Monday, June 28, 2010

.tips : apa beza buffered dengan metered earning?

.

Salam Readers~

Nak tahu apa beza buffered earning dengan metered earning? Heh, actually mereka neh adik beradik. Ok, meh I cerita pasal Buffered earning dulu k.

Click to enlarge.
Tengok, buffered I dari 7 tinggal 5 dahh
T_____T

Buffered neh adalah iklan yang sentiasa ada dalam blog korang. Ada 2 kebarangkalian. Yang pertama, ianya ada dalam blog korang untuk satu tempoh masa tertentu. Contohnya, sesebuah advertiser mahu kan iklan Celcom *contoh* berada dalam blog korang sehingga 30 july. So, ia akan keluar dalam blog korang sehingga 30 july. Once iklan tu dah habis, dia akan jadik metered earning dan takkan keluar lagik dalam blog korang.

Kebarangkalian yang kedua. Contohnya, sesebuah advertiser just nak 100 orang klik iklan korang atau 100 unique visitor sehari. So, bila cukup 100 orang, iklan tuh pun takkan keluar dalam blog korang lagik dan akan jadik metered earning. Errr faham tak?

So jangan komplen-komplen kenapa korang ada buffered, tapi kadang-kadang beliau segan-segan nak keluar. Teeeehehhehe~~

Click to enlarge.


Ni pulak metered earning I. Dapat banyak buffered tapi tak kekal lama. So jadik lah metered! T_____T Antara Buffered dengan Metered earning, buffred lagik penting. Lagik lama ianya ada dalam blog korang, peluang untuk korang dapat duit, lagik TINGGI! Hiksss~~Sekarang iklan celcom I mendahului carta~~ Mintak-mintak ianya akan semakin meningkat!

Click to enlarge.

Alhamdulillah.. Ni duit yang dah pernah I dapat sepanjang I ber-blogging. 4 kali cash out. Errr I share apa yang I tahu jer. Kalau korang tak faham, boleh tanya! Heeee~

Bai!

Photobucket

37 comments

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

wah3 4 kali je intan? kui3
weh ade tips paling senang nak wat readmore tak?

paan sabri said...

owh.. cmtu ker.. im newbie in blogging.. ahaks..

Si Kenit said...

woah
baru phm hehehe
thanks sis
pasni sis lah kena blanje liza mekdi =.="

mohdhairihassan said...

wow! saye ade banyak metered earning.
tapi saye dah lame x makan roti canai.
macam mane ye?

hakimfaridzul said...

thanx sis!!!

heeee

suka baca2 tips ni!!!

eykameow :) said...

ohh nasib dah tahu :P (ceh , belagak!)

hehehe. sis mmg cash out every 4bulan dan ke atas ea? hihi btw kagumm gile lahh! tp susah kan nk dpt byk duit dlm sebulan...hm.. sbb bile kite cash out kene tggu sebulan baru duit smpai..hmmmm

huda rahman said...

bila click gambar nampak la plak sis buka blog hairi. HAHA

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

whoa.. camne la nak dapat duit banyak2 cam u ni beb? haha.. duit i tak naik2 la. sedih tul. cam hidup segan mati tak mau je. T.T

Anne Boleyn said...

uuuu.. jeles wooh c's! hukhuk cmne planning 2 ngn 3 ni jd x??

mR.sYaH said...

terima kasih atas perkongsian.. :)

she_mah said...

oo...gitu yer sis..barulah paham sejak ade cik nuffy..hehe

Huda Luna said...

buffered i susah betoi nk tinggi
huhu

syue said...

4 kali cash out? pehhh, superb tuu!

btw, baru faham ni. b4 ni blur blur sikit. hehe. tq~

Hazzy Ishak said...

fuhhh byk btul duit dia...

Rina (◕‿◕)✿ said...

wa banyak2 $_$

metered earnings tu x dapat pape kan? mcm achieve utk buffered earning je. metered earning rina pnye byk, xgerak2 pon

intanurulfateha ❤ said...

@MissXYZ a.k.a Abaikan

.eh kn dah mmg siap ade read more stiap kali nk tulis entry
.ko klik jer lah ^^

intanurulfateha ❤ said...

@paan sabri

.welkem to the club ^^

intanurulfateha ❤ said...

@Si Kenit

.hoit
.apesal sis plak kene bnje?
T_____T

intanurulfateha ❤ said...

@mohdhairihassan]

.pegi lah makan!
T______________T

intanurulfateha ❤ said...

@hakimfaridzul

.welkem ^^

intanurulfateha ❤ said...

@eykameow :)

.sis tanak cash out lagik dahh
.nk simpan smpai beribu3 $$

intanurulfateha ❤ said...

@huda rahman

.err bkn blog tp fb!
.kuikuikui

intanurulfateha ❤ said...

@0sh!Nz d' sen0r!ta

.alalalala lame3 naek lahh
.sabar ekk ^^

intanurulfateha ❤ said...

@Anne Boleyn

.nak pegi tp duet tade
.tunggu ptptn x masuk3
T___________T

intanurulfateha ❤ said...

@mR.sYaH

.same3 ;)

intanurulfateha ❤ said...

@she_mah

.heh, mcm tuh lah ;p

intanurulfateha ❤ said...

@Huda Luna

.buffered i pun x smpai seratus lg
T_______T

intanurulfateha ❤ said...

@syue

.4 kali tu sbb tamak haloba
.klu simpan, mesti dah byk!
T________T

intanurulfateha ❤ said...

@Hazzy Ishak

.tp duet gaji u lg byk kan kan? ;p

intanurulfateha ❤ said...

@Rina (◕‿◕)✿

.mmg lah die x gerak yang
.mmg die cmtuh jer
.yg buffered yg bergerak
.bile dah jd metered tuh, die dah automatik termasuk dlm total earning

✿ emazwan ✿ said...

wow sis ! hee ema kagum dgn sis ^^

intanurulfateha ❤ said...

@✿ emazwan ✿

.heh ade org laen yg lagik hebat tau ema!

Sumijelly said...

chantik la blog ko intan..hehehe..
jeles kak sumi..

eh..mcm mana ko buat yg bila clik gmbr tu kuar mcm tu..??
comel jer..hehehe

org citer nuffnang..kak sumi citer lain..hahahaha larik topik sungguh

Sumijelly.com

intanurulfateha ❤ said...

@Sumijelly

.yg enlarge image tu ek kak
.kite ade buat tutorial
.g klik tab tutorial kt atas nun
.crik tuto enlarge image ;)

Rowena Chasez said...

oic..
baru i fhmm
thanx 4 sharing...
(:

intanurulfateha ❤ said...

@Rowena Chasez

.welkem ^^

Ct SoLeHa said...

@Rowena Chasez

thanx for ur info gak..heran gak ari tue byk gler dpt buffered pastu jadi metered kecewa gler..huhu..tp duet cipot je..huhu..

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13