Thursday, May 13, 2010

.bukan kisah si dot dot, tapi si tot tot

.

Scheduled mode + Holiday Mode
Salam Readers~


Hari tu, I ada cakap, I nak cerita kisah terlampau seorang budak kan? Ok, hari ni, I akan cerita ekk. Hehe! First of all, I bukan nak memburukkan siapa-siapa dalam entry neh. I cuba nak berkongsi cerita dan pengalaman. Harap korang semua dapat pengajaran daripada apa yang I nak sampaikan. ^^ Fuhh suspen tak? Ekekeke!

*gambar ini adalah hiasan semata-mata*

Ok, I nak cerita tentang seorang gadis, berumur dalam 22 tahun. Dia ni merupakan coursemate I. Tapi kami bukan dalam kelas yang sama. Dia baik tapi ada certain perangai dia yang I tak berkenan. Bukan I seorang saja yang tak berkenan. Ramaiiiiiiii lagi. Kami semua dah buat conference. Ada yang mahu serang dia. Tapi tak sampai hati pula sebab kami semua tak nak dia malu dan tak nak sebab hal ni, dia tak dapat jawap exam.

Banyak kisah dia yang I dengar dari mulut orang lain. Dia depan depan macam baik, tapi belakang? MasyaAllah, I tak sangka dia macam tu. Tapi, bila I sendiri terkena, I pun ambil langkah berjaga-jaga. I cerita satu satu hal dia ok.

Kisah Terlampau Pertama
Dia ni ada kereta. So, ramai lah yang take granted dengan kelebihan dia. I sendiri pernah minta tolong dia. Tapi, I tak mintak tolong kosong. Sebab I bagi dia duit. I mintak tolong dia hantar I ke Melaka Sentral sebab time tu hujan. And kalau nak call cab, memang tak sempat. Memang terkejar-kejar tiket bus I tuhh. Dia ni pun baik, selalu tumpangkan kawan lain dan hantarkan kawan lain.

Tapi, depan-depan, mulut manissssss sangat. Tapi belakang, WTH! Dia akan cakap, dia tuh taxi lah, driver lahh. So, macam tak sedap lah kan bila dengar. Kalau kau tak ada duit nak isi minyak kereta kau tu and kau tak ikhlas nak tolong, tak perlu lah nak offer budak yang nak tumpang tu. And budak yang nak tumpang tu pun satu hal jugak, bayar lerr. Campak je lah RM10. Alangkan naik cab pun kena bayar.

Kisah Terlampau Ke-2
Time tu, birthday seorang kawan. Si Tot Tot belikan kek untuk si birthday girl tu. Nak buat surprise lah kononnya. Then, ada seorang lagi tu, belikan jugak kek tu si birthday girl. Tapi kek bodoh bodoh je lahh. Kek keju yang jual dekat TESCO @ JUSCO tuu. Budget tak ada sebab dah hujung sem. Tapi si birthday girl tu sukaaaaa kek tu. Kawan-kawan dia yang lain memang plan nak belikan ekk tu. Tapi Si Tot Tot neh, dengan eksennya cakap yang dia tempah kek yang dia beli tuh 3 hari lepas kek tu. Cheh! Siap tempah agik. Asyik ulang ayat yang sama jerr. Dah la semua kawan-kawan birthday girl ada. Jangan lah poyo sangatttt please! Bukan 2 3x jer okeyh. BERKALI KALI DIA ULANG! Ikhlas ke tak sebenarnya neh? =.="

Kisah Terlampau Ke-3
Bangun pagi je, mesti menghadap dia. Ini kawan I yang cerita. Si Tot Tot ni, siap kemaskan katil, siap kemaskan meja study. Ohh myy.. Baiknyeeeeeee.. Tapi, dekat kawan lain, tak ada pulak dia tolong kemaskan katil! Then bila kawan I bangun pagi, bukak-bukak mata, ada muka Si Tot Tot neh depan mata! Omaigod, sangat scary okeyh! T_______T Nasib baik bukan jadi dekat I. Kalau tak, mesti I pengsan! T____T Siap cubit-cubit pipi.. Ayat paling dia suka guna adalah, CIOM KANG! Tau tak, I selalu terpaksa tahan nafas bila dia bukak pintu bilik dia. Bau?? Mak aii, jangan cakap lahhhh. Kalau yang lemah semangat, boleh pengsan!

Kisah Terlampau Ke-4
Yang ini terjadi dekat I. I selalu lah jugak cerita dekat roomate I dekat kolej tu pasal bakal roomate I. And roomate I pun tak kisah. Sebab dia pun sama, cerita pasal BF dia. Tapi ada satu hari tu, Si Tot Tot neh cakap dengan I yang roomate I menyampah dengan I. Sebab suka cerita berulang-ulang kali tentang bakal roomate I. Contohnya, pukul 10 pagi I cakap "tadikan, hairi call I, ajak keluar makan" Then pukul 11, I cakap lagi benda yang sama. Haish, ingat I neh apa, pelupa ke? T______T Dia saja nak buat I dengan roomate I masam muka.

Then hari tu, tiba-tiba mulut I tergerak nak tanya dekat roomate I, betul ke? Then roomate I deny pe yang I cakap. Dia cakap, mana ada dia buat macamtu. So, nampak sangat Si Tot-Tot neh buat cerita. Si Tot Tot cakap dengan I, bapak dia CEO dekat Pos Malaysia tapi dengan roomate I pulak, dia buruk-burukkan bapak dia, mak dia, nenek dia, family dia. Cakap bapak dia gaji sikit. Sikit dari mak dia. Takkan lah CEO gaji sikit. Hmm Wallahualam.

Kisah Terlampau Ke-5
Ini lagi tak boleh blah. Dia ni memang agak pandai menyanyi. So, sometime agak eksen gak lah. Yang I tak boleh terima, dia cakap, dia ada buat lirik lagu dan bagi pada komposer Ajai. Then Ajai bagi lagu tu pada Siti Nurhaliza. OMG! Ingat kami semua bodoh ke? Dia bukan cakap dengan I seorang jer, tapi ramaiiiiiii lagi kawan lain dia cakap. Bila I tanya, berapa Ajai bayar dia? Dia cakap, biarlah rahsia .Cheh! Nak jugak cakap tajuk lagu CT!

Ok, tajuk lagu tu "Seindah Biasa". Korang penah dengar tak? Kalau Ajai baca entry ni, I nak beliau komen sikit. Hehe! Bila Si Tot Tot ni cerita, I layankan je. Banyak cerita keling tipu yang dia reka. Ada kawan I cakap, dia ni kekurangan kasih sayang. Kadang-kadang, kesian tengok orang macam dia neh.

Kisah Terlampau Ke-6
Time tu malam, kiteorang semua dalam kereta dia. Tiba-tiba dia cakap, kereta dia berat. Dia cakap, ada benda lain dalam kereta dia yang ikut kiteorang sekali. Cis! Saja je nak buat kiteorang semua takut. TApi muka dia serius time tuuu! Dia cakap, memang dia nampak dan boleh rasa. Dan dia pernah cakap, ada "benda" jaga dia. Errr...!

Ada sekali tu, dia cakap, dia nampak housemate dia dekat kawasan construction walhal time tu housemate dia semua ada dekat rumah. I pun ada time tu. Dah la masa tuh dah lewat malam. Dia cakap, "abes siapa yang dia nampak tu?" Huh! Nak cakap dia nampak hantu lah tu. Semua orang malas nak layan dia cakap.

And ada lagi sekali tu, dia cakap, kalau pukul 3-4pagi, dia duduk dekat veranda kolej, itu bukan dia kalau kami semua panggil dia banyak banyak kali tapi dia tak menyahut. Hmm mungkin "penjaga" dia. Mungkin jer lahhhhh

Kisah Terlampau Ke-7
Banyak lagi kisah terlampau. Tapi nanti-nanti lah I tulis lagik. Yang ini palingggggggggg sumpah tak boleh blah! I pun tak tahu lah macamana BF dia boleh suka dan terima orang yang PENGOTOR macam dia! Omaigod, nak cerita pun, sumpah I geli!

Dah banyakkkkkk kali hal ni terjadi! Yang jadi mangsa, roomate I. I pernah nampak sekali jerr. Ermm nampak taik dekat bilik mandi! T_________________T Korang bayangkan ekk, kolej kiteorang tu, toilet die jenis duduk. Bukan jenis cangkung. How come taik boleh terkeluar dari mangkuk tandas! Euwwwwwwww Bodoh punya orang!

Ada sekali tu, I nak cuci baju, I nampak macam coklat-coklat, I ingat kotoran apa, I simbah jer lah dengan air. Tapi bila roomate I cerita setiap kali dia nak masuk bilik mandi lepas Si Tot Tot guna, mesti ada tertinggal benda, baru I tau benda coklat coklat tu sebenarnya tutttt dia! T____________T Please lahhhh... Kau dah 22 tahun! Da besar okeyh! Takkan lah berak bersepah lagi T______T

Roomate I pagi-pagi lagi dah maki hamun sebab bila nak masuk toilet jer, nampak benda tu dekat lantai. Nampak seketul terus! Bodoh! Bangang! Roomate I terus dia moody. Dah lah minggu exam! Time tu, I dekat rumah dekat muar, sebab exam I gap jauh-jauh. Kalau I yang nampak, mesti I muntah terus. T____________T Bila I balik kolej, terus roomate I cerita dekat I. Haish, tak senonoh betul!

Kalau "orang yang berkenaan" baca entry neh, I mintak maaf sebab tulis macamni. I nak you sedar. Tolong jangan tipu kami semua dan tolong jangan laga-laga kan kami semua. Kami tahu siapa yang betul dan yang salah. Dan kami semua tahu hal you dekat kolej lama you. Sebab you buat benda yang sama dekat kawan-kawan you dulu macam you buat dekat kami semua sekarang.

Kami tak nak sound you directly sebab tak nak you malu. Kami tak nak you quit study macam you buat dekat kolej lama you tuu. Kami harap, you boleh berubah. Tapi kalau you nak kekal dengan perangai macam ketujuh-tujuh kisah terlampau yang I tulis dekat atas, it is up to you. So, lepas ni jangan tanya kenapa kami semua pulaukan you. Ok, clear?

Heeee~
Itu sajalah kisah terlampau Si Tot Tot
I tak rela nak cemarkan blog I yang suci neh

So, apa pendapat korang?

Ada pengalaman terlampau jugak tak?
Hikss~

Photobucket

36 comments

BudakHitam said...

ish ish ish...melampau lampau terlampau nye

naz said...

uh sungguh aib haha

yanie said...

byknye kisah terlampau die..manusia yg hipokrit dpn kite baik tp belakang mmulut busuk ni la yg plg sy benci

sarah shafie said...

ish..gelilah mcm tu..dh besar pn tk reti nak berak betul2..aiyookk.tk suka nye ade org mcm tu..sbar tau intan..

yaya said...

wau!!!sgt teruja dgan post entry ni.haha.mcm tw je sape.eyt??kek 3 hari ue x bole bla..hahaha.
keju is the best!!right kak intan???ehee..
utk sape2 yg trse ue.tolg la jgn wt agy.da ponat,muak,menyampah ngn cite2 karot2 anda,n pangai anda..
BEHAVE k.haha.poyo plak ayt aku nie=p

Nurain Hasan said...

penat baca entry ni..hehe

tapi kan serius pompuan tuh xckop kasih syg kot..
die nak nmpak perfek di mata semua org
huhu

dak eina said...

ee peng0tornye si tot tot tuh~~~

Alien Hijau said...

pergh...terlampau melampau-lampau.
patot la busok! berak pon merata.
perempuan mcm ni pon ade.
maluuuu haish!

.::WaNiE::. said...

dia sakit mental keee

huhhuhu

noor afzan said...

yang ke tujuh tu sumpah geli..
rupanya ada orang normal cenggitu ek?

Aidi-Safuan said...

hahaha... selambe jer u cakap dier tipu. entah2 btol ker memang dier anta lagu tuh kat ajai. sebenarnya banyak je composer yang famous buat camnih. amek lagu daripada orang tah sape2. then edit sket2 pastu letak nama dier. tapi dah bayar la "sket" kan. banyak je kes camnih. hehe... :)

mohdhairihassan said...

emmm....ending kisah terlampau pertama macam x best je..
tot tot tu ikhlas ke x, tu tpulang pada dier..
tapi kalo nak suruh org yg tumpang tu campak RM10 kat die,
x rase mcm hina sangat ke?
consider kawan ke kalo men campak2 duit?
kawan boleh beli dengan duit ke?
kalo betul die kunun3 xnak duit skalipun, belanjalah mkn ke ape ke..
kalo xnak jugak,sudah.
abaikan spesis camtu.
kite nk bagi duit,dier "buat3" xnak.
simpan je lah duit tu.
transfer kt b pn oke jgk.
hahaha~

Frodo Baggins said...

spesis saiko ke?
haahhahaa ...



>>___<<

fArAh nAbiLA said...

brni mati pos cmni..hehhe i da serik da tgur org, nt bole gduh besar oo.. tp xtgur smpai tue la cm2 jer.. xsodar

Ah Moy said...

perghhh gila ar...x sanggup aku nak baca yang kisah terlampau ke tujuh tuh..huishhh...sekarang ni aku ngah solo dalm bilik aku....roomate aku, Fiza dah kuar....dia lah roomate yang the best ever even kitaorg baru jadik roomate selama hampir setahun....sebb dia pandai masak...hehhe

welll tabahkan hati...toilet korang kongsi ramai2 ker?

wanieybintang said...

nak teka ni,
kompom si budak totot tu ada dlm gambar di atas kan? hik3

yang kisah ke 3 tu tak berapa paham.
salah ke dia kemas bilik and meja? uhuk3

oh ya satu lg,
kalau tetibe i punya blog, colour utk font2 tu takde cemane ehhhh

Anne Boleyn said...

Gile arh! memang terlampau betul perangai ni. Adeyh..~ memang hana baca sampai habis hana pon rasa annoying gile..tapi moga2 dia sedarlah.. c's tegur dye dpn2 lah dngn kawan2..tapi biarlah dngan cr elok kay :) Chill sis.. :)

vidadarisakura said...

eyuwwwwwwwwwwww. pengotor gila pork ok.

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@BudakHitam

.hah, mmg pun!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@naz

.err aib ke? ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@yanie

.betul tuh
.x payah lah nk buat baek dpn org utk buat smua suke kt die pdhal kt blkng kutuk3!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@sarah shafie

.tau xpe
.kiteorg lg geli!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@yaya

.mesti yaya akan merindui die
.wakakakakka!!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Nurain Hasan

.tahniah sbb habis gak u bace
.ekekekekke!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@dak eina

.heh, nk bekenalan ngan die x?
.hehe~

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Alien Hijau

.tp die tatau maluuu
T____________T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@.::WaNiE::.

.die mmg mcm saiko sket kak

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@noor afzan

.hoh, tu la pasal
T____T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Aidi-Safuan

.cheh, back up die nmpak
.nk ngorat die ke?
.hahahha~

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@mohdhairihassan

.err sori b
.tu bkn ayat bb, tp ayat org laen
T____T

.ermm tanak ah transfer kt b
.abes duet bb ;p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@fArAh nAbiLA

.haha mntk3 die bace
.baru die tau
.klu sound direct, tkut die bunuh diri plak huhu

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Ah Moy

.roomate aku yg laen ok
.die soang je hampeh =.="

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@wanieybintang

.eh tak, die x dek dlm gmbr tuu
.heee ;)

.mmg x salah, tp pelik aih
.kwn i tu rse semacam
.senang ckp, kwn i rse die neh mcm suke kt pmpuan lahh huhu

.u tgk kt setting k ;)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Anne Boleyn

.tkut die x leh terime kenyataan jerr
.huhuhu

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Frodo Baggins

.mmg saiko pun! T__________T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@vidadarisakura

.tau xpe!
T________________T

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13