Friday, September 17, 2010

.adik gua kena culik!

.

Salam Readers~

Serius, gua tak tipu lu orang semua. Meh gua cerita. Ada satu hari tu, gua bangun tidur lambat. Eh sebenarnya hari-hari gua bangun lambat. Har har har. Eh eh lagi sekali. Apesal gua cakap "gua lu gua lu" ni? Tersampuk skandal gua yang comel lah ni. Comel waklu! Hakhakhak~

Ok berbalik kepada intanurulfateha yang comel punya cerita pulak. Memang pagi tu, I terbangun lambat. Tengah best-best tidur, kakak I ketuk pintu. "Angah, Chacha tak ada ni.. Cepat tolong cari!" I dah lah tengah mamai-mamai bangun tidur tu. Dengan baju tidur semua, I keluar lah bilik.

Time tu, I tengok mama I dah nangis-nangis. Kakak I dah macam orang gila. Start kereta, pergi cari dekat jalan raya. Sebab takut adik I tu melintas ke hape. Adik I tu baru nak masuk 4 tahun ok! 4 tahun! Lepas tu, adik lelaki I (Yeop) pergi rumah Mak Ngah I dekat belakang area rumah I. Tapi rumah tu kunci and tak ada orang dekat ruma.

Ah sudah.. semua orang dah panik. Chacha kena culik ke? Then, adik lelaki I yang paling kecik (Afiq) start scooter dia, pergi cari dekat rumah jiran-jiran. Abah I tak ada time ni, sebab kerja. Polis kan, mana lah dapat cuti raya.

Dem, I dah buntu. Nak keluar pergi carik, I tak mandi lagik. Ceh, pentingkan mandi plak. Ye lah, kecantikan adalah milik setiap insan. =.=" Then I jerit-jerit satu rumah. Cari dekat tingkat atas, cari bawah tangga, carik dalam bilik semua orang, tapi tak jumpa. I dah macam orang gila terjerit-jerit cari dia.

Then I tanya mama balik, ada siapa-siapa tak datang rumah masa I tidur. Then mama cakap, dia main dengan anak Mak Ngah I. Doang semua beraya rumah I. Anak Mak Ngah I tu umur dalam lingkungan 12 tahun kebawah lah. Ada lah dalam 5 orang. Then mama call Mak Ngah I. Mak Ngah I dekat pekan pulak time tu. Dia cakap, anak-anak dia pergi beraya rumah jiran. Chacha pun ikut sekali! Tsk!

Actually time kejadian tu, kakak I tengah basuh kereta dekat depan rumah. So, pintu rumah tak kunci lah. Adik I yang dua orang tu tengah main game. Mama pulak kerja. Tapi klinik mama dekat jer dengan rumah I. Dalam 2 KM camtu. Ingatkan adik I tu ok lah main-main dengan kazen-kazen I. Tak sangka lah chacha ikut sekali!

Tak lama lepas tu, adik I yang Afiq tuh balik. Then I nampak ada budak kecik berdiri dekat tempat pijak kaki scooter tu. Eh, itu chacha! Balik tu, I dah marah-marah chacha, tanya dia pergi mana. Kenapa pandai-pandai ikut kazen-kazen I tu semua pergi beraya rumah jiran? Konon-konon I macam caring lah kan. Padahal nak cover line sebab bangun lambat. Kuikuikui~

Time tu, Chacha boleh pulak buat muka paling slumber~~ Padahal masa tu mama I dah nangis-nangis. "Chacha pergi mana? Kenapa tak bagitau mama?" Then boleh pulak chacha cakap "Chacha pergi rumah Cik Midah, chacha pergi raya mama, chacha dapat duit raya, chacha dapat keropok" Siap buat muka gembira lagik. Dia tak tau semua orang risau kan dia. Geram sey tengok muka gembira dia tu. Memang rasa nak makan pelempang jer..

Then semua orang marah dia. Kami marah bukan sebab apa. Kami risau. Kami sayang dia.

Walaupun dia bukan adik kandung kami,
tapi dia segala-galanya bagi kami. :")

Dia memang manja dengan siapa-siapa pun.
Sama macam angah dia.

Kalau chacha kena culik,
siapa nak hiburkan hati angah?

Kalau chacha kena culik,
siapa nak tolong angah basuh pinggan?

Kalau chacha kena culik,
siapa nak tolong angah siram pokok bunga?

Kalau chacha kena culik,
siapa nak tolong angah buat kek?

Kalau chacha kena culik,
siapa nak peluk cium angah?

Lu mau sayang?
Kalau lu mau,
gua tak kisah adik gua kena culik.
Har har har!

Bai!


49 comments

hamzah ian said...

kalau caca kena culik siapa nak tlg angkat lauk time kite kawin nnt.. hehehe

εїз Cik Fasya εїз said...

wowowowo..mmg panik kot kalo jd camni..cian mama..nanges2..

.::WaNiE::. said...

hi hamzah ian !

hahaha oooo ko ngurat intan yeh !

intanurulfateha said...

@hamzah ian

ekekekeke syg oit
tym kite kawen kan buat buffet
org catering lah angkat kan lauk ;p

intanurulfateha said...

@εїз Cik Fasya εїз

tu laa
ingt kene culik betul3
risau!

intanurulfateha said...

@.::WaNiE::.

keh keh keh
*malu*

iQaChumel said...

hahha peh.....
si chacha ni betul betul la.
ingatkan hilang td.baru nak g jhr :P
naseb oke sume

Nur Areefah said...

baru nak tlg buatkan poster nak mencari XD

Nur Areefah

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

heheh.....aduhai..ingt betul2...memg betul pon..ehhehe....seb bek die slmt..isau gak..nakal ye cik comel tuh..hhehhehe.....

intanurulfateha said...

@iQaChumel

hehe dtg je jhr cpt!

intanurulfateha said...

@Nur Areefah

pndai buat poster ke?
buat poster tym i kawen nt je ler ;p

intanurulfateha said...

@♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥

tu la psal
klu ilang betul, sumpah i jd gile

adrinaqamarina said...

hahah time baca intro tu pelik jugak. salah masuk blog ke.

intanurulfateha said...

@adrinaqamarina

keh keh keh~~

ynadona said...

chacha comel.....huu..sis mmg concern betollah kalo bab entry2 chacha nih...huu...x sabar mau jadik ibu!!!

♥CIK SHA♥ said...

a'ah..ni betul kena sampuk dengan hamezah ni..hehehe..

oowhh..intan slalu buli chacha eh..patot la intan bising2 bile chacha 'hilang'..nak cover line rupenye..hik3..

nakal eh chacha..biase la budak2..die tak faham lagi yg kite risau die 'hilang'..lagi2 time raye..die syok dpt kutip duit raye tu..

intanurulfateha said...

@ynadona

sabar sis~~
hehehehe

intanurulfateha said...

@♥CIK SHA♥

mesti lah sis
klu x nti mama amra kite sbb bgun lmbt
kuikuikui~~

Ery Farieha said...

hamzah skandal intan?
brrrr~ wwaakakak

ohhh bkn adik kandung ek?

tp chacha nampak best utk dibuli

opsss :P

nurayunni said...

comeynyer adik u..

intanurulfateha said...

@Ery Farieha

bukan
she is adopted
anak sedara sblh abah i

err hamzah tu sape?
errr err!

intanurulfateha said...

@nurayunni

comel mcm kakak die!

Hassanah said...

seronok chacha kutip duit raye ((=

aLya said...

papepon kan..chacha tetap cool..hehe

asfz lily said...

alo2..cian dye..hilang sore x mase jerit2 tu?

^__^

kata kila said...

grrr.comel seyh caca

intanurulfateha said...

@Hassanah

hehe pastu i leh hambek duet die
muahahaha!

intanurulfateha said...

@aLya

tau xpe
muke x rse bersalah lgsung!

intanurulfateha said...

@asfz lily

ekekeke x
maintain lg ;p

intanurulfateha said...

@kata kila

ahhaha sis lg comel
x caye, tnye hamzah ;p

noor afzan said...

lorh..
memang merisaukan betul.
isk2..
budak2 kan.
happy je la.
tak pikir pa dah.

intanurulfateha said...

@noor afzan

tau xpe kak!

Myra Arshad (: said...

aww. chacha comel laa ~

tkpe. nanti semua tu sis kena buat sendiri jugak! hehe

chacha pulak time tu goyang kaki. ehee~

payeen said...

tpi bgos gak chacha disgke culik. kan ade idea nak updte blog. hu hu. btw chacha comel222 la gler. ciom sket. heee. ^^

complicated said...

suspen laa cite u serius bole buat cerekarama nih ,ahahhaaahaaa .

comel gila pic die yang last tuu ,kirim salam dekat die okay :)

intanurulfateha said...

@Myra Arshad (:

ni pesal tetibe back up chacha neh!
grrr!

intanurulfateha said...

@payeen

tgk kakak lah beb~~ ;p

intanurulfateha said...

@complicated

ekekeke
cerekarama lah sgt ;p

DKosongLapan said...

alahai....comeynyeee......
kene jage ni.....
dah beso nanti jadi ghebutan (rebutan) oooo

P/S: pes taim (1st time) ke blog mike cik intanurulfateha.....

jempot ke ghumah...
Ceghite Malam

hamzah ian said...

haha.. makcik wanie dah tgr

intanurulfateha said...

@DKosongLapan

org perak ke?
abah teman pun org perak gak ;p

intanurulfateha said...

@hamzah ian

har har har
x mo masuk cmpo ;p

mysara said...

wah..dye sibuk kutip duit rayer la tu...:p

intanurulfateha said...

@mysara

haha 4 tahun bru
x kn lah dah pndai nk kutip duet raya
die bukan tau psal duet ;p

hamzah ian said...

intan.. i tunggu u da lame.. sob2..

intanurulfateha said...

@hamzah ian

tunggu pe syg oii~ ;p

Nurul chumel said...

chacha!!bila lah agak nya dpt jumpe si chacha ni yek!!~

intanurulfateha said...

@Nurul chumel

bile2 bole~~~

Che Armster said...

kalau budak ni dah lepas umur 16 tahun tolong bagitau aku plis.. mau ngorat hahaha

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13