Friday, August 6, 2010

.lain kali, fikir dulu sebelum nak keluarkan apa-apa statement yer

.

Salam Readers~

Heh, makin hot plak entry I tuh. Relaks relaks. Kan I dah cakap tu cuma pandangan I. Adoii.. Tak sangka lah pulak ramai sentap macam I sampai fikir macam-macam dan bagi komen yang mungkin buat budak tuh terasa sangat.

Im not blaming her. No, Im not. I just tulis apa yang I fikir dan rasa. Perkahwinan bukan semudah yang di sangka. Memang lah hantaran tuh semua tak wajib. Mas kahwin yang penting tapi mesti lah kita nak yang terbaik di hari bahagia kan kan? Lagipun nak kahwin sekali seumur hidup. Lain lah orang yang nak kahwin lepas tuh cerai lepas tuh kahwin balik. LOL.

So untuk kebaikan semua, I dah delete entry tu. Sorry lah yer kepada tuan punya badan yang terasa. I ni bukan nye jahat atau kejam sangat. Hehehe. I neh baik sebenarnya. Ngeh ngeh~ Mungkin silap I pergi approve komen yang tak sepatutnya I approve. Memang I moderate semua komen I tapi I tak delete satu pun. Semua I main approve. Hihihi. Sorry lah yer. Tak tertapis tadik.

Cuma I nak pesan, dunia blogging neh dunia yang luas. Ya, memang itu blog anda. Dan anda boleh tulis apa yang anda nak, apa yang anda rasa. Tapi ramai yang membaca dan terasa. Kalau tak nak siapa-siapa baca, simply private your blog. I sendiri ada blog yang I private-kan khas untuk tatapan I saja. Kroh kroh kroh! ;D

Meh I share sikit apa yang bloggers lain komen. Teeehehehehe~~ Sikit jer, tak leh tunjuk lebih-lebihhh ;D

ifa tak salah. cume kalau len kali nk keluarkan statement, biarlah jelas n nyata. ok? xde la sape2 nk marah n sentap. ape2 pun jg kandungan tu. x semua org ade parents yg boleh sapot anak sampai mcm tu. pengorbanan parents ifa besar. so jgn susahkan diorang nnt. take care
- Huda Luna

kahwin bukan benda yang senang.
kahwin bukan mcm main pondok pondok.
kahwin memerlukan tanggungjwb yg tggi.
org kata kahwin best tapi bukan sng nak kahwin klu diri belum bersedia.
better study elok elok capai cita cita keja kumpul duit baru pikir pasal kahwin.
dan yeah.sapa yang x mahu kahwin kan?
iena pun nak kahwin tapi belum sampai masa lagi.
biar la kita ni sekali je berkahwin dan kekal sampai mati kan?;)
- Miss Iena

tak nafikan ape yg dye ckp tu mgkin ade betulnye ,
tp sbnrnye pape pon kite kena la jga plajaran kite dulu kan ,
-Syaza Kelyza

better be ready to get married than just get married because of lust.
tanggungjawab bukan kecik-kecik, once ada anak ada nyawa lg nak diberi makan dan dibesarkan.
fikir ttg tgjwb dulu :)
- Sis Wanie

I malas nak letak link sebab nak cepat. Hehehe~ Thanks kepada commentor yang komen entry I sebelum neh. Yang belum sempat baca, hehehe sorry lah yerk. Tak best mana pun entry tuh. Kikikiki~~ Ok lahhh, I nak pergi makan sedap! Nyum nyum~~

Bai!

Photobucket

28 comments

♥ifa tasya♥ said...

em , sekali lagi ifa minta maaf,

Encik Psychopath said...

hum. i dunt believe in marriage.

Nurul chumel said...

humm.i dah faham.
and then i dah baca entry ifa.
oke. i understand at all.

cik aiLebiu said...

eh apa ni? apa ni? kompem tertinggal ni...alahai....-.-

Paan Ovrtd said...

Well, rasanya boleh tangkap apa isi kandungan yang dah kena delete tu.

Hahaha! Did you intended to write a trolling entry? Because, kalau ye la, mana perginya freedom of speech? It's just your opinion kan? Sejak bila pulak pendapat x boleh didengar? Ingatkan masyarakat blogger kat Malaysia ni dah bertambah bijak ler sejak memasing ada blog...sigh...

Anyway, I'm on your side lah!

diraja22 said...

fikirkan yg terbaik..

Huda Luna said...

^______^
harap semua nye ok lps ni

.s.o.f.i.a. said...

ha ha.... tobat tak paham..... tobat blurrrrrrr.

eykameow said...

alaaaaaaaaaaa tak sempat !!!!

MOFASAD said...

I malas nak letak link sebab nak cepat.


ye ke nak cepat? ke memang malas?

hahaha

A, is for Anomaly said...

early marriage is restricting your freedom.you dont get the same freedom when you are married.there is so much to see,so much to learn.and where's the real satisfaction of getting married,if you are not the one who's working for it (kumpul duit etc). getting married at a fairly early age is quite irrelevant in our time, unless you are from a remote place (but i assume that blogger is not from kampung since she blogs as well), but then its her call.and we have to remember,she is too young,dont put her in our shoes,get what i mean?

16 years old and already married?oh bother.

noor afzan said...

allaaaa..tak sempat nak tahu cite sebenar.
huhuh~

LuVidA^^ said...

ala..da del ek.. haha..

yg pentg kawen nnti jgn lupe jmput i.. =p

˙·•♥ QaSeH ♥•·˙ said...

emm...
sabar je..
masing2 ad pendapat sendirikan..
klu ad 1000 orang mesti ad 1000 pendapat lain2...
kan??

jgn majuk2...
nanti sunyi plak blog ni.. okay :)

intanurulfateha said...

@♥ifa tasya♥

okess~~

intanurulfateha said...

@Encik Psychopath

elehhhh!
smp bile? ;p

intanurulfateha said...

@Nurul chumel

huhu yeahhh ^^

intanurulfateha said...

@cik aiLebiu

u neh lmbt sminit lahhh ;p

intanurulfateha said...

@Paan Ovrtd

huuuuu tenks paan! ;)

intanurulfateha said...

@diraja22

yeahh ^^

intanurulfateha said...

@Huda Luna

yerp syg ;)

intanurulfateha said...

@.s.o.f.i.a.

hoh, u lmbt lah dearr
x pe
da oke sume ;)

intanurulfateha said...

@eykameow

nt 1day sis ceta k ;)

intanurulfateha said...

@MOFASAD

hoiii
kau lagi pemalas dr aku tau! ;p

intanurulfateha said...

@A, is for Anomaly

yeahhh
but she choosing dat way n she love it
dats will b fine ;)

intanurulfateha said...

@noor afzan

x pe kak
x best punn ;p

intanurulfateha said...

@LuVidA^^

u x dtg, siap! ;p

intanurulfateha said...

@˙·•♥ QaSeH ♥•·˙

x majuk lah kak! ;)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13