Monday, September 6, 2010

.my room make over!

.

Salam Readers~

Lupakan kisah sedih dan marilah bergembira!
Yeayyy!

Hai korang! Rindu I tak? Tolong cakap rindu please... Nanti I nanges *tak habis-habis nanges budak neh. Pang kang! Ok, beberapa hari lepas, I pergi shopping shopping sama mama tercinta. Pergi Jusco baru dekat Melaka tu. I beli baru raya warna hitam merah untuk reunion, then ternampak butik camel ah shit! then pergi Lovely Lace, beli barang sikit-sikit untuk decorate bilik I. Nak beli banyak-banyak, duit tak de. Beli barang kecik-kecik pun dah habis banyak =.="

Then pergi Romantika Home Decor dekat Ayer keroh. Macam biasa lah, mama beli barangan vantage. I pun bodek lah sikit-sikit. Dapat lah beberapa barang. Kuikuikui~ Eh, kalau tak tau barangan vantage, boleh klik SINI. Vantage yer, bukan vintage. ;) Kat sini barang murah sikit.

Ok, jom sambung cerita. Bilik I ni kecik je. Perabot pun semua dah buruk-buruk. Dulu I suka tampal-tampal kartun lah, star glow in the dark lah. Ntah hape-hape jer I neh. Tapi tiba-tiba I sedar, I dah tua. Dah tak sesuai nak ada bilik macam budak tadika. Kang chacha asyik lepak bilik I jer. Tak ada privacy langsung! Hiks~

MasyaAllah
Bilik ke kapal karam ni?

Tu ada rak buku masa I sekolah. Then ada almari baju I. Siap ada sticker hello kitty lagi =.="Then ada meja solek besi, I suka meja ni. Antik! ;) Eh eh, baru perasan ada puzzle Powerpuff Girls dekat dinding T___________T

Tu ada meja solek warna hitam. Then sebelah kiri tu ada almari hitam. Tapi tak nampak pulak. Langsir pun tak pasang lagi. Gila pemalas I ni.

I ambil masa dua hari untuk fikir macamana lah nak make over bilik I yang kecik neh. I tidur seorang je dalam bilik. Tak de nak kongsi-kongsi dengan adik beradik lain. Nanti gaduh. Hehehe~

So, last-last I mintak tolong adik I, Yeop and adik untuk keluarkan almari hello kitty dengan rak buku. Sebab I mana kuat nak angkat almari and meja solek tu sorang-sorang. Lepas tu, meja solek warna hitam tu pun keluarkan. Sebelum ni ada 2 meja solek. Cheh, nak sampai 2. Tapi tak pandai solek gak ;p Lepas tu I mintak tolong adik I tukarkan posisi katil. Boring asyik posisi yang sama jer. Huhu~

Nak tengok tak bilik I setelah make over? Tapi I snap gambar waktu malam. So, gambar tak terang. Lighting tak bagus tul.

My Room Sweet Room!
*beli dekat Lovely Lace*

Welcome!

Lap kaki kat sini dulu.
Kang berhabuk bilik I. ;p
*Beli dekat Romantika. RM15 jer*


Tadaa~ Ni lah katil I. Sebelah katil, ada meja hitam kecik siap kerusi. Tempat I selalu online. Nampak tak notebook kecik I tu. Walaupun kecik, tapi banyak berjasa tau! ;) Dekorasi dekat dinding tu beli dekat Romantika. Yang bunga pink tu, satu RM5. Yang Love tuh pulak, RM18 kalau tak silap. Murah-murah jer. Kalau mahal, mesti mama tak nak belikan! ;)

Zoom in sikit. Meja untuk notebook I. Comel tak kipas pink dekat notebook I tu. Pemberian seseorang time sama-sama pergi Low Yat dulu. Oh oh oh. Rinduu... T___T Dah dah, diam intan!

Sambung~~ Nampak tak lukisan dekat dinding tu? Tu mama I yang lukis sebab chacha conteng bilik I. Nak cover.. Sebab malas nak cat satu bilik semula. Huhu~

Ni katil tempat I berguling-guling seorang diri. Ajak jugak chacha tidur sama, tapi beliau lagi prefer tidur dengan mama. Cis! Cadar tu mama belikan. Meriah sungguh. I nak pink, bunga vantage tapi mama belikan yang ni. Sebab yang vantage tu mahal woo~ Mama beli untuk bilik beliau saja~ Tak aci sungguh! ;p

Ini bukan bantal busuk. Ini bantal tutup muka.
Sila percaya.

Errr ini pula....err!

Bunga tu beli dekat Romantika. Jam tu pulak pemberian seseorang jugak. Dangg~~ Sebab I ni susah nak bangun pagi.

Ni pulak penutup mata time tidur. Baru lah dapat tidur dengan nyenyak. Novel tu pulak, novel favourite. Tak jemu baca berulang kali. Pemberian Kak Afzan sempena hari jadi tahun lepas.

Nampak almari tu? I tinggalkan satu almari jer dalam bilik I. Semak, sampai 2 almari. Baju-baju yang tak pakai, mama cakap nak sedekah. Nampak tak mesin maxi rider tu. Tempat I selalu exercise. Err selalu ke? Hakhak! Ada board dekat dinding tu tempat I tampal notes and gambar.

Dekat tepi tingkap tu, tempat gantung baju kalau tak muat almari. I gantung baju kurung jer. Lepas tu I gantung segala bagai handbag I dekat situ jugak. Letak lah riben-riben sikit yang I beli dekat Lovely Lace aritu.

Zoom in sikit. Cantik tak handbag pink tu? Beli dekat SINI. Handbag merah tu, beli dekat MNG. Tu pun murah. Tak sampai RM50 pun! Then handbag yang belakang sekali tu, handbag mama I. Zaman dulu punya handbag tapi dah jadi trend sekarang. Huhu~

Ni pulak meja solek. Simple jer.
Senget pulak gmbar ni Huhu~

I rasa sangat selesa dengan bilik I sekarang ni. Kemas, tak banyak barang dan selesa. Yang paling penting, bilik I wangi! Hikss~

So, bilik korang macamana?
Dah kemas ke belum?

Bai!

Photobucket

76 comments

Anne Boleyn said...

wahh...cantiknye bilik c's. umah hana baru duduk. tak abes pindah lg. sooooo..mmg kosong ajer. tak de barang. huhu

♥yaya♥ said...

cantik blik sis..jeles >.<

hakimfaridzul said...

bagus!

mesti happy2!

raya tak lama lagi la sis!

~LP Lum~ said...

salam intan~

hehehe.. akak xsmpat nak deco bilik mcm taun2 yg lepas... taun nie amat busy.... kalo dulu blh smpai umah dlm around 10.30, tp skang 11.30 baru smpai umah... :(

Dikna said...

comel nyer bilik dia..ni yang rasa nak kemas bilik jugak ni...:)

Nur Hawa Mohd Zin said...

heheh..nice bilik..cumil jerk

✿ emaxoxo ✿ said...

hehe . sis , mumy ema pon suka vantage . dah 2 tahun tema sama je . erghh T____T

btw sis , lawa bilik ;) ngee <3

lulu_kiki said...

waahh..nice room..heheh~

✿ Cik Cimi said...

intannnn!
tolong kemas kan plezzzz.
:D

Nur Hayaty said...

Comel la bilik kamu intan...yaty pun minat warna pink..hehe

iQaChumel said...

hahah peh sis..
hari tu ada baca entry sis dulu2..
bilik dulu2 macam penuh dengar bear bagai je..ni tak nampak pun.hee
eh sis..lawa la..comel je bilik. pink lg.geli la pulok :P
rajin rajin kemas bilik pasni.hee

dark r0se said...

owh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!! ros suke la style deco kat umah intan!;) suke3~ munge3 wosh~ ala3 english deco~ sangat suke okeyh?! bestnyer~ rumah ros biase3 jew~ bile la nak dapat bilik sendiri tnpa perkongsian! huhu~

fyka said...

wahhhhh cantik glerrr blik sis...tema pink ke sis?

kasihkuamiera said...

cantiknya bilik cik intan

aduka said...

cantek o mak oi!!!
O_0

*tlg makeover room duka bole? hahaha*

εїз Cik Fasya εїз said...

haha..bilik fasya mmg xterkemas lg..sbb malas juge!tgu adk balik,br aci nk kemas same2..

A, is for Anomaly said...

tema vantage tu apa menda?tema keuntungan ke?

cik aiLebiu said...

peh kemasnya bilik u..cantik lagi...bilik i? huh haram j..x berkemas setahun..hahak..paling pemalas no 1 nak kemas bilik..

Admiral Hafiz said...

alamak!!! comeynye bilek! xsama ngan bilik bujang I! haha

Myra Arshad (: said...

u noe wut sis? mra pn baru jer make over bilik. abeh semak. mra tukat posisi katil la. tkr lgsir la. hehe.

skrg dah cun !
bole mai tumpang tido kalu sis datang perlis ! hehe :)

btw, bilik sis pn da cute ! kemas dah *jeles dinding kaler pink* huhu

♥CIK SHA♥ said...

meja solek antik tu sngt cantik la intan..suke sis tgk..^_^

p/s::pandai ur mom decorate diniding tu cover contengan chacha..sweet..love2 gitu..hehe..

Tuan kepada Kambing Meniarap said...

bilik fifiey laaaaaaaaaaaaaaaaaagi kecik T.T

dan bersepah . hehehe ~

HonEyBuNNy said...

cantik la bilik cik intan...ila xkemas lagi neh bilik..he2..maloo nya...

Shira Shafrida said...

nampak comel bilik u, intan after make over.. ;)

icee-yah said...

waa..cantekla room intan:)

fiq said...

wah, terus rsa cm nk kms bilik skrg jugak =D

adrinaqamarina said...

belum! sebab tak tau nak kemas cam ne. tak de idea. haha. besok harus kemas!

err. sis tak nak tolong3? hehe

kata kila said...

cantik bilik sis.tolong kila kemas bilik kila pepelis~hihihi

hamzah ian said...

seyesly mmg cun gile2 blk lu..pergh..

syaza kelyza said...

wahhhh ! lawanya bilik sis ! pink pulak tu , hehehe ;)

eykameow said...

best nya bilik sissss. awwww/ bilik eyka kecik jee. xbest2....

bukudiarysofea said...

bilik bersepah i liokee

Heidi Shafiq said...

intan.. tempat perlupusan sampah ke tu? meh la dtg umah i ade 3beg besar i kasi u kire sedekah je.. lori die x dtg lak arini..

Nurul chumel said...

wahh..besh nye..
umah baru renovate..so, bilik cam tongkang karam!hiks!
happy tengok u ceria!

lionteen said...

lionteen pun tito sorang je..
tp kaler bilik kaler ijau..
da siap kemas jugak..
tp nnti bile balik umt,ade plak yg sepahkan..:(

intanurulfateha said...

@Anne Boleyn

nt habes pndah mesti bilik hana lg cntek dr sis ;)

intanurulfateha said...

@♥yaya♥

bilik kecik je syg ;)

intanurulfateha said...

@hakimfaridzul

akim pun sme
ruma baru kan? ;p

intanurulfateha said...

@~LP Lum~

kemas sikit3 kak ;)

intanurulfateha said...

@Dikna

g kemas cpt! ;p

intanurulfateha said...

@Nur Hawa Mohd Zin

huhu tq~

intanurulfateha said...

@✿ emaxoxo ✿

mak mak mmg suke vantage kot ;p

intanurulfateha said...

@lulu_kiki

tq ;)

intanurulfateha said...

@✿ Cik Cimi

malasssssssssssssss!

intanurulfateha said...

@Nur Hayaty

pink tu nmpk feminin kan? ;)

intanurulfateha said...

@iQaChumel

teddy bear sume mama da simpan dlm plastik
sbb berhabuk! wuuuu~~

intanurulfateha said...

@dark r0se

nt beli la ruma sndiri
ade bilik sndiri ;p

intanurulfateha said...

@fyka

haah
pink+maroon ;)

intanurulfateha said...

@kasihkuamiera

tenkiu miera ;)

intanurulfateha said...

@aduka

bole bole~~ ;p

intanurulfateha said...

@εїз Cik Fasya εїз

hehe bagus
kemas same3 k ;)

intanurulfateha said...

@A, is for Anomaly

english style
bunga rose sume tuu ;)

intanurulfateha said...

@cik aiLebiu

kemas slow3 lah babe ;)

intanurulfateha said...

@Admiral Hafiz

hehehe laki ngan pmpuan mne same ;p

intanurulfateha said...

@Myra Arshad (:

tnjuk lah miera
nk tgkkkkkkkkkk ;p

intanurulfateha said...

@♥CIK SHA♥

tu meja mama sbnrnye ;p
mama mmg pndai lukis sis ;)

intanurulfateha said...

@Tuan kepada Kambing Meniarap

bilik i pun sepah gak sbnrnye hehe ;p

intanurulfateha said...

@HonEyBuNNy

g kemas cpt! ;p

intanurulfateha said...

@Shira Shafrida

tenkiu shira ;)

intanurulfateha said...

@icee-yah

tenks babe ;)

intanurulfateha said...

@fiq

g kemas cpt! ;p

intanurulfateha said...

@adrinaqamarina

x mo
buwekkkkkkkkkk ;p

intanurulfateha said...

@kata kila

pemalas ekkk ;p

intanurulfateha said...

@hamzah ian

uit
nada perli nmpak ;p

intanurulfateha said...

@syaza kelyza

yuppp
sis suke pink! ;)

intanurulfateha said...

@eykameow

bilik sis pun kecik lah sygs ;)

intanurulfateha said...

@bukudiarysofea

hahahah ;p

intanurulfateha said...

@Heidi Shafiq

cittt
kuang asam!

intanurulfateha said...

@Nurul chumel

luar ceria, dlm hati? :"(

intanurulfateha said...

@lionteen

bilik mama sis pun hijau gak! ;p

kunci bilik, nt xde org sepahkn ;p

Nurul chumel said...

hadoi..
dlm hati kita, kita sendiri yg tau kan?
sabar ye dear!~
u kuat!

intanurulfateha said...

@Nurul chumel

yuppp ;)

Intan Nurlemsha said...

ngah, tolong kemas bilik aku

intanurulfateha said...

@Intan Nurlemsha

ade upah x? :P
aku takut nk kemas
kang terbuang harta karun ko sume

amy syifa said...

slam perkenalan..

nice makeover ha...

blk i kat hostel ni da mcm kapal kena serang lanun..penuh nota,baju,kasut,mknan,mcm2 lagi la..

semak mata aii..hehe

apa2pon bilikku syurgaku..
kannn?

intanurulfateha said...

@amy syifa

betul! :')

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13