan adik tinggi, kena pakai mask, nanti jangkit orang lain" .so i pun pakai lahh

.then tak sampai 5 minit, M.A *medical assistant* tu panggil nama i .dekat clinic tu tak ada doc sebab clinic ni clinic UiTM jerr .so, doc jarang datang .apa-apa refer pada M.A .lepas dia check-check i semua, dia cakap, nak bagi i MC seminggu sampai 24 hb .i sangat terkejut .i tak pernah sakit seteruk neh and tak pernah dapat MC selama neh .MA tu cakap i kena ILI *influenza like illness*

.paling lama pun i dapat MC dalam 2 hari jer .dia suruh i balik rumah, sebab takut berjangkit .sekarang kan, dah ada wabak kedua h1n1 .i pun tak sure lah .tapi dia cakap, tak nak demam i jadi worse .hari tu i dah demam, tapi tak lah seteruk neh .ingat dah baik dah hari tu .gedik betul lah nak demam balik

.i tak suka demam-demam bagai ni .seksa gila .nak makan pun susah .pastu i kena pakai stokin, kena pakai glove, kena pakai slimut sebab i memang tak tahan sejuk .dah lah i ni macam tulang bergerak T_______T

.i makan mushroom soup je lunch tadi

.and minum hot chocolicious dekat KRR
.i tak boleh minum ais
T________T

.time i type entry ni pun, kepala i dah pening semacam .kejap lagi i nak makan ubat *lagi dan tidur .letih lah asyik makan ubat jerr .i kena selsema sekali .asyik nak bersin jerr .waaaa T________T

.tadi mama cakap, kalau esok i tak larat nak pergi camping tu, abah akan datang kolej ambil i .bagus lahh .i pun serius shit tak larat .ingatkan nak kuatkan semangat, nak pergi jugak camping yang-macam-haram-tak-boleh-pakai-jeans-kena-pakai-khakis-and-seluar-track-jerr .i malas nak layan sakit i ni .tapi sakit i ni jenis datang-datang .macam chipsmore, kejap ada, kejap tak ada .takut lah jugak kawan-kawan jangkit i .thats why M.A tu bagi i MC sampai seminggu .dia nak kuarantin i dekat rumah T_____T

.k lah, i dah sejuk dah ni
.nak tidur

.doakan i cepat sembuh
.i tak nak skip kelas banyak sangat

.bai! :(

Photobucket

34 comments

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

babe,

xsngka dmm u trk..
take care tau...
kalo xmo skip kls banyak sgt,
u pun jgn skip mkn ubat..
i babap nanti

noor afzan said...

alolo..sian dia..
get well soon k ..

LoVEaQshA said...

Dear ciannya demam..
jgn xmkn ubt ke,then rest byk2..

Hazzy Ishak said...

get well soon dear

Natasha said...

semoga cepat sembuh yer manja-manja...hakhakhak

helena's said...

babe..cam teruk jek..makan ubat tau,.jgn skip..minum air masak banyak2..air suam tu..

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

take care sis..=)

P A U L I N E said...

hope u get well soon.. =)

ema.razali said...

sys intan . semoga cepat sembuh ey :)

~LP Lum~ said...

salam intan~

semoga cepat2 sembuh ok... :)

ps : ur hot choc 2 mcm sedap aje... :p

*Dak kecikkk* said...

Tulang bergerak..hihi u ni nakal btol..kita sama yang,tulang bergerak..ahahahaaaaa..
Moga cepat sembuh k.
Tke cre.:)

Arra JaSmY said...

holla sis,

take care taw,jage ksihtan bebaik ok.
jgn lupa makan ubat.

get well soon okeh..:)

saadah saadun said...

darl..
trok tu..
jgn lupa makan ubat k..
jg dr..
jg kesihatan..
=)

Mr.Homosapiensz said...

mcm teruk jer baca ni...
mcm kena kuarantin lak...

for ur own good...ok la mc 1minggu...mkn antibiotik ok gk.

CikLilyPutih said...

darling take care ek! suruh hairi datang pecit kepala, bukan picit lain tau!

acik ayu said...

eh dmm pe ni intan.

danger.

selamat berehat ^^

LuVidA^^ said...

kesian nye u yunk....
dapat MC rehat tau...
huhuu jgn miss mkn ubat...semoga cepat sembuh...

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~lyaa

.tq syg :)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~afzan

.tq kak :)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~kak zura

.tq kak :)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~hazzy

.tq dear ^^

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~kak tash

.jahat lah akak neh! ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~sis hel

.tenkiess sis!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~fasya

.tq :)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~pauline

.tq :)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~ema

.tq dik ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~lp lum

.manis gile kak air tuh!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~dak kecik

.same ke?
.bole geng! ^^

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~arra

.tq gal~ :)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~saadah

.tenks syg~ :)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~mal

.tq mal~

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~kak lily

.hahaha akak ni lawak la ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~kak yuu

.try gugel kak ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

~luvida

.nti i makan ubat k! ;)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13