Wednesday, September 22, 2010

.lemah tenaga batin

.

Salam Readers~

Hari ni bangun pagi dengan azam yang baru. Nak jadi kuat kuat kuat dan kuat macam power rangers merah tu. Tapi kepala pulak agak pening-pening. Rasa sejuk satu badan. Ingatkan sebab I memang tak tahan sejuk.

I cuma ada 1 kelas je hari ni
dan kelas tu pun dah dibatalkan sebab kami ada program "Coffee Talk". Kira macam talk show lah. Kami sekelas yang kena organize so, seawal 7pagi dah kena prepare dewan.

Start dari hari isnin, econ dekat satu bangunan campus I rosak. So, memang panas lah kan? Semua orang merungut, panas, panas, panas. Tapi I relaks je. I sejuk, siap pakai jacket lagi. I ingat sebab hari masih awal pagi. Tapi bila dah tengahari, I masih sejuk. Masih tidak berpeluh langsung. Dan masih kekal dengan jacket tuh.

Kawan-kawan dah start jeles dengan I. Hakhakhak. "Weh Intan, kau tak panas ke pakai jacket tu?" Then I jawap, "Kita sejuk lah weh". Haha. Dahsyat kan? Then lepas habis talk show tu, sesi makan-makan lah kan? Tapi serius shit I tak boleh makan. I pening kepala. Mintak kawan punya minyak angin sikit.

Ada macam-macam makanan. Ada naget, karipap, nasi lemak, kek marble, puding. Macam-macam lah. Semua makan tuh free je. Tapi I tengok sebelah mata jer. Bau minyak dekat karipap tu je dah membuatkan I rasa mual dan mahu muntah. I just minum segelas teh tak berapa panas dan cepat-cepat balik rumah sewa. Masa tuh dalam pukul 11 lebih.

Sampai rumah, I terus tukar baju, dan Zzzzz... Dalam pukul 1 lebih tu, I terbangun sebab alarm I berbunyik. Suppose I kena pergi discussion dekat library pukul 2.30 pm ni. Tapi bila bangun tidur, kepala I sakit dan pening gila pork. I terus minum ajaib iaitu air mineral. I neh dah lah sangat liat nak minum air masak. =.="

Kepala semakin pening dan sakit. Baju I dah basah sebab berpeluh. Rumah kayu memang panas kan waktu tengahari? :"( Tekak rasa loya, mual dan macam-macam rasa lagi. Terus pergi toilet dan muntah hijau. Damn. I tak suka muntah ok. Sangat seksa plus I geli. Euww~ Tapi nak buat macamana. Nak tahan-tahan tak boleh. Lepas muntah, I rasa ok sikit walaupun masih pening. Tak macam masa baru bangun tidur tuh.

I tak tahu lah kenapa. Last I makan, petang semalam I makan nasi goreng paprik. Sedap tak sedap sangat lah. Macam biasa, I makan tak habis. I malas nak pergi clinic. Ubat yang dulu-dulu pun tak habis makan lagi. =.=" Kang I kena perli dengan pegawai kesihatan kat clinic tu kang. Asek saket memanjang. Rasa nya sem ni dah lebih dari 5 kali I pergi clinic UiTM tuh. Lemah tenaga batin betul kan? T___T

Bai!

36 comments

Peminat Katie Holmes said...

gua nak bye2x.

Peminat Katie Holmes said...

nama apa?

Cik Yuki said...

penah jd mcm intan..hm. pas tu sy terus tobat n jg kesihatan btul2. sy ta tahan skit n ta ske mkn ubt. hahaha btw. intan, mkn la..jgn ta mkn. sesuap dua nasi pn da ok. mnum air masak bnyk2. klo intan ta boleh mkn gk. beli la oat. mkn oat spye ta muntah ijau lg. ok. t.care u.!

Mr feckry said...

lu makan la 9 kali sehari

hamzah ian said...

guna la timun... har har har har..

CiK QiQi said...

ish3..cian cik intan kite nie..
tp mmg btoi...pas muntah mmg ok..bese le angin da mnolak2 smpai ke kepale..ble da muntah 2...kua sume..n lgok la dr sblm tu..huhuuh

adrinaqamarina said...

sis amek la pa pe vitamin :D

iQaChumel said...

tu la..suruh makan taknak.
lepas tu sakit.
ish ish...apa la sis ni.
da besa besa xtau jaga diri.
take care.semoga cepat sembuh dari
segala penyakit. :P

noor afzan said...

sis, get well soon k =)
kena byk minum air mineral sebenarnya walaupun awak tak suka.=)

.s.o.f.i.a. said...

mama sakit, u pun sakit........???? jaga diri, jaga kesihatan sayang...... dah la kurus keding..... =)

✿ Cik Cimi said...

hui.
makan ubat k syg.
bagi cepat sihat.
mcm mane mahu beronggeng nih law saket3.

Fifi Rahmat said...

hye there. lama fie x menjengah. fie deactivated acc fie neh for some reason. dan buat acc baru, here's the link; www.fierahmat.blogspot.com

Hizami Rahim said...

wah.
awat sakit2 ni ?
hurm.
sabo2.
penyakit2 ni salah satu cara menghapuskan dosa2 kecil.
;)

HonEyBuNNy said...

salam cik intan...moga cepat sembuhhhh...

~LP Lum~ said...

salam intan~

akak cadang kan kamu g wat pemeriksaan lanjut..

hanaahmad said...

makan ubat. jaga kesihatan sis. sis kena kuat. kena lawan. kami semua ada. dun worry. hilang sorang, 1000 lagi masih ada. :)

Esah Anang said...

Salam...cian anak mama, mkanlah pcm 2 ngan air suam, pastu minum susu suam...mkan roti je dulu. Luv u. take care.

♥CIK SHA♥ said...

mcm simptom migrain je..sis kalau time migrain je jd mcm intan tu..seyesly memang rasa sejuk siap menggigil2..pale mmg sakit tahap gaban..bile dah muntah/tido baru die kurang sket..intan ade migrain ke??

intanurulfateha said...

@Peminat Katie Holmes

bye!

intanurulfateha said...

@Peminat Katie Holmes

intan ;)

intanurulfateha said...

@Cik Yuki

bkn i x nk makan
tp i nk muntah lahh
bau minyak3 lg lah x leh :(

intanurulfateha said...

@Mr feckry

isk
sehari skali pun payah

intanurulfateha said...

@hamzah ian

lu gila

intanurulfateha said...

@CiK QiQi

tu la
perut da kosong sgt

intanurulfateha said...

@adrinaqamarina

da amek dah pun

intanurulfateha said...

@iQaChumel

BKN TAKNAK TAPI NK MUNTAH!
T___________T

intanurulfateha said...

@noor afzan

baek :(

intanurulfateha said...

@.s.o.f.i.a.

hmm tu laa
nk gumuk!

intanurulfateha said...

@✿ Cik Cimi

sori x dpt join korang :(

intanurulfateha said...

@Fifi Rahmat

ok noted :)

intanurulfateha said...

@HonEyBuNNy

tq~~

intanurulfateha said...

@~LP Lum~

tu laa
kne g hosp kot kak
tp x de sape nk bwk :(

intanurulfateha said...

@hanaahmad

mmg betul syg
tp tetap tak sama kan? :)

intanurulfateha said...

@Esah Anang

tenks mama :)

intanurulfateha said...

@♥CIK SHA♥

x sure lah sis
tp kpale mmg berat gile lah

intanurulfateha said...

@Hizami Rahim

byk sgt dose agaknye
tu sbb slalu saket :(

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13