Sunday, August 8, 2010

.jalan-jalan di jonker walk

.

Salam Readers~

Semalam, I dengan housemate I jalan-jalan dekat Jonker Walk. Kiteorang pergi lepas maghrib. I pergi naik motor dan housemate I pergi jalan kaki. Sebab tak ada lah jauh sangat dari rumah kiteorang. Kalau naik cab, confirm mahal!

I dah lama jugak tak pergi Jonker Walk neh. Best dekat sini. Macam-macam benda jual. Dah lah murah. Kalau cakap nak cuci mata atau window shopping memang tak lah. At least akan beli something. Termasuk lah I. Huuu~

Tapi semalam, I bawak duit tak banyak. RM50 jer. So, I beli barang kecik-kecik jer. I tak snap pulak pic dekat Jonker Walk tuh. Actually kat tempat ni kita kena berhati-hati sebab banyak pick pocket. Err nak tengok apa yang I beli? Teehehehe!

I beli jibbitz crocs I. Crocs I kotor. Keh keh. Sebijik jibbitz RM2. I beli 3. Then I beli yang 3D satu. Nampak tak yang bunga berdiri tuh. Comel kan kan? Yang 3D RM4. So total semua jibbitz baru RM10. Kalau beli dekat kedai Crocs betul-betul, sebijik dah RM7-RM8!

Pandangan dari atas. I beli apple, bunga, lollypop, dengan cupcake. Yang katun kecik ujung tu jibbitz lama.

Then I beli cekak rambut. Sebenarnya bukan untuk I. Tapi untuk orang lain sebab rambut beliau dah panjang. Aritu nak beli dekat The Curve tapi bapak mahal harga, satu jer dah RM6! Terus tak jadik beli. Sebab I cakap, I boleh beli lagik murah dekat Muar atau Melaka. Harga sebenar RM2.50 dapat RM2.40. Hakhak!

Ni pun sama, RM2.40. Yang ni best sikit, boleh tarik semua rambut ke belakang. Tak lah rimas kalau rambut orang tuh panjang.

Then I terasa nak belikan Chacha mainan. So, I belikan Mickey Mouse dekat atas neh. Chacha suka Mickey Mouse. Benda neh kalau ketuk ketuk, nanti berbunyik. Yang ni RM10 tapi I mintak kurang dapat lah RM9. Huhuuu!

Last sekali I beli wedges. Comel tak? Ni RM29. Tapi I tak beli dekat Jonker Walk tapi I beli dekat Tesco. I rasa wedges ni comel lepas tuh sedap pulak bila pakai. Selesa dan ringan. Plus corak dia bunga-bunga vantage. Mama I suka barangan vantage. Kalau mama berkenan, boleh kasik mama. :)

Ni salah satu kedai dekat Jonker Walk.
Tapi I google jer neh.

So korang, bila nak gathering dekat Melaka? Kan I dah kata, macam-macam ada. Tapi yang paling best, sebab I ada dekat Melaka. Hakhakhak!

Pssst!
Hujan lebat dekat sini.
Kalau sambung tidur, best neh! ;D

Bai!

Photobucket

36 comments

Syida Shukor said...

syida pernah pergi tak pernah pergi waktu malam lagi ehhe

Linglung said...

6 tahun gua dok melaka stadi kat sana. last gua pergi bulan lepas, buat lawatan kenag-kenangan.

Mya said...

sis, mya pg jonker walk ari tu, nmpk couple kena ugut... takot!!

Anne Boleyn said...

amboi c's...banyak nye beli barang!!hakhak. kuat shopping c's ni. ;p
btw, mcm best jer jonker walk tu. c's wat lah gathering. ley bawak kitorang jln2 kat melaka. :)

aZLiNa aZiZ said...

intan, gathering masa raya lah. best sebab saya balik semenanjung. nak jugak merasa gathering ngan blogger. phew~

MissNafa said...

tia kali jalan, mesti dit keluar. haha! tension betol~

fmunyraz said...

wahhh,
windunya nak g konker walk.
time kat melaka dulu selalu gak pergi. :)

nurulfaridah said...

comelnye jibitz tuuu =D

lionteen said...

tibe2 terase nk g coping..
yuhuuu!!!!

J.M.R said...

last 2month pegi sini..yup, mmg best tempat ni..

kat melaka, building2 dia pon dah terbaek..

hakimfaridzul said...

saya selalu gak ke jonker walk.

kalau pergi melaka, sure2 datang sana..

kira macam uptown la..wahahahaha

Nurul chumel said...

yeesss..melaka mmg besh!

nurayunni said...

beznyer...
nk g melaka jgk lar..

IzzaH si pari pari said...

'mengidamnya' nak pegi sini..huhu
best tak intan??

Ana Farhana said...

intan basuh kasut dulu
baru amik gambar.
hehehe
cute cam ana

intanurulfateha said...

@Syida Shukor

pegi waktu mlm lg happening!

intanurulfateha said...

@Linglung

study kt mne dlu?

intanurulfateha said...

@Mya

situ mmg kene berhati3 sket
bahye~
sis pun nmpk org kene raba huhu

mya dok mne?

intanurulfateha said...

@Anne Boleyn

klu sis buat, hana kene dtg! ;p

intanurulfateha said...

@aZLiNa aZiZ

u blik smnjung lame x?

intanurulfateha said...

@MissNafa

btul!
nk window shpping pn, last3 tershopping gak ;D

intanurulfateha said...

@fmunyraz

dlu wt pe kt mlk?
meh la dtg lg ;p

intanurulfateha said...

@nurulfaridah

jibbitz comel tp kasut kotor XD

intanurulfateha said...

@lionteen

dipersilakan ;

intanurulfateha said...

@J.M.R

knp dtg x ctc!
grrr!

intanurulfateha said...

@hakimfaridzul

x ckp pun dtg sini T__T

intanurulfateha said...

@Nurul chumel

hahaha ye le tuh ;p

intanurulfateha said...

@nurayunni

meh ler dtg ;p

intanurulfateha said...

@IzzaH si pari pari

meh dtg meh
best jugak~ ;D

intanurulfateha said...

@Ana Farhana

haha tau lah kau cute
sape ckp?
azrul? asrul?
hahha ;p

Nour Eyza said...

barang2 dekat jonker memang murah dan best2 la!
melaka best untuk bershopping!
ahhh... rindu melaka!

fmunyraz said...

@intanurulfateha

dulu study sana la cik intan.
KPM dekat dgn UITM bandaraya kan. :)

intanurulfateha said...

@Nour Eyza

klu rindu, meh lah dtg sini! ;)

intanurulfateha said...

@fmunyraz

ohh ye ke
bile nk dtg mlk lg?

eykameow said...

lebih kurg mcam uptown eh? macam best! nnti kalau turun melaka sis leh la bwk kat sini.

hey, bro hairi nk pakai cekak tu? hohohoho cam tak cayaa~~

intanurulfateha said...

@eykameow

lebey kurang mcm uptwn! heee
meh dtg mehh

sape lagik yg nk pakai~ ;p

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13