Friday, June 25, 2010

.yeah, she adores me!

.

Salam Readers~

I dah penat lah nak tegur. I bukan marah, cuma I menyampah. Kot yer pun ADORES DEKAT I, maksud I, blog I, jangan lah nak tiru I sangat. Penat tau I edit blog, fikir nak buat apa dekat blog neh. Tiba-tiba tiru.

Dulu ada kes macam ni jugak. I siap buat entry lagik. Tapi I tak letak link. Then owner blog tu email I dan mintak maaf. Dia mintak I delete entry I yang cakap pasal dia copy-cat I. Sebab I print screen blog dia. I still simpan email tuhh.


Click to enlarge.

Penat kan kalau hasil karya kita, apa- apa yang kita buat dan edit, orang tiru. Kan kan kan? Untuk kes yang baru neh sebenarnya I dah pernah tegur dulu. Dah tegur baru nak ubah. Kalau tak cakap terang-terang, tak paham pulak.

Itu nak sama.
Ini nak sama.

Cara tulis entry nak sama.
Nama blog nak sama.

Ohh lupa, itu kawan you buatkan
kan kan kan?

Nak suruh I letak entry/blog/link youu dekat blog I ker?
Nak suruh orang lain nilai kan pulak ker?

Haish, nak terasa, terasa lahh
Lepas ni, nak tiru apa pulak?

Copycat is nothing but a bunch of losers!

Siapa makan cili,
dia rasa pedasnya.

Bai!

Photobucket

80 comments

Sendra said...

tu lah siapa suruh jadi hebat sangat..kan dah kena curik2..keh3..macam kuehtart rilek je takde orang hingin nak curik apa2..sebab tak best..haha(ada kebaikannya tw)

btw wow..blog ni dah fateha balik(sebab lagu adamaya balik semula)..trademark gitu dong!

wanie said...

yeahhh bravo bravo! agk2 kalo x rase pedasnya, x tahu lah nk ckp (-.-")

hai pentiru blog kak intan, meh la tiru blog sy pulak..ekekekekekke~

✿ Cik Cimi said...

sabar kakak.
sabar yer.
jangan marahmarah.

dak eina (◕‿◕) said...

sis..lay0ut kte sme nie. beza tang kaler je. hihi eina xtru sis p0n. huhu

psst rase cm tau lah sape yang sis maksudkan kat sni..

intanurulfateha ❤ said...

@✿ Cik Cimi

.ah mane boleh sabar
.tgh marah nehh

.psst!
.takut x?
.hahahhahha!

intanurulfateha ❤ said...

@wanie

.ohhh cik barnieyy
.rindu komen kamu di siniiiii ;p

intanurulfateha ❤ said...

@Sendra

.hehehhehe
.rindu ek kt lagu tuuu ;p

.alaa hebat mndenyeee
.x sehebat sendra dong! ;p

intanurulfateha ❤ said...

@dak eina (◕‿◕)

.heeee sape?? ;p
.huhuhuhu

.eh same ke?
.itu normal kot
.sbb dah name blogger template ;D

dark r0se said...

awk~ sabar ye~ dugaan kan k0z skunk mang dah wamai sgt blogger~ but u nyer blog is still da best ma~ entry u p0wn! i s0k0ng u!;) teruskan 0keyh k0z i biase3 jew~;) caiy0k3!;)

Rina (◕‿◕)✿ said...

printscreen je. nak tgok. plis2 hehehh

asfz lily said...

wow..giler fanatik dye kat sis..
huhu..agak2 la nk tiru pon kan..be creatif wlpn tak kreatif..
amik idea not whole concept..
(erkk..betol ke?)

ur polkadot purple really nice :)

me, nelly said...

intan, kalo pinjam tuto buleh kan kan kan?? :)

nwy, im from kmpus lendu! :p

intanurulfateha ❤ said...

@dark r0se

.tenks! ;)

intanurulfateha ❤ said...

@Rina (◕‿◕)✿

.hahhaha malas aihh ;D

intanurulfateha ❤ said...

@asfz lily

.heh, tu la psal =.="

intanurulfateha ❤ said...

@me, nelly

.yes, u may! ;)

.uit, cos ape?
.nt dtg lah kmpus bdr! ;)

White Girl said...

Takmau marah marah nnt tak c0mel :)
Biarkan s0m0ne y tru tuh terasa, HAHA..

.miss d'ieyna. said...

sis,sabar bnyk2 k.
dia adore sgt kat sis la tu sampai semuanya sama.
nnt mesti dia terasa jg.

gadis bunga said...

bese la tuh
manusia salu ta puas aty ngan apa yg dye da ade.
salu iri aty ngan org.
dats y dye copy cat jek

intanurulfateha ❤ said...

@White Girl

.alaaa klu x mrah pun, mmg x comel pun!
T_______T

intanurulfateha ❤ said...

@.miss d'ieyna.

.heh, tgkkan je lahh
.huhuhuhu

intanurulfateha ❤ said...

@gadis bunga

.heee tu lahh
.hihi

eLeMeNt 0f L!fE said...

mau tau sape intan..coz takot jugak nanti kalau ada sapa2 yg tiru kite nye lak..kita x glamor..so x bnyk follower...if ada org tiru kite punya t x da sapa yg nak inform...so kalau tau org nye boley jugak berhati2 lps ni..

Whitey Mommy said...

betul2 sangat marah kalau tiru bulat2 ni... hehe blog sis hebat!! sebab tu orang tiru....

intanurulfateha ❤ said...

@eLeMeNt 0f L!fE

.heh, x pe lahh
.nanti3 lah ek i bgtau ;)

intanurulfateha ❤ said...

@Whitey Mommy

.x ckup hebat
.sbb tu ade org tiru
.pffft! =.="

eykameow :) said...

cis, adik dye ni pun taknak blog same bulat2 macam kakak dye punye.. :P hehe. sis, layout baru cool gile! kemasssss! i likeee. sis, bile nak buat kan eyka layout baru? ala, yg kita borak mase kat youth 10 arituu :)

psst, eyka dah dapat metered earnings! saje nak gtwu :P

cik panadol said...

org cmtu pon ade ye...da warning tp tak still tak paham bahasa gak mmg payah la...

meh boikot sama itu copycat!

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

setakat nih belompernah lagi jumpa copycat.. harap2 xde la.. :)

Ilaaaa ツ said...

sabaa jelahh kak . dah name dunia blogging kan ? =))

shey said...

bt rilek jer sis , nti lame2 dia penat lah tu :DD

tiha said...

saba ye sis intan...ni semua dugaan..*__*

LORD ZARA 札拉 said...

siapa yang kemaruk sangat tu kan?
ha ha ha~

aduyai~
sabar je sayang~

♥CIK SHA♥ said...

erk..ade jgk org mcm ni eh..xpe la dik..sabo byk2 eh..entri dik intan ade kualiti, sebab tu la ade org smpai nak copy2cat ni ha..

Rowena Chasez said...

biasa laa 2 dear..
bila dh faymes mmg rmai org nk ikut cara kte..
tpi cara dorg 2 salah...
xyh laa 100% copy..
kalo wat cmtu..
2 tndanyer org 2 xde pendirian...
hehee~

AkuChumel said...

hahah iQa tau sis maksud kan sape.mmg pns semalam kan.hahaha...saba sis.
blogger thebat mmg sentiasa jd idola. sampai semua nya nak 100 % sama.tp xpatut la cm tu kan.xpe sis.kami tau sis lg bbakat dan kreatif.nanti berubah la org tu.ehem..chills.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

dia kekeringan idea kowt...

naz said...

orang popular memang selalu jadi contoh kot haha

aisyah said...

ader lgi...
huhuuh..
sy slalu dgr ore curik gmbr kt blog..pastu wt profile pic kt fb..
hak hak..
adui kesian....

Sya Syazana said...

hebat la og nk tiru, xhebat org x tiru..huuu.. kpd yg tiru tu,, tak bek jadi kucingsalin...(copycat).sian kak intan neyy

intanurulfateha ❤ said...

@eykameow :)

.nt sis ajar k syg
.bwk lettop mase kite lepak nnti
.tungguuuuuu!

intanurulfateha ❤ said...

@cik panadol

.heh, tau xpe yang!

intanurulfateha ❤ said...

@☺[ai][sUmi]☺Chan

.heee bagusnyeeee ;)

intanurulfateha ❤ said...

@Ilaaaa ツ

.tuh laa
.dunia blog neh kotor gak kdng3 ;(

intanurulfateha ❤ said...

@shey

.yeah, i hope so

intanurulfateha ❤ said...

@tiha

.heee oke ;)

intanurulfateha ❤ said...

@LORD ZARA 札拉

.heee k, i sbr ;p

intanurulfateha ❤ said...

@♥CIK SHA♥

.haish akak neh
.kualiti mndenye ;D

intanurulfateha ❤ said...

@Rowena Chasez

.agreed!
.tp die tade lah 100% same
.tp still mcm i punye
.x de originality langsung

intanurulfateha ❤ said...

@AkuChumel

.eh eh cmne bole tau?
.hakhak!

intanurulfateha ❤ said...

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr

.yeah, mebi ;p

intanurulfateha ❤ said...

@naz

.popular hapenye
.ingt neh kedai buku popular ke? T__T

intanurulfateha ❤ said...

@aisyah

.woot
.itu lg dhsyat!
.sep bek muke i tak cantik
.hahaha!

intanurulfateha ❤ said...

@Sya Syazana

.heh, tau xpe! ;D

mR.sYaH said...

ramai org suka copycat.. klu nk copy pun gitaulh ambik kt ner..

cik aiLebiu said...

i perasan ada yg sebiji sama dgn layout u sblm ni..tp layout yg baru ni xnmpk lg sape yg copycat tu...meh link nk tgk? hehehe ;)

Mya said...

aiyorh.. die takde idea la tu nak wat entry..
takde idea baik jgn tulis entry.. hehe.. :p

Nurain Hasan said...

argh,xsempat nak tgok ape yg same kt belog die n belog u
hampa i!

helena's said...

samalah tak suke plagiat nih!

poyo kot,,buat lah identity sendiri!

~LP Lum~ said...

salam intan~

pergh... masih lagi ngan citer copy cat nie?? bila ar agaknya nak abis2 eik??

intanurulfateha ❤ said...

@mR.sYaH

.at least bg lah credit kan?

intanurulfateha ❤ said...

@Mya

.sokong!

intanurulfateha ❤ said...

@cik aiLebiu

.reali?
.nak tgk url die!

intanurulfateha ❤ said...

@Nurain Hasan

.sape soh u x online smlm ;p

intanurulfateha ❤ said...

@helena's

.betul sis
.seb bek sis x poyo! ;p

intanurulfateha ❤ said...

@~LP Lum~

.ntah lah kak
.sedey kan? :(

fyka said...

alahai,fyka pon kena jugak sis..
ari ni bkak2 je blog tgk2 ada je yg sama..aceli dh byk yg sama,tp kali ni nampak ketara ngan fyka..camne la nk wat ni sis???uwaaa...cedih kan sis bila hasil karya kita kena copy..

✿ emazwan ✿ said...

dia tiru blog sis 100% ke ? OMG . kalaulah ema tahu siapa blogger tu T_________T mcm tade idea kot dia . ape ape ponn , sis sabar je oke ;)

intanurulfateha ❤ said...

@fyka

.nth lah fyka
.kene repot polis kot klu die melampau sgt
.sbb kan ade copyright
.ade akta segala bagai

intanurulfateha ❤ said...

@✿ emazwan ✿

.x de lah same 100% ;p

Nurul chumel said...

waduh2..sabar2..
psstt..sape tuh??[nada penyebok]..
haha..i pun adore u pny blog, tp xde la niat lagi nak tiru 100%..adoiyai..

intanurulfateha ❤ said...

@Nurul chumel

.hehehe ade lah org tuuu ;D

Nurul chumel said...

hehe..
tp teringin gak nak tengok blog yg di copy paste dr blog u ni..
mmg dia fanatik btul kat u ni..
almaklumlah,org famous..hehe.. =)

me, nelly said...

heheh. tenkiu2! nnti lpas da gune tuto tu i kasi pulang balik. heheh :)

haa cos banking. kat kampus bndr cos ape?? heheh. mcm berjejak kasihan mizan hitam pulak kan kat sini. :p

intanurulfateha ❤ said...

@Nurul chumel

.hukhukhuk

intanurulfateha ❤ said...

@me, nelly

.hahahha tau xpe
.i amek cos HR

me, nelly said...

haa.. knal aida azreena x? die part1. :)mmg sedang berjejak kasihan nih! huhu

intanurulfateha ❤ said...

@me, nelly

.knal!
.die besar3 sket, freehair, pkai spek
.i same kelas ngan die, amek short cos ;p

me, nelly said...

. haa yela die lah tuh!! wee! my junior tu mase die diploma. :) tu yg sehat sikit kene buli. ;p

intanurulfateha ❤ said...

@me, nelly

.sehat sbb kene buli ke?
.uhuhuh

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13