Thursday, July 29, 2010

.ok fine, i kena skodeng pagi tadi T____T

.

Salam Readers~

Pagi tadi, kan I kelas pukul 8.3o sampai 10.3o am tapi kelas habis awal.. Habis pukul 9.3o so lepas I minum pagi I pun cepat-cepat lah balik rumah sebab kepala hotak I neh dah set yang I nak TIDO~ Yeahh.. I memang kuat tidur. Harap maklum ;D

Ok sambung cerita. Lepas I puas tidur, I pun bangun lah kan sebab I ada kelas pukul 123o tengahari. Haish, I pun tak faham kenapa UiTM neh buat kelas tym I sepatutnya nyenyak tidur. Heh, sambung entry. I neh memang suka melalut. =,="

So, dalam pukul 11.40 tu I bangun lah. Basuh muka, gosok gigi and bersiap nak ke kelas. Then tiba-tiba seorang housemate I cakap dekat I yang makcik rumah sebelah panggil tadi and cerita something. Rupa-rupanya selama neh rumah I selalu kena skodeng! OH MY GOD! I tak sangka~~

Menurut kawan I *melalui cerita makcik tuh lah kan*, suspek yang selalu skodeng rumah I tuh adalah seorang lelaki, kurus dan tinggi. Dan sudah pasti bukan bakal roomate I sebab ciri-ciri suspek tiada pada bakal roomate I. Teeeehehehehe~~

Tapi makcik tuh pesan, jangan kecoh-kecoh sangat sebab budak-budak lelaki dekat area rumah I neh laen macam sikit. Berbeza dengan budak U yang educated. Takut doang buat macam-macam dekat kami semua *I dan housemate I* I takut lah kalau doang tuh dari kalangan drug addict! Ohh takutnyaaaaaaa T______T

Cuak jugak lah kan sebab rumah I neh tak ada lah secure mana. Sekali sepak pintu rumah I neh, confirm tercabut! T____T Ha, suspek tu skodeng rumah I melalui dinding kayu. Rumah kayu memang lah dinding berlubang-lubang. T_____T

Makcik tu kata lagi, suspek tu memang dah kerap skodeng. Pagi tadi, dalam pukul 11 pagi dia skodeng. Makcik tu nampak! So, dia buat-buat panggil cucu cucu dia kuat-kuat. So, bila suspek tu nampak, dia terus lari. Bongok punya manusia!

Eii susah I nak explain. Gambar atas neh gambar rumah sewa I. Anak panah kuning tu, ruma singgahan owner rumah I. Kira bercantum dengan rumah sewa I tu. So kalau owner rumah balik melaka (dia orang KL), dia akan duduk ruma tuh. And yang kena skodeng tu dari dinding dekat anak panah merah tu. Tertutup pulak dengan pokok yang besar tu.

Cuak gak selalu kena skodeng. Dah lah banyak barang berharga dalam rumah I. Macam beberapa biji laptop, TV, mesin basuh, dapur gas, peti ais.. Haish, macam-macam ada! Bini orang pun ada. Maklum lah, seorang housemate I dah kahwin! Teeeehehehe~~

Hmm kalau korang jadik I,
korang nak buat apa ek?

Perlu ker I skodeng orang tu balik?
HAKHAKHAK!

Bai!

Photobucket

74 comments

FiqaSaleh said...

sekodeng je balik... hehehhehehe.. LOL

aishahumairah said...

salam..
bahaya ni sis..
berhati2..
ada baeknya sis skodeng dy balik..haha..baru dy tau spe teror..gurau jek~

Ery Farieha said...

auwwww
risaunye kne skodeng

A-Y-I-E said...

adeh... apa la intan ni... buat la report polis...

I n n z said...

report polis !

~amalina~ said...

hah??biar betul..bahaya tu..tp siz ni cool lg erk..hehehe

dylli said...

sumpah takut!

mahruzah's said...

eeeeee takutnyaa. report polis ajelah hahahaha ;)

cik aiLebiu said...

perlu! harus skodeng org tu balik dengan berbuat muka incredible hulk..huhuhu..eh babe, xde gate ke depan tu? bahaya la....hati2 tau..

FaTiN said...

perlu skodeng mereka balik. HAHA!

asfz lily said...

erkk...sgt takott... :(

AkuChumel said...

report police...!!!huhu...
skodeng balek pun ok :P

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

bhya seh...
dh la sume girl..

hah..skodeng la alek kalo berani..haha~

jaga diri sis..

chenta said...

eee..takutnya..kalau i, i pindah rumah lain..huu

♥ifa tasya♥ said...

eeee....takutnye sis . bek sis ati ati .

Rara Nasiha said...

ishh, wajib la u skodeng dia balik dear.hehehe :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

kebetulan one of my fren pun baru kena skodeng and I ada buat n3 ttgnya... boleh la u baca ni :-

http://sam-puansyurga.blogspot.com/2010/07/menangani-orang-mengendap.html

✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ said...

scary ok!
4 safety better pndah..
hu3...

LuVidA^^ said...

macam seram je..huhuu....

myra anne said...

pasang perangkap bagi dia terperangkap..nk suggest psg cctv cm agk melampau kn?:P

azhiza said...

haha..
perlu eh mention pasal bini org tue...
tkot org tu culik bini org tue ker??
huhu..

.::WaNiE::. said...

selera ke intan nak skodeng dia balik kekekek

Nurul chumel said...

sebab tu la i tk mau sewa umah kat kg morten.byk penyangak tak diundang and byk penagih dadah.member i dah kena.so, berjaga2 lah...

tiha said...

hahaha skodeng balik cadangan ditutp..hahahaha..alah kak lapor jer kat polis ker..ketua kampung ker..hmmm cadangan saya jer bahaya gak kos anak dara dalam rumah tu ramai..

@ku d! sin!e said...

be careful okey...

[z@ck] said...

intai dia balik
=P

@>--ummi zahra--<@ said...

bahaya tu dik..kalo makhluk halus leh wat pendinding..tapi ni makhluk yang bernama manusia..

kk said...

sentiase tutup pintu, tingkap.hehehe

Rina (◕‿◕)✿ said...

uishh.kalau brg ilg xpe. klo die buat yang tak patut tu naya!!

tmpal la lubang2 semua yang ada, beli simen hehe

mier@merr said...

haha..sila skodeng balik!

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

cucuk mata die pakai garfu. ehehe. ha rase kan padah ngintip orang.

~nUr HaFiFy~ said...

ish!
gle scary...
last sem nyaris we all nak sewa uma tu..tp owner tu letak harga tgi sgt...
x jadi nak dok ctu...
i setuju dengan pendapat suh report polis~

intanurulfateha said...

@FiqaSaleh

uiii tp tatau ruma org tu kt ne ;D

intanurulfateha said...

@aishahumairah

hakhak tkut lahh ;D

intanurulfateha said...

@Ery Farieha

tau xpe
risau gile kot
T____T

intanurulfateha said...

@A-Y-I-E

hmmm tu laa psal =(

intanurulfateha said...

@I n n z

nt nk pegi repot
nk repot pd pihak uitm dlu kot

intanurulfateha said...

@~amalina~

sbb sis x nmpak lagik org tu
klu nmpak, mmg nahas lah!

intanurulfateha said...

@dylli

i pun tkut!
nk tido mlm pun susa~~

intanurulfateha said...

@mahruzah's

polisssssssss
dtg lah rumaaa
nk repott ;D

intanurulfateha said...

@cik aiLebiu

ni ruma kg je syg
mejoriti org kt sini ruma die x de pagar =(

intanurulfateha said...

@FaTiN

heeee baek!

intanurulfateha said...

@asfz lily

tau xpe! =(

intanurulfateha said...

@AkuChumel

klu hensem, nk gak skodeng
kuikuikuiii~~

intanurulfateha said...

@.cikfasya.(◕‿◕✿)

tenkss syg!

intanurulfateha said...

@chenta

ikut ati nk pindah jee :(

intanurulfateha said...

@♥ifa tasya♥

tenks ifa ;)

intanurulfateha said...

@Rara Nasiha

baekkK! =D

intanurulfateha said...

@Miss Mirror a.k.a Sam

eh ye ke?
nti i bce k! =)

intanurulfateha said...

@✿ miss aty ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶

mmg nk pindah pun
waaaa T____T

intanurulfateha said...

@LuVidA^^

sgt! T___T

intanurulfateha said...

@myra anne

klu die tikus, da lame psang prgkap
nk ltk prangkap mcmane?

intanurulfateha said...

@azhiza

perlu laaaaaaaaaaaaaa ;p

intanurulfateha said...

@.::WaNiE::.

hahaha ntah ler sis ;p

intanurulfateha said...

@Nurul chumel

ye ke
u dok mne ek?

intanurulfateha said...

@tiha

hmm tu laa
nk kene lapor nehh

intanurulfateha said...

@@ku d! sin!e

oke babe ;)

intanurulfateha said...

@[z@ck]

x slera la babe ;p

intanurulfateha said...

@ummi zahra

tu la kak ;(

intanurulfateha said...

@kk

sntiase!
huhuhu~~

intanurulfateha said...

@Rina (◕‿◕)✿

klu ruma kayu, nk simen apenye yang oiii huhuhu

intanurulfateha said...

@mier@merr

woooh dhsyat cekgu neh ;p

intanurulfateha said...

@0sh!Nz d' sen0r!ta

adoii
mcm ngeri plk nk wt cmtu ;D

intanurulfateha said...

@~nUr HaFiFy~

abes u dok mne skng?

Secret Drifter said...

kak intan nak senjata tak?? incase ada org datang serang...

tapi report la.. kinda bahaya !!!

n plz dont trust RAKAN COP !!

.s.o.f.i.a. said...

ur case tak seteruk my case..... budak laki2 umah sebelah kitaorang panjat siling time kitaorang mandi, tido dan sebagainya...... we stayed at that house for 5 years. and we only knew about it during our last year kat situ. so u hagak2 dah brapa lama diaorang menyengodeng pompuan2 umah i...??? setan kan...???

✿ emaxoxo ✿ said...

ishh sys bahaya laa . harap tak jd ape3 kat sys n housemate sys . hee ~

huda rahman said...

buat note kat tempat dia skodeng tuh. "sila jangan skodeng"..HEHE.

gurau je. takotnyer sis. argghhh tak boleh telanjang lah macam neh.

kasihkuamiera said...

menyeramkan ...ati2 la cik intan...kalu lelaki tu berniat nak mencuri...bahaya tu..bg saya laptop adalah brg berhrga so sy mmg frust ku kne curi so cik intan kene lebih berhati2..apa2 wat report polis jew

intanurulfateha said...

@Secret Drifter

knp x leh caya plak?

intanurulfateha said...

@.s.o.f.i.a.

masyaAlalh
scary nye =(

intanurulfateha said...

@✿ emaxoxo ✿

everything ok skng ;)

intanurulfateha said...

@huda rahman

i wish i cud ;p

intanurulfateha said...

@kasihkuamiera

lps neh mmg nk repot jer

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13