Tuesday, September 14, 2010

.kisah cinta di zaman sekolah berputik kembali

.

Salam Readers~

I suka dia dari sekolah. Dan dia pun sama. Dia tak cakap dengan I dia suka I, tapi dari mata dia, cara dia cakap dengan I, memang I tau dia suka I. *perasan* Lepas tu, kami selalu main kirim-kirim salam. Cakap dekat kawan, "Eh, tolong kirim salam dekat si polan tu ekk.. Dia handsome lah hari ni" Then dia pun sama, "Sampaikan salam pada Intan yer. Comel dia hari ni" Ohh rindu nyee zaman sekolah dulu.

Kami satu kelas masa Form 1 sampai Form 3. Masa Form 4, dia pindah sekolah teknik sebab ambil engineering dan I stay dekat sekolah yang sama sebab ambil sains tulen. Sejak dari tu, kami contact melalui sms je la. Kadang-kadang dia call I. Tu pun guna public phone. Ye lah, student kan masa tu. Mana lah ada duit banyak nak gayut hari-hari. Tapi lama-lama, dia dah tak contact I lagi. I pun dah tak ingat kenapa. Mungkin sebab I dah ada bf time tu. Tapi I tak pernah lupa dia sebagai kawan.

Sampai lah habis SPM, I pun tak tahu dia sambung belajar dekat mana. Memang kami lost contact terus. Tapi I tak pernah lupa wajah dia. Muka dia yang redup tu. Suka buat I senyum. Tenang jer. Teringat pada lawak-lawak dia. Suka buat I tergelak bila teringat.

Masa reunion baru-baru ni, kami jumpa balik. I invite dia dari facebook. Bagus kan facebook ni? Boleh cari balik kekasih kawan lama. Kami tukar-tukar nombor handphone. Tapi tak ada lah sms macam dulu. Sms bila perlu. Sebab dia dah berpunya. Jadi, banyak hati yang kena jaga. Dia dah kerja dekat KL sekarang ni.

Sehari sebelum raya, dia datang rumah I. Bayar duit reunion. Dia call, cakap dah nak sampai rumah I. Masa tu pakai seluar pendek, cepat-cepat lari masuk bilik, tukar pakai jeans. Keluar rumah, tengok dia dah ada depan rumah. Ajak dia masuk, tapi dia tak nak. So, borak dekat luar je lah.

I malu sebab lama tak jumpa dia. Tutup sebahagian muka sebab kena cahaya matahari. Panas. Tapi sebenarnya cover muka I tengah blushing. I hulur tangan, dengan niat mahu minta duit reunion yang dia nak bayar tu. Tapi dia pegang tangan I, nak salam tangan I. I lagi lah blushing. Terus tarik tangan. Then bual-bual kejap. Dan dia mintak diri untuk pulang.

Then masa reunion, kami jumpa lagi. Tapi tak banyak peluang bercakap. Sebab rasa kekok. Ramai kawan lama ada. Ramai skandal masa sekolah datang. Kuikuikui~ Nanti I cerita pasal reunion. Banyak nak cerita, tapi gambar tak ada pulak. Gambar masih pada camera man.

Antara gambar masa reunion. Gambar jejaka tersebut terpaksa di-censored untuk kebaikan bersama. Errr untuk kebaikan dia jer. Kang tak pasal-pasal I kena serang! Tak sangguppp nyahhh!

Lepas habis reunion, dia sms I. Sebab dia tak boleh tidur. I pun layan je lah. Sebab handphone I pun lama tak bunyik. Sadis kan? Ingat rosak. =.=" Sms punya sms, dia ajak I keluar khamis ni.

Nervous sangat sebab kami memang tak pernah keluar date selama ni. I cakap dengan dia, "Tak ada siapa marah ke?" Dia cakap, "Kita kan kawan, apa salahnya" So, lega lah I bila dia cakap macamtu. I tak nak buat siapa-siapa marah. Dan dari pihak I pulak, dah tak ada siapa nak marah. :) Cuma nak mintak permission dari mama jer. Rasanya mama bagi kot.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Eh, penat lah nak buat cerita tipu. Dah tak ada idea dah. I wonder macamana lah pengarah filem boleh buat cerita gempak-gempak ekkk. Huhuhu~~ Korang tak payah lah susah-susah nak caya cerita I kat atas tu. Gambar tu pun, gambar dengan kawan kelas je pun. Dah nak kawen dah mamat tu tahun depan.

Siapa lah nak dekat I neh. Pacal yang hina. T_____T Dah lah hina, asyik kena dumped jer. Malang sungguh. Kesian kan? :"(

Bai!

Photobucket

39 comments

♥yaya♥ said...

sis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P

Encik Tikus said...

cis~ kena tipu ;P

Fyka said...

waaaaahhhh fenat2 baca...sis tifuuuuuuuuuuuu..

♥-- emieysandra --♥ said...

sis sllu buat citer gempaks..
btw,sis jgn sedih2..insyaAllah, pasti akan jumpe yang terbaik wt sis..

~_^

DiEyLaH said...

cam best je cite tu..cm bc cerpen lak..kalo x ckp tu cite tipu..mmg tol2 dh caye dh td..huk3..upenye kna tipuuuu...
suke2 cite tu..sbb sy ni giler cerpen.. ^_^

liyana aziz said...

ish, suspen laaaaaaaaaaaaaaaaaa... mencik! hahahahahha

✿ Cik Cimi said...

wow!
mate!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

weh. ingat betul :P

noor afzan said...

suweetnya kalau betul2 kan.
tapi tu la.
dah berpunya pula.haiihh~

nurul riza said...

akum..selamat hari raya..cantik intan pkai tudung..intan dh break ke dgn bf intan tu..

CERITA LEBAT said...

auww...suuuwwwiiiitnye cerite lu..hehe

.s.o.f.i.a. said...

chettt!!! baru nak ucap tahniah.... he he.....

Hellioz said...

lu xrase cm nk hantuk2 kepala kat dinding ke ingat balik benda2 lame ni?

gyahahahahahha~

mira.una said...

haa?
cite btol ke telenovella semate-mate ny?
pining2 ?

Nad said...

haha. agaknye lah pgarah filem tuh perah otak bape lame lah nak siapkan satu plot cter.. haha.

akk takmo sedih2 okke? akk kan kuat! :)

Myra Arshad (: said...

whoa. takat ni pun sis dah bole jadi pengarah terbaik :p

eykameow said...

mesti sis sgt bersedih skrg.. em.. sisss,eyka twu sis setia! :)

*ni entry hangit yg mmg hangat lah <3

Cik Yuki said...

heee..ta sangka semudah ini diriku ditipu..hahahahaa

daa lah.~
jgn sedih2.
rmi y ad utk anda.~

Syidora :) said...

Ada bakat untuk buat cerpen :p Hehe.
Wuaaa~ kena tipu rupanyaa T_T isk isk :(

intanurulfateha said...

@♥yaya♥

ye saye~~

intanurulfateha said...

@Encik Tikus

heheh ;p

intanurulfateha said...

@Fyka

saje jer ;p

intanurulfateha said...

@♥-- emieysandra --♥

aminn~~ :")

intanurulfateha said...

@DiEyLaH

sis x pndai mengarang
maen hentam jer ;p

intanurulfateha said...

@liyana aziz

hehe ;p

intanurulfateha said...

@✿ Cik Cimi

;p miss u!

intanurulfateha said...

@miss lolly a.k.a luvfareda

kalau betul mcmane?

intanurulfateha said...

@noor afzan

haha x suke amke org punye ;)

intanurulfateha said...

@nurul riza

hmm yupp
dah break :"(

intanurulfateha said...

@CERITA LEBAT

perli nmpak ;p

intanurulfateha said...

@.s.o.f.i.a.

x kan lah secepat tu i dpt pengganti yang
im not dat type of lady ;p

intanurulfateha said...

@Hellioz

knp?
lu rse cmtu ke?

intanurulfateha said...

@mira.una

telenovella mungkin ;p

intanurulfateha said...

@Nad

tenks nad :")

intanurulfateha said...

@Myra Arshad (:

haha perli nmpak ;p

intanurulfateha said...

@eykameow

setia tp org x hrgai nk buat mcmane
ye tak? :")

intanurulfateha said...

@Cik Yuki

insyaAllah :")

intanurulfateha said...

@Syidora :)

hehehe ;p

+daya+ said...

ye ke, tipu ni. haha.

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13