Sunday, July 4, 2010

.tutorial #27 - meletakkan conversation dalam handphone nokia e72

.

Salam Readers~


Yang ni senang jer. So, meh tengok step by step. Siapa yang tak tahu apa yang I merepek neh, boleh tengok entry ni pasal conversation dalam handphone I. Credit to Ynaa sebab ajar I.

1) Apply certificate dulu. Tapi siapa-siapa yang dah pernah apply certificate, tak payah lagik. Yang belum apply, boleh apply dengan rujuk Tutorial INI.

2) Then download file neh dan save-kan le Dekstop.


3) Then signing soft dan upload. Kemudian lepas dah signed, korang download dan save dalam handphone. Step dia sama dalam tutorial tukar font tuh. *Rujuk Step 6 - 9 dalam tutorial ni*

4) Last sekali masukkan lah file yang korang dah download tuh dan install dalam handphone korang. Save lah dalam "Others". Nanti senang nak carik balik.

5) Selamat mencuba!

Bai!


Psst!
Jangan tanya I macam-macam
Nanti I pening, I tengah demam ni
Buat dengan sabar yerr!


Photobucket

23 comments

Anne Boleyn said...

malang nya..saya tak de E72. c's, nak satu handphone camtu!! hehe :p

niesz said...

wa..cam best je nie..huhu..tp niesz xde hp nie..erm..LG niesz pon ley wat conversation nie..tp yg intan punye ni lg cun!hihi..

_ciK ja_ said...

hhahahaha.. =))
dah tq intan... sgt membantu k...

eykameow :) said...

sony eyka pun leh buat . hehe siap leh letak gmbar. tapi tak best sbb xde theme kat blkg tuu... :(

hoho. sis print screen cmne lak? hehe nak request tuto print screen kt hp plak.. :P

Si Kenit said...

sis, TUTO untuk blackberry punya ada tak? sobbbss T___T

intanurulfateha said...

@Anne Boleyn

.tunggu sis kaye k ;p

intanurulfateha said...

@niesz

.hp nokia x de
.sbb tu kne install software ;)

intanurulfateha said...

@_ciK ja_

.welkem ^^

intanurulfateha said...

@eykameow :)

.g cri software "screen snap"
.heeee

intanurulfateha said...

@Si Kenit

.xdek lah yang ;p

::misz maney:: said...

ai da cube upload tapi tak boleh la..huhu..separuh jalan je..lepas tu failed.. :(

::misz maney:: said...

hi..

kenapa bile ai browse n upload kat singing soft die upload kejap lepas tu die tulis "Check failed! It is not the normal S60 installing document" ...huhu..ai tak paham la..tp ai nak sangat buat.. :(

intanurulfateha said...

@::misz maney::

eh knp failed?

intanurulfateha said...

@::misz maney::

da apply certificate?

ina said...

saya punye pun failed jgk.. huhuhu
nak sangat buat nih

waiting for ur reply soon

ina said...

@::misz maney::

yang mane tak dpt tu.. cuba download file kat cni.. sbb sy buat yg kat cni terus dpt.. anyway.. tq intan..

suka2..

http://sites.google.com/site/gerrymoth2/Free-iSMS.v1.01.S60v3.S60v5.SymbianO.zip?attredirects=0

ila said...

@eykameow :)

cmne nk bt tuk sony ye??blh tlg ajar?

ila said...

ade mane2 care x tuk ltak conversation ni dlm sony G900?

Nad said...

sudah boleh yg ni! thanks alot lot lot. :D

gwen velora said...

sis..tolong..sy nak msukkn cvrsation dlm e71 sy. sy trnsfer dr netbook pki blutooth je. xde USB cable.dh install kt hp tp x dpt pun. sb sy x pki USB cbel ke?kne tuka font gak ke? npe sy rse rumit sgt ek.. tlg.. sy perlu bantuan.

alis :) said...

kak saya tak boleh download la.free isms tu. cmne eh?

meraa zamri said...

tolong lah.. tak bole :(

biskut chipmore said...

nak tanya la.. kenapa saya punya certifcate yang apply tu dia jadi "being proceed"?? memang macam tu eh?

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13