Wednesday, May 12, 2010

.apa komen korang bila perempuan tergila-gilakan SUAMI orang

.

Scheduled Mode + Holiday Mode
SalamReaders~

Isnin lepas, kakak I, kak tash YM dengan I. Borak punya borak, keluar isu perempuan tergila-gilakan suami orang. Omaigod, macam lah dah tak ada lelaki lain dalam dunia neh kan? Memang hot lah topik kiteorang malam tuu. Then, I keluarkan status dekat FB macam dekat bawah nehh. Tak habis dekat FB, sambung pulak dekat conference YM. Kuikuikui~

Antara komen sentap kakak-kakak
dan kawan kawan I dalam FB ialah


sangat tak patut. sebab kita ni semua kan perempuan..xde tag laki kan? heee. kalau kite xnak orang buat camtu, so..jangan buat orang cenggitu. lagi satu..jgn bgtau itu adalah TAKDIR semata2. haihh *bakal pengantin menjawap soalan penuh berhemah ecececeh!*

mintak di jauhkan...xrela makkk! *tiba tiba syasya jadik mak hehe*

wahhh Ain jawapan yang bernas...yezzzah.... sebab takdir lahir dari QADA dan QADAR, Qada nyer kita terjun bangunan, QADAR nyer kita matai sbb pecah kepala, cuba tak terjun tak ler takdirnya kita mati begitu, kita diberi akal kan, so boleh fikir mana yang baik dan mana yang buruk...moreover yang bujang dan duda bersepah lagi buat apa nak ambik hak org, kita pun pasti x suka kalau hak kita kn ambik dgn org kan...mak oiii panjangnya komen haku *sentap habis komen kak tash huhu*

saya punye komen pula..errr mintak mintak suami orang tak suka kat saya..hahaha *komen sis hel memang komen berani mati haha*

tadelah,..hehe yang penting diri tu sendiri kalau sedar diri insyaAllah..tade..tp kalau tak sedar diri tulah jadinya.. *nasib baik sis hel cover line semula haha*

yerrr..eyka sokong kak hel..tepu sebelah tangan xkan jadi. laki pun kne jaga maruah diri. sedar sket diri tu dah berkahwin yerr. tiada alasan sunnah nabi *ehem eyka dah start bagi tazkirah ;p*

wakakaka :D Bawu bukak tenet :P dah abes bincang ke ? *lolly neh pulak, lambat seminit huhu*

siapa yang tergila2kan saya nih...kompius *ni pria romantik perasan tiba-tiba menyelit*
.
.
.
.
.
.
Sebenarnya banyak lagi gosip panas dan komen panas dari blogger-blogger lain. Kalau nak join kami bergosip, add lah I di FB & YM! ;)

So, pada I, actually tak perlu timbul hal ni. Banyakkkkk lagi lelaki bujang dalam dunia neh. Tak pun, duda pun ramai. Yang gatal pergi kacau suami orang tu kenapa? Kot iye pun dah basah-basah and desperate, jangan lah tunjukkan sangat! Hehehe~ *perghh intan, ayat tak de nak tapis tapis ke derr*

.apa pulak komen korang tentang
perempuan yang tergila-gilakan suami orang?

.komen jangan tak komen!
.bai! :)

Photobucket

52 comments

Fifi Rahmat said...

mmg sgt x patut la yunk... org da berumah tangga, buat ape nk runtuhkan masjid org. seriously la i ckp kan... klu that girl umo muda lg dah mcm tu, mmg teruk ghiler la prangai dia. klu jenis wanita yg lewat 30-an tu reasonablela jgk kan, mgkin sbb xnk jadi andartu ke apa.

tp x kiralah sape pon dia, mmg x wajar g kaco umah tangga org lain. what goes around comes back around. klu that girl kahwin jgk dgn suami org, mesti hidup dia x senang. sbb dia akn pk, suami dia maih mencari pempuan lain jgk, seperti mana, suami dia curang pd isteri no 1.

dan secara otomatik, dia akn anggap, semua perempuan skrg neh kaki rampas, mcm dia.

enyheartsdiamond said...

intan yayang! i senyap je kat status tu sbb i tade komen :p

sebab org selalu ckp i yang suka rampas bf org..

bf/suami tu dah lebih kurang kan? :D

teheee..

AshAnas said...

intan, lg sakit hati klu pmpuan tu mntk cerai dr laki dia sbb laki dia kawen lain... pestu, tetibe die jatuh cinta kt laki org gak n bhrp laki tu ceraikan wife die... die hrp wife laki tu mntk cerai cm die mntk cerai dr ex die dulu...patut ke tak patut?

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

okeh
mcm ni
i terbayang kan kalo pmpuan tergila kan bakal laki i nanti
hoh
memang ko nk kena la pmpuan ngn aku
ehhehee
grg x??

Hazzy Ishak said...

suka komen helena aisha
he he he

eLeMeNt 0f L!fE said...

sgt benci mcm ni...jgn kan suka suami org...org suke kay bf kite skang ni pun kite dah benci...ini kan kalau dah kawin....mintak jauh la...x yh nk ganggu hubungn org...

Sesumpah said...

goshh cari lah laki lain, cuba rasa kalau laki sendiri kena kebas en




:)

mumyShaneQeisha said...

tak sepatutnya tergilakan suami orang, coz isteri dia perempuan macam kita juga..

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

kes kat opis kak yanie...
isteri orang tergiler2 kat lelaki bujang


hahahhahha....

mohdhairihassan said...

hmm...
tengok situasi peremuan tu.samada:
1) dia tergilakan suami orang, pastu nak bermadu dengan isteri pertama.

atau

2) dia tergilakan suami orang,pastu nak rampas laki orang tuh.

so cerita ni yang mana satu?
lain situasi,lain komen saye

syahira ariff said...

kehidupan rumah tangga susah nak survive
lebih2 lagi kalau da kawen
akan dipandang serong oleh pihak keluarga si suami dan keluarga isteri pertama

che chenta said...

hoho..

minta dijauhkan lah..
tp lau laki kite yg sy0k kt perempuan len cne??huhu

Atiekah said...

ni komen sy cik intan to me memang lah jodoh ditentukan oleh allah tapi mintak jauh lah drp terlibat ngan suami org ni kan..bak kata pepatah klu sorag tu yg mula klu sorang tu tak hirau benda tak jadi hehehhe :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Mgaaaaaaaaaaaaaaaaaa

len kali nak jawab eloOK2 :p

Anne Boleyn said...

ape maksud c's basah2???? ngahhaa -wat2 x paham :p btw, tak suka perampas laki orang!!! mintak simpang. huhu

mie said...

itu la...
suami orang lebih laku skrg ni..
ahhaaaa

Aidi-Safuan said...

dah jodoh. nak buat camner. enjoy jerla. :P

noor afzan said...

Percayalah lelaki sekarang ini susah nak ADIL..
Ye, zaman Rasulullah SAW dulu kita percaya lelaki akan ADIL bila kahwin lebih dari satu..
Percayalah tindakan tersebut adalah tindakan paling bodoh lagi2 bila anda sanggup sakitkan hati kaum sendiri kerana nafsu.

Perempuan2 di luar sana yang tergila-gilakan laki orang tu fikir2kanlah.
Masa ni awak suka nak rampas hak orang.
Tengoklah dah kena kat batang hidung sendiri, barulah nak menyesal..
tak guna dah beb..
tak guna dah masa tu.

p/s : sorry ter'panjang' lak.

aduka said...

ini isu sensitif..
sensitif bg ppuan la..
if bckp isu ni..
tgk keadaan..
if sy or especially org laki ckp pn, ppuan sure xle trima..
yela..
sedangkan poligami pn ppuan zaman skrg tolak mentah2..
siap buat persatuan lg..
well..
dunia dah terbalik..
so, sy tutup mlut je dlm isu ni..

sy terfikir mcmne if isu ni diterbalikkan..
laki plak suka kat bini org..
sure laen pandangan org ppuan..
nak juga ppuan yg menang kan?
n x dinafikan ada juga yg mempertahankan pndpt sndri..
well..
sila bincangkan..

=)

CikLilyPutih said...

pompuan tu nak duit je, sebab nampak suami orang yg perut boroi nie trus ingat banyak duit sedangkan si isteri nie yg sibuk2 buatkn si suami tu byk duit dgn ari2 makan kat umah, nak jimatlah katakan.

Kapten said...

masa skang blh kata x nak
tp kalau dah cinta
kekeke



Latest:Piala Thomas: Strategi Yang Menjadi

::cdot the dot:: said...

eh...mcm i jek tuh..hmm...u ngata i ke?? eh??

chenta said...

itula..sgt2 tak phm org yg mcm tu..nk mengambil hak org..same gak bile couple..kite mati2 syg partner kite, tetiba ada org lain plak nk amek partner kite tu..huuuu...emo plak :P

Nad said...

cemane kalo laki tuh yg tgile2kan pompuan tuh? laki tuh yg dah ade bini tp stil nk gak kat pompuan tuh, salah sape? tetttt! ekeke. konklusinye-jage hak masing2, jgn sibuk nk harte org. haha tq dats ol from me.

rahilla mohari said...

omg ! mintak jaoh. dorg kate suami nie berpengalaman. haha. tp nie atas laki lahh. mende bertepuk sebelah tgn, takan jadi. eheh :)

Si Kenit said...

perempuan tu boleh kena sula dengan saya
lalalala~

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@enyheartsdiamond

.hahaha tp i x tulis psal u tau babe! ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Fifi Rahmat

.betul3
.sokong ckp u ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@AshAnas

.ohh sgt tidak patut!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Hazzy Ishak

.sis hel tu mmg suke merepek ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~

.elehhh
.i lg garang tau! ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@eLeMeNt 0f L!fE

.betul!
.get a life
.x perlu nk kacau hak org~

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Sesumpah

.haha
.tau xpe
.time tu, gelakkan je die
.huhuhuu

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@mumyShaneQeisha

.betul tu kak ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿

.oh myy
.sian kat laki diee
.huhuhu~

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@mohdhairihassan

.encik xplain je lah utk both situation tuu ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@syahira ariff

.betul
.tp klu fmly laki restu plak cmne?
.sian isteri pertama T_T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@che chenta

.ohh kalau mcm tu, patut kene ikat je laki tu kat ruma
.ekekeke!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Atiekah

.betul3
.mesti both main peranan
.klu x, x kan jadik!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@miss lolly a.k.a luvfareda

.hahaha tau xpe!
.len kali jwp elok sikit ye mkcik

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Anne Boleyn

.hahaha basah ek?
.ntah ler
.eekekeke!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@mie

.mcm pisang panas! ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Aidi-Safuan

.haish, ko neh kan
.aku sekeh kang!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@noor afzan

.suke komen akak! ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@CikLilyPutih

.ala kak
.kdng3 kan, boroi x smstinye kaya!
.kdng3 gune duet bini je!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@aduka

.next tym akan di bincangkan ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Kapten

.hoh!
.diam lah!
.ahahaha~

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@::cdot the dot::

.eh mne de sis ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@chenta

.hahah x pe xpe
.dibenarkan utk emo ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Nad

.haha btul tu yunk~

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@rahilla mohari

.betul
.mesti both pihak main peranan!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Si Kenit

.hoho x pdan kecik! ;p

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13