Monday, August 9, 2010

.surat cinta dan hadiah dari seorang secret admirer

.

Salam Readers~


Korang pernah ada secret admirer tak? I tak pernah ada. Biasa nya I admire dekat orang jer.Teeehehehe! Agak-agak apa perasaan korang apabila dapat hadiah dari seorang secret admirer?

Huh, rasa dia sangat-tak-boleh-nak-describe! Ok meh I cerita. Semalam, I dapat meset dekat facebook dari seseorang. Beliau cakap nak jumpa I dekat campus I. Actually I kenal beliau neh. Beliau pun student KBM jugak. Tapi secara part time sebab beliau dah kerja. Tadi tengahari, beliau sms I, cakap maybe tak jadik datang. Tapi tiba-tiba dalam pukul 2pm tuh, beliau sms lagik cakap dah sampai KBM (UiTM Kampus Bandaraya Melaka).


Kebetulan I pun dah habis kelas. I lapar gila. So, I paksa lah beliau teman I makan dekat cafe KBM. Then bila dah jumpa beliau, I pretend macam dah biasa jumpa. Padahal ni baru kali kedua kami dating jumpa.

Beliau tak nak makan sebab dah kenyang. So, I makan lah sorang-sorang dengan bertemankan beliau. Tapi kami tak dating berdua sebab kawan beliau pun lepak sekali dengan kami. Tapi lama-lama kawan beliau blah dan memberi peluang kepada kami untuk berdua kembali. Cewahhhh! Hakhak!

Lepas settle makan, kami borak-borak-macam-dah-lama-kenal. Teeehehe! Then tiba-tiba beliau dapat call sebab beliau dah kena balik office. Beliau datang KBM pun sebab ada kerja. So, melencong lah sekejap dengan I. Before I dengan beliau separate, beliau bagi I bag kertas. Beliau cakap hadiah untuk I.

OMG, I suka campur segan. Ye lah, I kan pemalu. Kikikiki! Tak sangka orang macam I neh ada secret admirer. Siap bagi I hadiah pulak tuh. Tapi beliau pesan, bukak dekat rumah sebab beliau segan. Then lepas tu seperate lah kami membawa haluan masing-masing. Nak tengok tak hadiah apa yang beliau kasik I?

Ni beg kertas tu.
Beliau kerja dengan Kementerian Kesihatan.

Heh, ni isi dia.

Sayang pulak nak makan coklat neh.
Sebab tak pernah dapat coklat sebesar ni!

Ohhh touching nya baca surat neh.
T______T

Heh, I tipu jer pasal secret admirer tuh. Sory ekkk. ^^ Orang macam I neh siapa lah nak minat. T______T Lagipun gila ker nak ada secret admirer. I neh kan setia orangnya. Tapi kalau I nak curang pun, takkan lah I nak tulis dalam blog! Diam-diam sudeyyyy! *sambil jeling-jeling manja dekat Hairi* Hakhak!

Actually, beliau yang I merepek dalam petikan diatas neh adalah seorang gadis yang tak-berapa-nak-comel-sebab-I-lagik-comel-dari-beliau. Hikhiks~~

I kenal beliau dalam dunia blog neh jugak. Tak sangka lah boleh rapat sampai sekarang. Baru jer kenal tapi macam dah lama kenal. Nama beliau Xett Hereen. Nama beliau panjang sangat. Tapi panggil Xett jer lah. Huuu~ Baik dan sangat baik orang nya! I tak tipuuuuuu~~

Comel kan beliau? Single lagik neh!
Nak no handphone beliau tak?
Lelong lelong!!! Hakhak!

Ada sekali tuh, I tengah ada problem. I sms beliau. I cakap nak ajak jumpa, tapi kebetulan beliautak ada credit, tapi beliau terus call I pakai fon office. Time tuh, I nangis-nangis cakap dengan beliau. Sakai tul I neh. Sikit-sikit nangis. Hehehe~ Beliau pun rajin reply sms I even I pakai digi and beliau pakai maxis. Heh, I ada jer no maxis tapi malas topup ;D

So, I harap lepas neh, relationship I dengan Xett will be last forever. Tak mau lah kawan kejap-kejap. Walaupun I tau, I tak best, tapi I masih comel. Jadi, sila kawan dengan I sebab tak rugi kawan dengan orang yang comel macam I neh! Hakhak~~

Ok lah, I nak tidur. Malam kang ada discussion pulak dengan group I. Another presentation! Waaaa...penat penat =( Kalau korang free, pergi lah blog Xett okeyh! Till then.

Bai!


Pssst!
Regret sebab tak snap pic dengan
Xett tadi =(
Next meeting, kita gediks santai k yayang!


Photobucket

32 comments

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

wah..dapt cekelat..beshnyer..huhu...kite xder secret admire..cume bf jerk la rajin bg cekelat..hehe..die ske wat suprise..huhu..

by the way..kamu di tag oleh sy..sila amik award kt blog sy ea...
=)

fnd said...

Aku pernah belikan rumah untuk secret admirer..

fndrocka.wordpress.com

kema said...

waaaa esar nye cokelat kisses tuh..nanak jugak ler....jeles neh

cik nur said...

kawan2 dekat blog pn best jgak kan:)

Hamzah Ian said...

penah jugak time skolah dulu2.. tp gua buang bodoh je.. terase bangang lak

YOUsoF said...

Hahha kelakar gak bace kesah ni ;D

"rasa dia sangat-tak-boleh-nak-describe!"

sangat sokong ayat ni hee.

LORD ZARA 札拉 said...

phewiit!!

:)

mysara said...

surat tu sgt cute la...;)

iQaChumel said...

hahaha peh.pnjang nye celoteh.
buat suspen je,ingat bru nak nagdu hairi tadi :P
beliau sgt cumel.dan coklat tu sgt sedap :P

::cdot the dot:: said...

haku aim tang coklat tuh jek..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Nak henfOn beliau!!!

Nak wat adik ipar. erkkk.

♥ Xett Hereen ♥ said...

u!!!
malunye i! terharu gile neh!!

auwwwww malo0o0oooo!!!

da 2x detim, tapi lupe nak snap pix!

u, tharu la !!!!
malu i,,,,

anyway thanks sgt555555 sbb sudi jadik kawan i!
huhuhuhu!!

tengs blanje nabila colko tadiK!
>.<



auuwwwww, malu tapi mahu!!
wekkk











p/s : ad banyak nak taep tadik, tpi tibe2 jadik gugup laks.
hahahah!!

syaza kelyza said...

wow beshnye sis dapat coklat tu ! :D

noor afzan said...

nak jugak..
huhu~

Nur Hawa Mohd Zin said...

alalal...awe pun segan nak kawan ngan blogger femes macam kak intan..ye lah awe mana ada femes..hehe

intanurulfateha said...

@♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥

wahh bestnye~
so sweet!

intanurulfateha said...

@fnd

dhsyat nye T________________T

intanurulfateha said...

@kema

meh mkn same
bsar sgt
x lrt nk abeskn ;D

intanurulfateha said...

@cik nur

sgt best! ;)

intanurulfateha said...

@Hamzah Ian

knp buang?
syg nyeee~

intanurulfateha said...

@YOUsoF


hehehhe ;D

intanurulfateha said...

@LORD ZARA 札拉

malu ;D

intanurulfateha said...

@mysara

writer die pun sgt cute! ;)

intanurulfateha said...

@iQaChumel

hoit!
kaki repot betul ;p

intanurulfateha said...

@::cdot the dot::

HAKAK!
tlg mkn bole? ;D

intanurulfateha said...

@miss lolly a.k.a luvfareda

klu i bg num hp i je bole? ;p

intanurulfateha said...

@♥ Xett Hereen ♥

gedikssss! ;p
nxtym kite meet lg k! ;)

intanurulfateha said...

@syaza kelyza

best sgttttttttttttt ;)

intanurulfateha said...

@noor afzan

nt kite bg ;p

intanurulfateha said...

@Nur Hawa Mohd Zin

hahahahah gedikssssssssssssssss

eykameow said...

yg baca ni pun jadi terharu. so sweet lah.. Btw, tetibe eyka teringat mcm mana eyka knal sis dulu :') sis.. i miss u!

intanurulfateha said...

@eykameow

i miss u too syg!

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13