Thursday, July 1, 2010

.yes! ptptn uitm dah masuk~

.

Salam Readers~

Mesti berita neh yang SANGAT di tunggu-tunggu untuk semua student UiTM kan? Sama lah macam I. Dah banyak sangat barang yang I dah list-kan. Kuikuikui~ Antaranya baju, jeans, handbag, NIKE sneaker.. Yer, I memang kaki shopping! DSLR memang tak dapat lah nak beli guna duit PTPTN. Tu kena tunggu duit $$ Nuffnang! Heee~

Click to enlarge.

Student UiTM sangat beruntung sebab dah lah yuran murah gila compared with IPTA dan IPTS lain. So, I sebagai pelajar UiTM sangat-sangat berterima kasih kepada kerajaan Malaysia. Cheh, dah jadik macam speech ahli PIBG sekolah dahhhh =__________="

Click to enlarge.

Tapi sebenarnya I baru berangan. PTPTN tak masuk lagik punnn. T_____T Ntah bila beliau akan masuk. I dah kering dah neh.. Plan dengan adik kesayangan i, adik i yang ini dan yang ini pun terpaksa cancelled.

Ohhh duitttt $$$
Dimanakah engkauuuuu
T______T

*.:。 ✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

pssst!
oh ya, music code dah update
boleh check dekat SINI =)

Bai!

Photobucket

68 comments

A-Y-I-E said...

Assalamualaikum
huh... ptptn.. sungguh menipu.. benci ptptn..

lagipun interest yang dikenakan sangat tinggi...

Sekarang ini saya dapat pinjaman MARA. Setiap bulan dapat elaun RM630

Jikalau dapat dekan,tak perlu bayar sesen pun. Mana lagi untung??? Hahahahhaha

Syida Shukor said...

ingatkan dah masuk huhu

IzzaH si pari pari said...

hakhak!
ingat kan dah jadi cik intan kayo tadi~~

btw,lagu sgt sedap
teringat zaman skolah..heee..daa

dylli said...

nanti masuk la tuh! :)

liyana aziz said...

hoho... dah siap wishlist ek?? sabaq naaaa... =)

syamimi said...

wat gempak je lu minah. hadehhh... berdebar jantung aku.

hudhud said...

I pun tgh tgu duit JPA masuk, tekanan weh !

asfz lily said...

huhuhu..
sangat mulah yuran..
asfz kene bayar 1k++ kot..
hukhukhuk~

PTPTN, leh x u bg i lebey cket sem ni..i nak shopping >:(

chenta said...

wot wot!ingtkan dh keluar..hehehe..

haip!duit ptptn utk study la..bukan utk shopping..hehehe :P

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

dah keje takde lagi tgu duit2 berkenaan masuk.. skrg nih tgu gaji jer.. nk beli itu ini pun kna pikir byk kali.. sbb nk byar itu ini.. huhuuu~ bestnye kalo smbung study balik.. :P

cik helena said...

patut ramai dah call sis tanye napa ptptn tak masuk,huhuhu

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

memang sangat jeles ngan student uitm woh.. kat ukm, bile dah tolak yuran-tinggal seribu lebih je. tros kena buat plan budget spjg sem. haha..

.::WaNiE::. said...

uitm di hatiku

wawawawawawawa

hellioz said...

jgn lupe blanje gwa eskrem
gyahahahahahh~

DiAhaNi ApAnDi said...

ingat betul ptptn dah masuk..hehehe

lionteen said...

la..
wat gempak je..
igt da msuk..
hehehe

Ily~PearJarl said...

kak intan!!
senget jeps kan..
semangat da ney
agagagga

kk said...

aiyak..lambat nye masuk sis?

HonEyBuNNy said...

sob sob sob...sabar cik intan....dalam bulan ne jgk akan msk kn..hehhehe...oh ptptn...;-)

noor afzan said...

laa.ingatkan dah masuk..
boleh belanja kak makan.
haha~

saya_arief said...

yeaaaa..
suke2..

saya_arief said...

ceit..
siap ngn bil tu..
pak cik t'tipu lagi..

tensen2..

Cik Azieta said...

waaa..sonok lah wet PT dh msuk kak :)
hehehe

~LP Lum~ said...

salam intan~

huhuh.. selama akak blajar dlu, xpenah pun merasa duit pnjaman~
tgk mmber2 sema soronok aje tiap kali dpt duit... :)

icee-yah said...

takpe..nnt dah masuk duit..boleh beli dreamlist ya:)

syahira ariff said...

bestnyer sis
duit nuffnang da banyak

boleh guna beli dslr
sy ta pnah leh cash out pun lgi
T______________T

enyheartsdiamond said...

duit mara pon tak masuk lagi :|

cisss!

bunga said...

tapi ptptn masuk awal la jugak dari jpa. isk

Fifi Rahmat said...

goshhhhhhhhhhhhhhhhhhh. i envy you la!

mine, ptptn memang lah masuk account 1 sem 5k. tp yg yuran nye pulak rm4000 plus. selalu tgal baki x sampai 700. saket hati je.

sape suruh i gatal x mo tgu lama2 mohon ipta dulu kan. ipts serba mahal. cuma the only thing yg i suke, x ketat peraturan. haha. nk warna rambut color hijau, nak pkai selipar jepun, nak pkai baju ikut suka hati, sume boleh.

tu pasal terasa mcm ada fashion show di kolej. ada yg pkai baju tutup depan, blkg bukak seluasnya. ada yg tutup belakang, depan seluasnya. lecturer mesti bersemangat je nk mengajar. hahaha

Syaza Kelyza said...

samela kite sis , saya pon ternanti2 duit elaun saya =.=''

intanurulfateha ❤ said...

@A-Y-I-E

.betul
.interest die tinggi
.tp pnjaman mara susa nk dpt

intanurulfateha ❤ said...

@Syida Shukor

.syida uitm mne? ;)

intanurulfateha ❤ said...

@IzzaH si pari pari

.hehe tau xpe
.lagu zmn mude3 ;D

intanurulfateha ❤ said...

@dylli

.nth bile
T___________T

intanurulfateha ❤ said...

@liyana aziz

.mne bole sabar! agagaga~

intanurulfateha ❤ said...

@syamimi

.hahhahaha =))

intanurulfateha ❤ said...

@hudhud

.tau xpe! :(

intanurulfateha ❤ said...

@asfz lily

.study mne asfz?

intanurulfateha ❤ said...

@chenta

.heheh alaaa de balance leh soppink ;p

intanurulfateha ❤ said...

@☺[ai][sUmi]☺Chan

.keje lah best!

intanurulfateha ❤ said...

@cik helena

.hahaha tau xpe sis!

intanurulfateha ❤ said...

@0sh!Nz d' sen0r!ta

.huhuhuh x pe
.brjimat cermat amalan mulia ;D

intanurulfateha ❤ said...

@hellioz

.askem je lu nak? ;p

intanurulfateha ❤ said...

@.::WaNiE::.

.hahhahhahha
.diam lah sis! ;p

intanurulfateha ❤ said...

@DiAhaNi ApAnDi

.suspen kan?
.hahhaa ;p

intanurulfateha ❤ said...

@lionteen

.tipah tertipu ke bang? ;p

intanurulfateha ❤ said...

@Ily~PearJarl

.hahahhahhaha!!

intanurulfateha ❤ said...

@HonEyBuNNy

.tuh laa
.mtk3 cpt msuk! ;D

intanurulfateha ❤ said...

@kk

.mmg slalu lmbt :(

intanurulfateha ❤ said...

@noor afzan

.eh, akak lah bnje kite mkn! ;D

intanurulfateha ❤ said...

@saya_arief

.huhuhu ;p

intanurulfateha ❤ said...

@saya_arief

.tertipu ke ;p

intanurulfateha ❤ said...

@Cik Azieta

.x msuk lagik lah
.ni mesti x bce abes neh ;p

intanurulfateha ❤ said...

@~LP Lum~

.kak, kite pun sme je sbnrnye
.mama pegang duit kite
.die bg sikit3 :(

intanurulfateha ❤ said...

@icee-yah

.hahhaha tau xpe!

intanurulfateha ❤ said...

@syahira ariff

.xdek lah byk mne
.berangan je lebeyyy
.huhuuh

intanurulfateha ❤ said...

@enyheartsdiamond

.bg pnjam lmbt, pastu nk soh byr cpt3!
.grr!

intanurulfateha ❤ said...

@Fifi Rahmat

.wahh best laaa
.IPTA byk rules
.i asek kene je sbb pkai bju pndek
.sep bek i gi kelas pkai tuudng, klu x, mesti kene lg teruk sbb kaler rmbut
.teeehehhe~~

intanurulfateha ❤ said...

@bunga

.tp jpa bykkkkkkkkkk!!!!!!!

intanurulfateha ❤ said...

@Syaza Kelyza

.dah msuk bgtau ek
.leh bnje! ;D

Uruchimaru @ kf said...

jimat2 ok!

fndrocka said...

aku baru nak pi bayar duit ptptn kelmarin..tapi tgk macam ramai je terus jd malas.ehek.

kau ni jgnlah buat gempak ckp ptptn dah masuk...kalau aku tgh tggu ptptn masuk pastu bc benda yg kau tulis ni..rasa cam nak bakar jer blog kau ni secara dalam angan-angan.

she_mah said...

waaaa....wat suspen je sis ni.
sy tgh tggu pt ni. kosong dh purse tu..
terasa kaya kjp bila awal sem..hihi

intanurulfateha ❤ said...

@Uruchimaru @ kf

.baek! ;D

intanurulfateha ❤ said...

@fndrocka

.hahahahaha
.ampunnnnnnnnnn!

intanurulfateha ❤ said...

@she_mah

.tau xpe
.hujung sem, same3 menggelupurrr
.hahaha!

eykameow :) said...

takpe siss..sabar jelaa...
akmal nye dah masuk..
dye kejap nak g..kejap xnak lak..
haih.
so tggu je la esok tgok spe yg gi.. :P

intanurulfateha said...

@eykameow :)

.akmall da masuk ke?
.alaaa nk buat loan dgn die lah mcmneh T___T

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13