Friday, May 14, 2010

.dah ada loceng tuh, tekan lah sengal!

.

Salam Readers~

Ini entry bengang. Sorry kalau TERmaki atau TERsengaja maki. Huh! I tengah syok-syok layan Adamaya dekat dalam bilik. Siap pakai headphone lagik. Parent I kerja. Adik I main game and chacha pulak tidur.

Tiba-tiba, mama I call. Mama cakap, ada lori dekat depan rumah, hantar mozek untuk ruma I. Rumah I tengah renovate *lagi. I tak paham lah apesal lah nak tambah-tambah-tambah bilik lagik. Huh! Oke, sambung cerita, lepas tu, I pun keluar lah bilik, pergi lah dekat depan. Then I berdehem dehem lah kan, nak cakap I dah ada depan rumah. Nak bagi salam, tak sure dia islam atau tak.

Then dia macam sound I, dia cakap "tak dengar ke tadi bagi salam?" Huh! I dah lah tengah back pain, dia neh cakap macam tuh pulak dekat I. Smack down baru tau! Then I cakap lah, "tak dengar". Then dia cakap, "hah, angkat lah". WTF! Eh, hello! Gila kau nak suruh I angkat segala bagai mozek tu dari lori ke rumah I. Dia ingat I kuat ke? Dah lah I neh kecik jer. Kang makin reput segala bagai tulang I neh. T_____________T

Kalau dia bengang dengan I, sebab I lambat keluar ke depan, menyambut kedatangan dia, OK, I'M SO SORRY, I BETUL BETUL TAK DENGAR DIA BAGI SALAM. Tapi kau pun tahu, rumah aku macamana, besar macamana, kau bagi salam lapan ribu kali pun kat depan, kau ingat semua orang dengar kerrrr mangkuk! Haish, geram geram! Dah ada kemudahan loceng, TEKAN LAH!!! Nanti satu rumah dengar!

Orang kampung yang datang rumah I pun tau tekan loceng. Tak paham betul orang macam ni. Menyusahkan orang! Eii geram-geram! Last-last tadi, I jerit suruh adik I keluar and pergi angkat mozek tu. Pakcik tu dah usha I jer. Heh, lantak lah. Bukan aku nak kahwin dengan anak kau!

Ok, I tau korang cakap Isombong
I tau, tsk!
T______________T

Tapi I geram lah weh!!!
Sakit tau belakang I neh
nak gerak banyak-banyak sangat!

K, nak sambung tengok adamaya
Bai!

Photobucket

16 comments

cik noneng said...

huhu...sabar sis...
dh reti gune kmdhn mcm tulah..huhu..

papepon xptot la die suh sis agktkn mozek2 tuh..
itu keje dyorg kot..
adoi..

Frodo Baggins said...

kalau kene ngan wa mmg dah bagi JARI TENGAH kat beliau! choiiii ...

dak eina said...

ank pakcik tuh ensem x sis?? hehehehe

cik eykameow :) said...

heheehehe mesti comel kan kalau sis marah? ngehehe. rumah renovate lagi. perghh. aritu tgk dlm gmbar pun dah cukup besauuuuuuuuuuuuuuu

P/s:semua giler citer tu ek?

Si Kenit said...

ahaha
sabar lah kak intan

lionteen said...

umah lionteen xde loceng...
klau org bg slm mmg xdgr..
da la loceng pun xde..
last2 kitrg xdgr,org pun igt kitrg xde kat umah,blah mcm tu je org tu..
hehe

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@cik noneng

.hah, tu la psal
.tu kn keje doang!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Frodo Baggins

.wa takut, kalau wa buat cmtu, die tunjuk yg real!
T______________T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@dak eina

.tatau lahh
.x nak amek tau pon!!!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@cik eykameow :)

.ceta tuh best!
.baek eyka tgk ;D

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Si Kenit

.mne bole sabar!
*smbil hentak tgn dkt meje huhu*

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@lionteen

.haha kdng3, kwn3 sis pun dtg, pstu blah sbb kiteorg x dgr huhu

Nad said...

aik, pelik nape sis yg kne angkat sgale benda alah mozek tuh? haish!

haha tu namenye ngeng, sgaje carik pasal taknak tekan loceng!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Nad

.tau xpe
.tu bengong namenye =.="

aduka said...

kne wat signboard kt depan umah besar2..
camtu nmpak la kot..

faye said...

ish biasa la orang sis...dia bengang sbb kena tunggu lama tu yang dia ckp cam tu sabar je la...but btol gak kalo dah salam x berjawab napa x tekan loceng pelik btol......huhu manusia2x

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13