Wednesday, April 14, 2010

.tutorial #25 - memasukkan lagu ke dalam blog

.

.scheduled post.
.salam readers~


.yay! i buat tutorial lagiiii .kali ni nak ajar camna nak masukkan lagu dalam blogg tanpa sebarang gangguan .biasanya kalau internet connection slow, mesti lagu akan sangkut-sangkut kan? .tapi kali ini, tidak lagi!

1) .bukak Dashboard - Layout - Page Element - Add Gadjet - HTML/Javascript

2) .then bukak website ni http://fullmusik.co.cc

3) .pilih lagu yang korang suka dan copy paste code lagu tu dalam gadjet HTML/Javascript tadi .then Save and preview your blog

.selamat berlagu dalam blog! =)
.err berlagu?

.apakah? =.="

.heeee till the next tutorial
.bai! :)

Photobucket

40 comments

~LP Lum~ said...

salam intan~

wah... thanx ya.. dlu akak ada bubuh lagu, then bila tukar layout, terus lagu tu ilang... smpai skang dah xde lagu dah... :)

JMR said...

lagu negaraku ada dlm stok x?:-p

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Hehehe :)

Teruskan pasang lagu yg beshhh :)

Hazzy Ishak said...

i rasa lagu buat blog i jadi semak
sbb i selalu dgr lagu kt pc
hik hik hik

*Dak kecikkk* said...

inda suka lagu kat belog intan ni..so sweet.

zOuL_iMMe said...

hai..yep,da pernah try fullmusik nie..
tapi kadang2 lagu dy xkuar an..huhu..
sedih tol..

Sesumpah said...

tp kdg2 ada yg letak lagu annoying sgt sehingga kan bsing plak nk bukak blog dia haha



kalau boleh lagu yg slow smooth sedap ddgr lah


:)

helena's said...

fateha..jangan tuka lagu okay!hahahaa sis kalau nak berjiwang masuk je blog nih!hahaha

Are-Gya said...

wah..br nk tnya cikgu intan..
mcm tau2 jer..
tq2..
akan ku cuba..
hua hua hua

ema.razali said...

so sweet ♥ hee baiknyeee sys ^^

nanie ;) said...

waaa,sis buat tuto baru..
ngee~suke3..nk try la :)

nurulfaridah said...

wahh..intan, bgosnye tutorial nih! ^^

.::WaNiE::. said...

wani suke lagu kat blog intan ni

mohdhairihassan said...

cik..saya ada masalah.
gf saya suka menyanyi.
tapi suara beliau sedap.
camne ye?
saya rasa macam x logik suara dia sedap.

harap dapat membantu.tq

~nazaku~ said...

o ye cik intan, make it non stop yer..thnx...

Natasha said...

eeeeee x suka lagu dalam blog...sekarang ni org sumer ada playlist sendiri...tgh syok2 dgr lagu sendiri tetiba tersampuk sore dan lagu org len..... beratkan loading jugak.... nasigat otai2 Nuff kata jgn letak lagu dalam blog.

itu sekadar pendapat.....tapi blog masing2 kan...so terpulang masing2 lerrr

malisa said...

intan..tutor untuk buat yang 2colom jd satu colum tu kat mn?

:: Miss Naddy :: said...

cyg..ada lagu "kimia" by melda ahmad tak?akak nk guna lagu ni..heehehe

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@~LP Lum~

.bole ltk balik skng neh :)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@JMR

.haha nk ke? ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@miss lolly a.k.a luvfareda

.oke! ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Hazzy Ishak

.yup x sume org suke ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@*Dak kecikkk*

.tq inda! ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@zOuL_iMMe

.yup
.sbb die pkai hosting x elok kot ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Sesumpah

.a'ah
.i pn x suke lagu yg bising3 ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@helena's

.tym x jiwang pn, wajib msuk oke sis! ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Are-Gya

.gudlak! ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@ema.razali

.sharing is caring ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@nanie ;)

.hehe try lahh ^^

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@nurulfaridah

.hehe oke ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@.::WaNiE::.

.tenks sis ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@mohdhairihassan

.kutuk lah b.....

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@~nazaku~

.heee oke ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Natasha

.haha betul

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@malisa

.tuto 2 jd 3 ade lahh huhu

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@:: Miss Naddy ::

.x de la beb
.klu nk, kene buat sndiri ;)
.emel kt i k ;)

Ahmad Efendi said...

: thanks... awak sangat puas ke... solusi yang tepat...

Rosaliyna Rosli said...

salam..kak intan saye nk msukkan lagu selena gomez-love you like a ove song..tpi xde kt lmn web fullmusik tu la...tlg request kan ea????:)...thanks,...

Aliff Haiqal Bin Muhamad Najib said...

salam, saya nak mintak lagu haikal epilog silam boleh x?? :D tq tq

Aliff Haiqal Bin Muhamad Najib said...

salam, nak req lagu epilog silam- haikal boleh x??

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13