Friday, July 30, 2010

i tak suruh sape3 add i dan tak suruh sape3 komen fb i so, knp i nk kene komen fb doang???

.

Salam Readers~

I geram lah. Setiap hari I akan dapat friend request. Ntah dari siapa-siapa. I rimas sebab I tak kenal pun siapa-siapa yang add I tuhh. Mesti korang cakap I sombong kan?

Masalahnya sekarang, bila I baik hati approve, tak ada lah pulak "orang tu" nak pergi wall I cakap thanks for approve even say hi! dekat I.. Pelik kan? Apa masalah doang semua. Kalau nak kawan dengan I, sila buat cara nak berkawan!


*click to enlarge*

Ada orang cakap I sombong sebab tak pergi wall orang dan komen. Thats why orang buat I macam tu balik dekat I. Eh, tolong sikit. I TAK SURUH SIAPA-SIAPA ADD I SEBAGAI KAWAN AND SHOULD I TERHEGEH-HEGEH PERGI WALL DOANG? Doang tu bermaksud, orang yang baru add I tuh lahh.

Eh please lahh... I TAK SURUH OK dan please jangan paksa I. I cuma akan komen wall orang ikut kemahuan dan kehendak I. Takkan lah semua orang yang post dekat fb tuh I nak pergi komen satu-satu?? Kalau menyampah I selalu update status dekat Facebook, delete atau block je I dari Facebook korang sebab I tak suruh pun add I.

Dari semalam bikin I panas jer.. Tak kisah lah orang nak cakap I sombong ke apa.. So lepas ni, kalau siapa-siapa nak add I, pastikan send message via Facebook dulu baru add. I dah malas nak approve strangers yang add I. Menyakitkan hati betul lah.

*click to enlarge*

Friends konon beribu-ribu tapi ntah siapa, I tak kenal langsung. Kadang-kadang rasa macam nak buat account Facebook baru jer! =( Dan I dah private-kan semua gambar-gambar I dekat Facebook tuh. Sebab ramai stalker yang dok kutuk-kutuk I dekat belakang. Rimas lah! Sebab I tau, most people yang baru nak add I tuh, terdiri dari bloggers. I tak marah, cuma....

SIAPA MAKAN CILI,
DIA RASA PEDASNYA!


Pssst!

Kalau nak add I, boleh jer
But please introduce yourself k
Jangan takut, I tak makan orang k ;)


Bai!

Photobucket

70 comments

LuVidA^^ said...

i pon da salu reject org.. semak yg x knl ni.. aritu i da del 100++ orang... ni pon msh ramai yg i x knl =.=

::ienafazlyna:: said...

Huhuhuuh..thats y i never add stranger...

.::WaNiE::. said...

ada ke trend u like me i like u, u komen me, i komen u

huhuhu mengarut lah

berapa ramai org dalam fb tu kalau nak pi terjah satu2 komen letih gak :p

✿NAZIRAH✿ said...

ye..memang kdg2 facebook ni menyakitkan hati sebab org2 yg dalam facebook tuh jugak..ikut hati kite la nak buat ape dlm facebook kite kan...

Lovely Emy said...

haah, kita pun dah start ignore, sbb kita rasa mesti ada stalker, entah, ke perasan lebih, hehe..

alynn malynna said...

sis....sy x selalu komen di fb sis...
owh...sy bukan sombong....tp sy pemalu..hihi..

Ery Farieha said...

i x ske makan cili
so x rase pedas
eekekke :P

~LP Lum~ said...

salam intan~

lor... cian kamu kan dik... xpe ar dik.. lbh baik berhati2...

cik aiLebiu said...

erkk..takut! hehe...

ella said...

inilah lumrah berfb...sabar..sabar.saya pun sekarang dalam proses nak mendelete sape2 y lansung tak kenal..nyesal lak aprove awal2 dulu..

ferra said...

uhuk uhuk waaa. garang nyer.. sy tegor2 gak ngee.. tp kadang2 jep. malu ~~

Hizami Rahim said...

wah.
panas betul neyh.
:)

Nur Areefah said...

tayah je approve even ada mutual fren 1000 orang..huhu

Mish Oura.. said...

bhya gk bila blog akak dh glmor ni..

jom singgh dan komen bekas cikgu.. hhhehe.. shre pdpt.. :)


Kasih Cikgu
Kasih Cikgu 2

FaizalSulaiman said...

sesekali sound sedap jugak cik intan. kdg2 kita kena bertegas:)

aduka said...

i pn mngalami pkara yg sama cam cik intan..
i akan siasat dlu siapa dia..
dari mana..
kenal ke x..
kalu x knal..
xle trace dri mana,blog ke sama kpg ke..
i ignore je!
dh byk org i ignore..
bkn sombong..
cuma xmo fb ni org uat cam friendster..
kumpul friends rmai2..

shasha said...

Mmg rimas bila sapa2 ntah add kita kan..rsa nak lempang jaa laju2 nak2 bila kita da approve senyap jaa. haish...

Cik Azieta said...

sbr yer kak..
xmo mrh2

AkuChumel said...

peh..betul..nak buat pape tu biar la ikhlas kan.ni x..aduh..
xpaham.siam kan je la sis

Are-Gya said...

ishk smpai mcm tu skali..dasyat..de juga mcm tu..asenya kurang kasih sayang tu.hahahahahah..saya takkan..*gedik..huhuhu

Rina (◕‿◕)✿ said...

yeah yeah~

tak yah approve. semak fb je

takpun wat 2 fb. 1 untuk semua, 1 untuk yg dikenali saje~ :D

-atiQah- said...

emm..sis intan,
tqah ni dikira strangers ke?
hehehe.. :p

hakimfaridzul said...

hohohohohohohoh!
mak cik intan sudah mengamuk!!!

wakakakakakaka

Rafieq said...

Sabar.. kak..

ada gak ker org Yang B*&g$*%g cam2??
bajet dio Yamtuan jer kita nak sembah ari2 kan?

mier@merr said...

hololoh..xpe2 ai tak kesah pun.... hee~

biarkan mereka terjun dgn labu2nya

✿ emaxoxo ✿ said...

wow sys . garang garang . hee ~ sabo je laa . orang yg comel mmg selalu diganggu . hiks >.<

fArAh hAniM said...

sya pon de pngalaman cam nih gak~
lastly sya buat fb baru~abis cita=)
yang paling xtahan bila ada jdi 'kwn' sya pas2 komen yg bukan2 kat wall n photo sya
de yg paling truk komen 2 agk kearh lucah pon ada gak=}
lastly sya malas dah nk approve org yg xkenal dalam fb baru sya=)

**hhehe terpnjang lak komen=)

Zayani said...

huahahaaa~~
entry panas ni ;p
rilek k.

.s.o.f.i.a. said...

i tak accept orang tak kenal, even if we share the same friends.... kalau seniors time skolah yang i dah ingat2 lupa pun tak accept (teruk kan?). bukan apa, nothing to chat about with...... so baik ignore je....

kasihkuamiera said...

uiks sapew la tu...sy xkisah pun cik intan nak komen kew x fb sy tp sy tetap angp cik intan kwn hehehhehehe

Nurul chumel said...

sabar yang..ini semua dugaan..

cik Nemo said...

jgn buang kite kat friendlist pulak..:)

Amirrah Zawani said...

u wat je mcm i..
approve yg u kenal sudah..
yg x kenal tayah approve..
wat semak je..

Zetty Selamat said...

tu la,
sape suh cumel sgt!
kan da ramai add u!
hakhakhakkk!!!

weh, i add u neh, sila approve oke!

♥ Xett Hereen ♥ said...

i rase i dah tsalah ID la.
bongok la i neh!
haihhh~

intanurulfateha said...

@LuVidA^^

i mcm nk del tp x smpai ati ;(

intanurulfateha said...

@::ienafazlyna::

learn from mistake!

intanurulfateha said...

@.::WaNiE::.

tau xpe sis!

intanurulfateha said...

@✿NAZIRAH✿

betul tuh hehe

intanurulfateha said...

@Lovely Emy

hehehhehhe betul kekeke

intanurulfateha said...

@alynn malynna

haha sme la
sis pn pemalu ;p

intanurulfateha said...

@Ery Farieha

gedikssssssssssssss! ;p

intanurulfateha said...

@~LP Lum~

tenks kak ;)

intanurulfateha said...

@cik aiLebiu

haha wekk ;p

intanurulfateha said...

@ella

nk delete tp tatau nk start cmne ;(

intanurulfateha said...

@ferra

its oke ;)

intanurulfateha said...

@Hizami Rahim

kekekke mne de zami ;p

intanurulfateha said...

@Nur Areefah

wahhh! dasat tuh ;D

intanurulfateha said...

@Mish Oura..

mne de glemer ;D

intanurulfateha said...

@FaizalSulaiman

alaaa x smpai ati ;(

intanurulfateha said...

@aduka

heeee tu la psal
budak3 nye keje lah neh ;D

intanurulfateha said...

@shasha

klu leh lempang, lame dah i buat ;D

intanurulfateha said...

@Cik Azieta

mne de mara ;p

intanurulfateha said...

@AkuChumel

hehe tu la psal

intanurulfateha said...

@Are-Gya

hahahhaa tau xpe
kurang ksih syg kot ;D

intanurulfateha said...

@Rina (◕‿◕)✿

alaaa malas nk manage byk3 fb ;(

intanurulfateha said...

@-atiQah-

gedikss ;p

intanurulfateha said...

@hakimfaridzul

diam lah akim! ;p

intanurulfateha said...

@Rafieq

hahaha tu la psal ;D

intanurulfateha said...

@mier@merr

klu mereka x de labu? ;p

intanurulfateha said...

@✿ emaxoxo ✿

hahaha mne de comel
comot de le ;p

intanurulfateha said...

@fArAh hAniM

betul
kdng3 mnyakitkan ati!

intanurulfateha said...

@Zayani

hehe ok ok ;p

intanurulfateha said...

@.s.o.f.i.a.

betul
kndg2 mmg x tau nk ckp pe

intanurulfateha said...

@kasihkuamiera

ohh u r soo sweet! ;)

intanurulfateha said...

@cik Nemo

x ler ;)

intanurulfateha said...

@Amirrah Zawani

mslhnye mostly x kenal
muke x familiar lgsung!

intanurulfateha said...

@Zetty Selamat

haha comel lah sgt ;D

err u gune name ape?

intanurulfateha said...

@♥ Xett Hereen ♥

lempang nak?
grrr!

intanurulfateha said...

@Nurul chumel

baekk ;)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13