Thursday, July 15, 2010

.Adolf Hitler tu baek sebenarnya?

.

Salam Readers~

I dapat artikel neh dari FB adik I. Dan beliau share daripada Azhar Abdullah. I pun baru tau tentang ini. Selama ni, kita semua menganggap Adolf Hitler tu jahat tapi sebenarnya dia baek! Jom kita baca apa yang Azhar Abdullah ni tulis.

---------

Apa yang bakal anda baca ini ialah sebuah email yang saya terima dari seorang kawan dari Arab Saudi...saya terjemahkan ke dalam Bahasa Melayu dan saya kongsi bersama anda semua...
__________________________________________________

Penghormatanku kepada lelaki agung, Adolf Hitler, semoga ada sepertinya di zaman ini...


Aku berbual dengan seorang ahli keluarga yang sedang menamatkan tesis PhD beliau dan aku amat terperanjat apabila beliau nyatakan tesis beliau berkaitan Adolf Hitler, pemimpin Nazi. Maka aku katakan "Takkan dah habis semua tokoh Islam di dunia ini sampai kamu memilih si bodoh ini dijadikan tajuk?"

Beliau ketawa lalu bertanya apa yang aku ketahui tentang Hitler.

Aku lalu menjawab bahawa Hitler seorang pembunuh yang membunuh secara berleluasa dan meletakkan German mengatasi segala-galanya...lalu dia bertanya dari mana sumber aku. Aku menjawab sumberku dari TV pastinya.

Lalu dia berkata : " Baiklah, pihak British telah melakukan lebih dahsyat dari itu...pihak Jepun semasa zaman Emperor mereka juga sama...tapi kenapa dunia hanya menghukum Hitler dan meletakkan kesalahan malahan memburukkan nama Nazi seolah-olah Nazi masih wujud hari ini sedangkan mereka melupakan kesalahan pihak British kepada Scotland, pihak Jepun kepada dunia dan pihak Afrika Selatan kepada kaum kulit hitam mereka?"

Aku lantas meminta jawapan dari beliau. Beliau menyambung : "Ada dua sebab -

1. Prinsip Hitler berkaitan Yahudi, Zionisme dan penubuhan negara Israel. Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti.

2. Prinsip Hitler berkaitan Islam. Hitler telah belajar sejarah kerajaan terdahulu dan umat yang lampau, dan beliau telah menyatakan bahawa ada tiga tamadun yang terkuat, iaitu Parsi, Rome dan Arab. Ketiga-tiga tamadun ini telah menguasai dunia satu ketika dulu dan Parsi serta Rome telah mengembangkan tamadun mereka hingga hari ini, manakala Arab pula lebih kepada persengketaan sesama mereka sahaja. Beliau melihat ini sebagai satu masalah kerana Arab akan merosakkan Tamadun Islam yang beliau telah lihat begitu hebat satu ketika dulu.

Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam.

Beliau juga telah meberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua...bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu mennggu sehingga mereka tamat solat jemaah untuk menyampaikan ucapan beliau...


Hitler juga sering bertemu dengan para Ulamak dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir...

Hitler bersama Syeikh Amin Al-Husainiy

Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi...



Seorang tentera Nazi melekatkan gambar Mufti Al-Quds

Semua maklumat ini ialah hasil kajian sejarah yang dilakukan oleh saudara aku untuk tesis PhD beliau dan beliau meminta aku tidak menokok tambah apa-apa supaya tidak menyusahkan beliau untuk membentangkannya nanti. Beliau tidak mahu aku campurkan bahan dari internet kerana aku bukan pakar bidang sejarah. Tetapi gambar-gambar yang ada di sini sudah lama tersebar dan semua orang boleh melihatnya di internet.

Aku juga sedaya upaya mencari maklumat tambahan di internet dan berjumpa beberapa perkara :

1: Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler.
Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihatnya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan ayat Al-Quran :

(اقتربت الساعة وانشق القمر) bermaksud : Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah...

Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam.

Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran, khususnya yang berkaitan tindakan beliau ke atas Yahudi...

2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha Besar

Hitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German.

" Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku"

3. Hitler telah enggan meminum beer (arak) pada ketika beliau gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah. Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum beer sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mangatakan " Bagaimana anda ingin suruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?"

Ya, Hitler tidak pernah menjamah arak sepanjang hayat beliau...minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas...

Bukanlah tujuan penulisan ini untuk membela apa yang dilakukan oleh Hitler, tetapi ianya bertujuan untuk menyingkap apa yang disembunyikan oleh pihak Barat. Semoga kita semua beroleh manfaat.

Honestly,
I kagum dengan Adolf Hitler lepas baca artikel ini! =)

Bai!


Photobucket

42 comments

chikova said...

tw xpe,
me bwu found out baru2 ney gak,
n dats why dye tentang israel abes2an,
bab dye dah tw israel 2 nirojiim...

Abg.Syuk said...

yup... semua benar... Hitler tetap menjadi idolaku setelah Rasulullah...

Liyanaa. said...

dah lama i kagum dgn hitler. ramai yang benci dia tapi ramai lagi yg kagum <3

mR.sYaH said...

adolf mmg baik sebab bunuh yahudi.. yahudi tu yg jahat!

eykameow said...

baru tahu psl ni lepas baca entry sis. pheww. kagum!

PEJUANG KESENIAN EXTREME said...

Hidup Hitler
Hidup mak eton..haha

Apapun..,mungkin bagus juga kawan intan tu mengkaji tentang Hitler ni..dapat juga singkap kebenarannya..

Cik Yuki said...

sgt mengamumi beliau..
mmg ta pnh pn rsa hitler ni jht.

::misz maney:: said...

yup..ai pun kagun dengan hitler nih :)

.::WaNiE::. said...

thanks for sharing this dek intan

saya hanya tau dia baik kerana dia bunuh yahudi

penyu sejuk said...

ya...memang ramai tak tahu tentang ni...
kerana apa mereka semunyikan kisah benar hitler?
kerana ini adalah propaganda yahudi semata2!!!

aduka said...

ish..tb2 ase b+ kagum gile ngn hitler..mmg sblom ni dh tau hitler anti yahudi..sy dpt info hitler bnci islam n org asia..rupa2nya info tu slh..lgpn info tu dpt dr mlut2 org je..xde story yg tepat..bila bca artikel ni,bru la yakin..

Algkah bhgia if hitler stil idop skrg..tntu ngara iraq aman..

Heil Hitler!

hakimfaridzul said...

whoa!!!!
sis ajar sejarah la!!!

hahahahahaha
besh2, baca tak berkelip!!!

Ct DJa said...

sis, nie yg i carik. da lame dah. thanks. nway, lagi menarik if bace buku sejarah pemikiran. about iluminati @ yahudi n komplotnye. boleh predict bile yahudi stop attacking people n why america n arab still kerjasama ngn yahudi. d answer just TERPAKSA :)

~LP Lum~ said...

salam intan~

huhuhu... sgt xsngka... igtkan beliau hnya seorg yg kejam aje...
thanx 4 sharing dik... :)

faiz said...

Seius skang aku confuse. Articel yang sama aku baca kat blog sum1 aku xingt..korang tau blog holywar-efairy x? blog yang dah didelete oleh blogspot. Blog ni banyak gler citer tentang mesonic, yahudi, illuminati dan lain2..dalam satu post tu ada citer pasal hitler..dier tulis, ya..mmg peristiwa holacoust berlaku dan orang yahudi di bunuh tapi dalam peristiwa tu pembunuhan orang yahudi ortodoks..iaitu orang yahudi yang berpegang pada ajaran asal mereka. Bukan zionism. dan juga dituliskn disitu bahawa hitler adalah dari salah satu keluarga yahudi yang besar. Yang mana betol? aku pun xtau. Dengan media yang meluas dan penyebaran maklumat, kita mudah menerima apa-apa. mungkin kedua2 info tersebut salah.. siapa tahu kn? hanya tuhan dan adolf hitler mampu menceritakan..


Post-post baru faiz!
Tutorial buat header blog!
Lawatan sambil belajar ke..
Template header Percuma!

Mas said...

Salam...
memang info yg benar...
di selitkan dengan bukti dan fakta lagi.
so, siapa2 yg duk benci hitler tu, cuba fikir, kenapa mesti nak benci dia?

✿ emazwan ✿ said...

sisss , baru tahu pasal ni ohh . :')

vangardx said...

thanks for sharing intan :)

Mr.Homosapiensz said...

ada baca gak dlm forum fb pasal menda ni.....
walaupn baik camne pn ttp kafir...hanya Allah mmpu menilai...

Epul Azimi said...

seblom ni cam tak suka dia tapi skunk cam ilang perasaan tu bila baca ni,tapi harap2 ni fakta yg benar...:)

faiz said...

Teori hitler yang mana betol??

Tentang Hitler, mana yang benar??

intanurulfateha said...

@chikova

israel mmg jahat!

intanurulfateha said...

@Abg.Syuk

ye ke? ;)

intanurulfateha said...

@Liyanaa.

i pun jd kagum yang!

intanurulfateha said...

@mR.sYaH

betul
yahudi jahat!

intanurulfateha said...

@eykameow

sis pun kagum!

intanurulfateha said...

@PEJUANG KESENIAN EXTREME

err sape mak eton tuuu T___T

intanurulfateha said...

@Cik Yuki

slame neh i ingt die jahat tau!

intanurulfateha said...

@::misz maney::

me too!

intanurulfateha said...

@.::WaNiE::.

kite pun same kak

intanurulfateha said...

@penyu sejuk

betul
i rse doang nk tutup kesalahan doang jer

intanurulfateha said...

@aduka

klu die hdup pun, die da nyanyuk kot ;p

intanurulfateha said...

@hakimfaridzul

hoi perli nmpak!

intanurulfateha said...

@Ct DJa

heee sis share je ape yg sis tau

intanurulfateha said...

@~LP Lum~

welkem kak!

intanurulfateha said...

@faiz

i pun x tau sgt lah faiz :(

intanurulfateha said...

@Mas

sis x benci die cume sis trtnye3, die neh siapa? hehe

intanurulfateha said...

@✿ emazwan ✿

me too ngeee~~

intanurulfateha said...

@vangardx

welkem ;)

intanurulfateha said...

@Mr.Homosapiensz

betul
dan kafir x smstinye jahat kn? ;p

intanurulfateha said...

@Epul Azimi

i pn hrp ianya bnr!

intanurulfateha said...

@faiz

k, nt i bce k ;)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13