Thursday, September 16, 2010

.masa berkualiti bersama skandal... eh kawan!

.

Salam Readers~

Happy bercampur sedih~~ Happy sebab dapat dating tadi jumpa kawan-kawan sekolah tapi sedih sebab lepas ni tak tahu lagi dapat keluar sama-sama. Tadi I keluar berlima termasuk I. Mula-mula, ingat nak keluar berdua, tapi setelah di pertimbangkan, cadangan tersebut terpaksa di-cancel bagi menjaga hati beberapa pihak. I tak pandai nak sakitkan hati orang. Orang je suka nak sakitkan hati I dan buat I makan hati. *tiba-tiba I emo.. tsk!

Budak comel macam ni pun kena dumped.
Tak paham kan? :"(

Kawan-kawan I semua dah bekerja. I jer study lagi. T___T Soang kerja dekat Sabah, seorang kat Klang, dan 2 orang lain dekat Muar. Tapi memandangkan tak semua akan balik kampung dalam masa yang sama, so tadi merupakan peluang terbaik untuk hang out together-gether~

Plan nak keluar pukul 2 petang. Keluar dengan sebuah kereta jer. Jimat kos. Lagipun kami berlima. So, mula-mula tuan punya kereta merangkap kekasih lama pick up I dulu dekat rumah. Then baru pick up kawan-kawan yang lain. Ohh jangan risau. Kami tak buat apa-apa. Hikss~~ Ye lahh.. kawan I tu pun dah ada yang punya.. Dah nak kahwin tahun depan *kot. Huuu~~

Then lepas ambil semua orang, kami terus ke BP Mall.. *tempat dating dengan ex-bf I dulu. sob sob sob~ Kami plan nak tengok movie. I nak tengok Resident Evil tapi doang semua nak tengok Piranha. Cis! Then kami pun beli lah tiket cerita Piranha. Kang nanges plak kang kawan-kawan I tu. ;p

Tiket movie pukul 5.15pm. Perut dah bunyik sebab I tak lunch lagik. Then kawan I yang kerja dekat Sabah tuh offer nak belanja makan. Bagaikan aur dengan tebing, kami terus lah pergi Kenny Rogers untuk makan. *peribahasa tak de kena mengena. =.=" Oh ye, kawan I tu cikgu dan masih single. Berminat? Boleh hantar resume dekat I. Hehe~

Comel jer air mineral neh.

Dari kiri, Noy, I and Za.
I dengan Noy je single.
Za sudah berpunya.
Err itu pun nak cakap ke?
Motif? Hakhak!

Kami main suka hati jer order makanan. Japgi bila bil sampai, omaigod Rm150.00++. Ingatkan tak sampai seratus. Tiba-tiba rasa bersalah dekat kawan I. Tapi dia cakap, "Bila lagi nak belanja kawan-kawan. Lepas ni aku dah balik Sabah, ntah bila dapat jumpa korang". Ok fine, I sangat terharu ok. "Pijal, kau memang kawan terbaik. Jom kita kawen! Hakhak~"

Lepas makan, terus ke cinema. Best ok movie Piranha ni walaupun I suka jerit sebab cerita dia terkejut-kejut. I ni dah lah lemah semangat! =_________=" Kesian lah kawan I yang duduk sebelah I. Keh keh keh! Kalau tengok dengan suami, mesti I dah peluk-peluk suami I. Sayang, bila nak kawen neh? *blushing*

Kurus kan?

Tiang letrik pun lagi besar
T_______T

Tahniah intan! Tapi I rasa timbang ni rosak, sebab dia cakap I overweight. Gila hape?? T___T I saja je lah main timbang-timbang dekat BP Mall tu. Tak sangka lah berat I turun. Ok tipu. Sebenarnya I dah lama sangka. Siapa suruh tak nak makan. Padan muka kau intan! Siapa suruh tak nak makan! Hambik kauuuu! :"(

My besties~ :)

Lepas habis movie, kami gi shopping sikit. Kawan I nak beli kasut. I pulak nak beli baju. Then cari-cari kasut, tak de pulak. So, pergi dekat Summit Parade pulak. Nasib baik ada :)

Pasangan bahagia ;p

Errr errr kami bukan skandal!
Kawan I ni yang cikgu dekat Sabah.
Single, berkenan? ;p

Dia pun baru putus cinta.
Ex-gf dia bertunang dengan orang lain.
Lagi kesian. :"(

Dengan Za.
Oh bila I nak tinggi macam dia ek?

Then kami gerak balik ke rumah masing-masing dalam pukul 8 lebih. Sampai rumah dalam pukul 9.30 pm. Ohh mengantuk~~~ Mata pun dah stim jer neh. Lepas ni ntah bila dapat jumpa doang semua lagi. Ada lagi beberapa besfriend I tak dapat join. Semuanya sebab dah start kerja. Sedih. Harap-harap raya tahun depan, doang dapat cuti lama sikit. :) *Nabila, Laila, Muad, Amen, Syuk, Kitut, Za, Noy, Azizi, Pijal - raya tahun depan, kita lepak sama k. Ingat plan kita nak pergi pulau~ Yeayy!

Dan gambar dekat atas ni gambar favourite untuk kali ini. Hakhak. Comel kan kan? Cepat cakap comel! Ini paksaan. Haha! Ok lah, I sudah mengantuk. Esok I update lagik ek.

Selamat Malam!
Bai!

Pssst!
Kawan I yang kerja kat Sabah tu balik esok. Flight dia sebelah petang. Semoga kau selamat sampai. Sabar lah kawan sebab Allah swt memang suka menguji hambaNya :) Kisah cinta kita hampir sama. Kalau ada jodoh kau dengan "dia," tak kemana. Percaya pada takdir! Perjalanan hidup kita masih jauh. Bulan 12 nanti kita lepak sama lagi k! Aku sayang kau. ;)

32 comments

Ery Farieha said...

aduhh
kurusnye akak

εїз Cik Fasya εїз said...

cikgu kt sabah?
dressing dia xmacam cikgu la..auw!auw!

kata kila said...

best je hangout dgn kawan.haha

wan said...

kak intan .
makan banyak sikit .
bagi naik sikit berat bdan.
kurus sgt .
hee

asfz lily said...

dalam banyak2 ni kan asfz suka part "psssst"
ur word so sweet..ehem2, pandai bg org semangat, sis intan cmne? ok x?
hepy2 taw..suka tgk sis senyum :)

sis, sila makan okeyh!! pleaseee~

Hizami Rahim said...

wah.
best jln2 dgn kwn2 kan ?
hehe.
;D

iQaChumel said...

peh sis.
happening gila nampak.
hee..eh eh..tak sangka sis lagi kecik dr tiang elektrik. :P
erk..naik kan la berat badan.
confirm kene tendang kalo join nursing.haha :P
oh..en hamzah tu skandal baru.?oke cun :P

hamzah ian said...

hehe.. oi syg..

intanurulfateha said...

@Ery Farieha

mkn hati je ery T__T

intanurulfateha said...

@εїз Cik Fasya εїз

heppp!
ingt encik tunang pls
die mmg sempoi ;p

intanurulfateha said...

@kata kila

sgt best! ;")

intanurulfateha said...

@wan

xleh mkn byk
nt muntah! T___T

intanurulfateha said...

@asfz lily

tenks asfz
sis pun suke tgk sis snyum
hihihihi ;p

intanurulfateha said...

@Hizami Rahim

best! ;p

intanurulfateha said...

@iQaChumel

cun ke? hihi
tp die ghey lah huahuahua ;p

intanurulfateha said...

@hamzah ian

uit uit syg~ ;p
x tido lg?

♥-- emieysandra --♥ said...

ingat sis lagi besar dari emiey..
rupenyer..hik3..
moga happy sokmo!
~_^

Fitrihadi.com said...

kurus takpe janji sihat hehe

have fun lah..chill la beb..hidup kena chill!!!

Heidi Shafiq said...

tgk citer ikan? semlm i tgk cter pompuan-pandai-lompat2.. resident evil..

Nurul chumel said...

happy nye tengok u happy. anyway, tolong jangan seksa diri u lagi. makan tau!jgn jadik mcm kat kfc tuh.makan tak habis.kesian toasted twister tuh tak habis.. =.=

Anna Boleyn said...

bila dah dapat keluar dengan kawan-kawan ni..terubat sikit hati tu kan c's. :)

~LP Lum~ said...

salam intan~

heheheh... best2 dpt hang out ngan kekawan... akak pun semlm sepatutnya mau hang out beraya ngan geng2 lelama.. tp apakan daya, terpaksa rela kena keje... :(
tp mereka2 sudi jengah akak kat tempat keje akak... terharu~

hamzah ian said...

hehe.. oi syg.. kuar ngan laki eyh..

intanurulfateha said...

@♥-- emieysandra --♥

tenks emiey
sis ni pndek je ;p

intanurulfateha said...

@Fitrihadi.com

yerpp
insyaAllah :")

intanurulfateha said...

@Heidi Shafiq

waaa nk tgk ceta tuh!

intanurulfateha said...

@Nurul chumel

tp smlam i makan habis! :")

intanurulfateha said...

@Anna Boleyn

tak terubat sgt
tgk kapel3 kt luar tu, lg sis sentap
jeles :(

intanurulfateha said...

@~LP Lum~

tu lah kwn yg baik kn kak? :)

intanurulfateha said...

@hamzah ian

alalalalalaaa jeles ek ;p
kuar ramai3 lah syg
bukan berdua ;p

nt kite kuar berdua plak ek :-*

cik lya said...

alamak!nak kenal ngan cekgu sabah tu leh??haha..terlebih gatal!dush dush..makan banyak2 tau intan..nex month nak tgk berat u 40kg..yes!!

intanurulfateha said...

@cik lya

mtk3 naek lah berat i tuh smpai 40!
aminn~~

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13