Saturday, May 22, 2010

.minyak tu bukan untuk masak tapi untuk??

.

Scheduled Mode.
Salam Readers~


Hakhak.. Sebelum memulakan entry, kasi I gelak puas-puas dulu bole? Hahahahaha~ Cerita neh agak memalukan diri sendiri tapi I tetap nak tulis dalam blog, sebagai peringatan dan pengajaran kepada semua readers khususnya perempuan~ Kuikuikui~

Ada 1 day tuh, hari apa, I tak ingat tapi yang pasti, housemate I mintak tolong I pergi kedai, beli minyak masak sebab time shopping barang-barang rumah, terlupa nak beli minyak. Sebab pagi tuh, doang nak masak Nasi Goreng. So, lepas mandi, I pun pergi lah kedai runcit area kampung morten tu. Tapi, tutup lah pulak.

So, I merempit pergi area Taman Cempaka pulak. Nak pergi Tesco, tak bukak lagik. Bila sampai kedai tu, I usha lah dari depan sampai belakang. Tapi tak jumpa pun minyak masak macam mama I selalu beli.


Minyak masak mama I selalu beli macam gambar dekat atas neh. Then tiba-tiba I ternampak minyak masak-brand-tak-glamer. So, I tengok botol paling kecik Rm3 lebih. I pun ambil lah. I tengok minyak tuh ada tulis halal. I fikir, tak apa lah, guna dulu minyak neh untuk masak, nanti petang-petang sikit, pergi lah Tesco, beli minyak lain.

Then I pun pergi lah kaunter nak bayar. Sebelum tu, I suruh pekerja kedai runcit tu ambilkan telur ayam 10 biji. Lepas settle semua, I pun dah ready nak bayar. Then lepas tu, owner kedai tu usha pelik dekat I. FYI, owner tu India and kedai tu kedai runcit India. I dah pusing satu Taman Cempaka, tak nampak kedai melayu. Ok, meh baca dialog I dengan owner kedai tu.

Owner : Minyak ni nak buat apa?
Intan : Rahsia *gelak-gelak*
Owner : Minyak ni nak buat masak ke?
Intan : A'ah, nak buat masak
Owner : Minyak ni tak boleh buat masak. Ni minyak untuk sembahyang. Kalau nak minyak masak, ambil dalam kotak tu *sambil tunjuk arah minyak masak peket dalam kotak *
Intan : Gulp! =.="

Hahahaha~ Time neh, I dah tahan gelak. Cover malu! Sampai rumah, I cerita dekat housemate, semua pakat gelakkan I. Nasib baik owner kedai tu tanya I nak buat apa, kalau tak, kiteorang semua makan Nasi Goreng pakai minyak yang orang India buat sembahyang T___________T Mana lah I tahu pasal minyak-minyak neh. I tau yang jenama Seri Murni, Cap Helang, dan yang sewaktu dengannya. Yang minyak untuk orang India sembahyang tu pun dalam botol yang menyerupai minyak masak Seri Murni. I pun confused lah! T___T

Tadi cerita dekat mama time on the way balik Muar, mama gelakkan I. Abah pun sama. Mama cakap, "hah, tuh lah, tak pernah ambil tahu hal dapur" Cis! Sadis tul. Malang gila I rasa hari tu. Hakhak~


Ni google jer tau! Hahaha~

Kalau korang jadik I macamana?
I rasa dah tak nak dah jejak kaki dekat kedai tu lagik!
I Malu Gila Kot!
T________________T

Photobucket

58 comments

faye said...

rileks r sis...hoho jadikan ia pengajaran..huhu ohya sis jgn lupa tau join giveaway blog saya :

http://fasham87.blogspot.com/2010/05/1st-giveaway-of-fasham87-blog.html

ohya sis adik saya dapt bljr kat IKM jasin jauh tak sis dari bandar melaka...almaklum saya tidak pernah pergi melaka...

SHAZA said...

hahaha....klako citer ni intan!!!!

ema.razali said...

HAHA :D apelaa sis ni . tp law ema jd sis pon , mana ema tahu minyak tu utk semayang kan ;p

::hana:: said...

hehehe...kesiannya...tp srius lwk gila..sya gelak lebih2 jgn marah ye? hehehehe

sarah shafie said...

hehe..tk pernah pulak tgk minyak utk smbhyang...hehe..msti malu kn??

rathiqah azmira rosli said...

okeh

cube tak gelak dan memahamikeadaan intan

:P

Sendra said...

hahhahah...eeeii..dah lah tak malu...cakap rahsia konon..entah india tu pun lepas u gelak dia gelak puas2..alaa,patut u snap gambar botol minyk u,atleast orang lain yang sewaktu dengan u tahu sikit perihal minya ni..tapi cerita ni sangat lawak..rahsia konon..hahahha..

btw,kita timing macam sama je,i cerita pasal mapley dalam kuehtart.com..silalah usha kalau sudi ye!~

NurainiMZ said...

huhuhuhu....
sibbaik la owner tu bgtau..
klu x... :D

cik eykameow :) said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAA sis memang awww. macam mana ni nak jadi bini orang. nnty kene gelak ngan mak mertua plak. hehehe

eh, baik india tu bgtwu kan? setengah penjual diorg peduli ape. jnji ada customer dtg kedai dorang then beli brg.

syahira ariff said...

hak hak hak
lawaklaa
nsib baik org india tue bagitau
kalau dia nak kenat,mkn nasi goreng minyak sembahyanglaa sis dgn kawan2
hehehehe

hakimfaridzul said...

agagagagaga

bahahahahahaha

wakakakakaka

saya gelakkan anda juga!

Si Kenit said...

AGAGAGAGAAAA
hahahhahahaaaa
=D
akak, kenapa?same ke rupa minyak tu dgn minyak masak?
hahahaaa

[z@ck] said...

aku ingatkan minyak orang india sapu kat rambut..a.k.a minyak kelapa.

hahaha

Aqma eUcaLypTus GurL said...

huhhuhu.. ops sori tergelak kan u.. takpe2.. belajar dari kesilapan.. jgn buat lagi yek!

Miss D said...

hahahaha...gelak guling2 mcm tenggiling...sabo jer la cik intan oi...kah3...

aduka said...

kahkahkah..
lawak btol..
apala intan ni..
x biasa shopping barang dapur ke?
=P

::cdot the dot:: said...

minyak masak pun tak kenal...aduyai...

Frodo Baggins said...

hahhahahhaha ... cancel nak agjust lu! kah3x ~ hencik bakal housemate lu kene tgok betul2 lu guna minyak apa bila masak nanti. hohohoho


kalau kene ngan wa, harus selamba wa jawab ... "ni minyak multifunctinl maaa tambi, boleh ajer ..." ~ kaver malu. cisss


>>___<<

asfz lily said...

hahaha..
kite tolong gelak je la yekk..
:)

http://asfzlily.blogspot.com

Mr.Homosapiensz said...

haha! x termampu nk ungkap dengan taip ni......

hudarahman said...

hehe..
lawak la sis neh.
tapi nasib baik uncle tuh tanya and nasib baik sis jawab jujur.
hiksss

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

adoiyaiiiiiiiiiiiiiii
xabes gelak lagi neh
intan2
hehe

Anne Boleyn said...

Hahah kelakar lah kak. Eh tp hana tak tau pon pasal mnyak orang India buat sembahyang nih. hehe memang jd pengajaran betul laa entry ni. :)

.::WaNiE::. said...

intann hahahhaha gelak2 wani baca ni ok

kekekkkek

izwan7 said...

haha.,.sure sedap makan nasik goreng gune minyak tu..
adeiihla..minyak tu brand ape?mmg nampak mcm minyak masak ke?

Danny Neza said...

hahahaha..intan ni mmg wat akk gelak terguling2 la taw..tu la. lain kali tanya la dulu..ni main nak bli jew..sib baik tokey kedai tu tanya, klu tak..abisla...hihihi.so,pasne apa2 kna tanya dlu k gurl.. ;)

♥CIK SHA♥ said...

ahaha..lawak la dik intan ni..adoi..len kali tanya dulu tau..nanti malu lagi macam ni..

nairaariaa said...

hahaha...nak gelak la...huuu....jgn amek ht...apew2 pom,gdlck. mmg cute

lionteen said...

klau lionteen pun,agaknye amik mnyk tu..da kaler pun same kuning..
mn tau...
hehe

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@faye

.tak smpat lah nk join
.sorry
.busy sgt
T__________T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@SHAZA

.huuuu gelak lah puas3
T_____________T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@ema.razali

.tu la psal huhuu

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@::hana::

.gelak la puas3
T_______________T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@sarah shafie

.malu gile
T_______________T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@rathiqah azmira rosli

.hahahha mmg malu gile kot
.cmne lah bole salah amek T___T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@NurainiMZ

.tu la psal
.nasib abek! :(

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Sendra

.hahaha same plak
.dah usha dahh ^^

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@cik eykameow :)

.hahah segan
.x nk g kedai tu lagiii

T_____________________T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@syahira ariff

.waaaaaa tanakkkkkkkkkk!!!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@hakimfaridzul

.hahaha jahat!!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Si Kenit

.same lahhh
T_____________T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@[z@ck]

.waaaaa T____T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Aqma eUcaLypTus GurL

.sumpah tanak gi kedai tu lagi
T____________T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Miss D

.jgn lah gelak
.waaa

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@aduka

.biase shopping skt supermarket
.x pena g kedai runcit bese3 T___T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Frodo Baggins

.lu kejam frodo! T_____T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@::cdot the dot::

.mslhnye same lah sis!
T___________T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@asfz lily

.gelak lahhh T____T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Mr.Homosapiensz

.jgn gelak lahh mal
T___________T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~

.u gelakkan i
.tanak kawan T____T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@hudarahman

.tu la psal
T____________T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Anne Boleyn

.hana g kedai runcit org india
.confirm ade! huhuhu

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@.::WaNiE::.

.gelak lah puas3 T___T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@izwan7

.huaaa mmg sama lahh
.botol die kecik jee

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@Danny Neza

.hoho pasneh tanak beli pape dh
.biar kawan yg beli huhuhu

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@♥CIK SHA♥

.oke kak
T____T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@nairaariaa

.ape yg cute??
T____________T

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

@lionteen

.ha tu la psal
.mmg same!

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13