Wednesday, July 7, 2010

.korang suka bertindik tak?

.

Salam Readers~

Korang suka tindik tak? Kalau dalam bahasa omputihnya, piercing. Heee~ I suka tindik. Dulu masa sekolah, sakan nak tindik telinga. Telinga kiri 2, telinga kanan 3.

Tapi sejak-sejak I dah matang besar neh, I dah malas nak pakai earing dekat semua lubang yang I tindik. So, I just pakai sepasang earing comel pemberian ehem ehem masa birthday I last year. Err tapi telinga kanan ada extra earing sebab I dah terbiasa pakai dekat bahagian cuping telinga sebelah atas. Baru nampak ganas! Muahahahaha!

Masa I diploma dulu, I gatal nak nose piercing. Orang cakap, kalau hidung mancung, cantik kalau pierce. Teeeheheehe~ Tapi tak ada lah mancung mana hidung I. Kalau gedik nak pierce tu, memang dah gedik ah. Tak payah nak bagi alasan macam-macam Intan oiii! Hoho~~

I tak tau sangat rules masa dekat UiTM Shah Alam duluuu.. Well, rules are made to be broken! Huhuu~ So, I dengan selamba badak nya pakai nose ring tu ke kelas. Tak pernah kena tahan pak guard atau kena sound dengan lecturer.

Tapi sekarang dekat UiTM Bandar Melaka ni, I kalau nak pergi kelas, terpaksa bukak nose ring tu. Leceh tauu.. Sebab lubang nose ring ni cepat tertutup. Kalau dua-tiga hari tak pakai, confirm susah nak pakai nose ring tuu. T____T

I penat cari nose ring silver yang paling kecik, tapi tak ada. I tanya Kak Tash, beliau cakap dekat kedai emas ada yang kecik. Huuu~ Segan lah nak pergi beli dekat kedai emas. Korang tau tak kat mana? Kalau boleh, I nak yang silver jerr sebab I suka pakai silver rather than emas! Huuuu~

Bai!


Photobucket

36 comments

lionteen said...

lionteen suke jgk..
tapi pky kat cuping telinge tu je...

lawa jgk kan pky kat idung tu..
nk try jugak se nye..
hehehe..

princeduyong said...

tak suka bertindik...

~ Butik Elyna ~ said...

salam intan~

hehhee.. akak pun dulu suka bertindik.. tapi skang mcm intan ckp, dah matang kononnya ar kan, mls dah... :)
alah, jgn ar ckp intan nak beli, ckp ar nak belikan tuk sum1 sebagai present.. org kdai mas tu bukannya tau pun... :)

@ku d! sin!e said...

hehe..
tindik sepasang jer...
shah alam rules longgar sikit..
kampus len ketat..

rhapsody LiN said...

klu pkai yg emas kt nose mcm kel**g

ekeke

meo188 said...

huhuhuhu... mcm kajol

miss lolly a.k.a luvfareda said...

tindik kat tinge jeee.
:))

Hizami Rahim said...

haha.
oh.
lepas ni nak piercing bhgn mana pulak?
adeh.
:)

AkuChumel said...

hahaha peh...sama la kita. zaman kanak kanak dahulu kala selalu je nak tunjuk hebat dan ala ala ganas.tindik byk byk.tp da sedikit dewasa ni..pakai 1 je la..baru ayu. winkwink

alynn malynna said...

x dpt tolong...
lynn x mnt la tindik2 nie..hehe..


sis knpa guna lagu nie???
sgt x suka.....
sebab pernah jd kekasih yg tak dianggap...:(

misz benida said...

http://cutetanpajelita.blogspot.com/

folo my new link ye sis.

Wan Haffiz said...

x sakit ke pakai mende tu? bile tgk org pakai mende tu, rase cam nk tarik je..nk tau cam ner effect si pemakai..hahhaha

eykameow :) said...

heeee same lah sis. telinga ni dah berderet dgn subang. nasib dah ada lubg terkambus. skrg nak biarkan terkambus rasa mcm tak lawa je..so eyka pakai gak la subang dkt mana lubang yg x terkambus lagi tuu :P

cik aiLebiu said...

camne rasa tindik kt idung tu yunk? dulu i teringin sgt nk tindik byk2 ni..konon nmpk brutal..i suka..tp gara2 i dgr ada sumthing org ckp psl tindik2 ni trus takut nk buat..cukuplah dua kt telinga ni..

Hazzy Ishak said...

mama u tak marah ke?

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

tak susah ke nak korek idung? hehe..

intanurulfateha said...

@lionteen

.lawa!
.pakai lahh~ ;)

intanurulfateha said...

@princeduyong

.ohhh ye ke? =)

intanurulfateha said...

@~ Butik Elyna ~

.ye ke kak
.nt nk g try tnye lahh ;p

intanurulfateha said...

@rhapsody LiN

.haha mne de
.rmai je malay pkai ;)

intanurulfateha said...

@@ku d! sin!e

.tau xpe
.shah alam d best~

intanurulfateha said...

@meo188

.wekk ;p

intanurulfateha said...

@miss lolly a.k.a luvfareda

.huhuhu ye ker

intanurulfateha said...

@Hizami Rahim

.da x mo dahh ;p

intanurulfateha said...

@AkuChumel

.hahah betul x pe ika! ;p

intanurulfateha said...

@alynn malynna

.saje jerr
.lame x dgr lagu neh ;)

intanurulfateha said...

@misz benida

.orait ^^

intanurulfateha said...

@Wan Haffiz

.woitt
.jgn ah
.saket lahh T___T

intanurulfateha said...

@eykameow :)

.heee ye ker
.cpt pakai, nt tertutup!

intanurulfateha said...

@cik aiLebiu

.rse lebey senang nk bernafas sbb dah ade 3 lubang hehehehe

intanurulfateha said...

@Hazzy Ishak

.tak
.mama i sporting jer ;)

intanurulfateha said...

@0sh!Nz d' sen0r!ta

.haha x lah ;p

♥ Xett Hereen ♥ said...

hahaha!
i suke gaks tindik2 neh bagai.

i ad tindik kat cuping, tapi da lame xpakai,
da berkubur kot lubangnye,
hahaha!!

tapi i tringin nak tindik katttttt kat kat kat,,,,,
ala malu nak ckp.
hahaha!!

kat lidah ngan kening,,,
:P

✿ emazwan ✿ said...

sissss , lubang kat cuping telinga ema dah tutup kot . huhu . nak tindik lagi , macam takde masa je . huhu

intanurulfateha said...

@♥ Xett Hereen ♥

kt lidah saket!
tp kt kening tuh menarikkkk!

intanurulfateha said...

@✿ emazwan ✿

alaa weeken g lah tindik ;p

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13