Monday, September 27, 2010

.sangat takut, terkejut tapi bersyukur

.

Salam Readers~

Update secara laju. Sepatutnya I masih dalam kelas, tapi kelas batal pulak, postpone hari jumaat. Dah lah jumaat memang tak ada kelas lagsung. Saja jer tak nak bagi I balik rumah minggu ni :"( So secara rasminya, tamat lah kelas I untuk hari ni. Sekian.

Actually I baru balik dari beli nasi bungkus dekat satu gerai dekat dengan rumah sewa I. I tak lapar pun sebenarnye, even dah makan vitamin B Complex yang mama belikan tu. :"( Tapi kawan I cakap, paksa jugak makan! Ok ok, I tengah paksa lah ni. =.="

Tapi bukan tu yang I nak share dengan korang. Tapi........ Errr...Tadi I nampak satu couple ni gaduh depan mata I. Dekat gedai makan tu. Waaaa...sangat tekejut! Time tu I dah siap dah pilih-pilih lauk (padahal 1 lauk jer) lepas tu nak bayar lah. Tiba-tiba ada satu motor berhenti sebelah I. (Gerai tu tepi jalan)

Dekat motor tu, couple yang naik. Tiba-tiba boy yang bawak motor tu, pukul pukul kepala girl tu Muka laki tu agak bengis ah, tengah marah kan, mesti lah bengis, takkan nak senyum pulak. Girl tu pakai helmet. Dia dah meraung-raung dah nangis. I secara spontan nya terus ter-lari kearah lain. Mana lah tau, kot-kot I kena pukul sekali.

Gila kuat okeyh boy tu pukul girl tu. Tak tau lah doang gaduh sebab apa. Then, kakak gerai tu cakap, "Jangan takut, biasa lah tu." Tapi pada I, benda tu bukan perkara biasa. Even girl tu buat salah sekalipun, jangan lah pukul wehh. Sakit tuuu... I kena marah pun dah nangis, lagi lah kena pukul.

Time adegan pukul memukul tu, suami kepada kakak gerai makan tu tolong leraikan. Sumpah berdebar-debar jantung I. Girl tu terus ke toilet, sambung nangis dalam toilet kot. Then boy tu duduk minum dekat gerai tu. Dia tengok-tengok I, tapi I buat-buat tak nampak. Walaupun dia hensem *kuikuikui* tapi dia dayus sebab pukul perempuan! Lagipun, doang baru couple kot, belum kawin lagi. Kalau dah kawin, ntah macamana. *emo*

Apa-apa pun, I bersyukur sangat sebab time I couple dengan beliau,
beliau tak pernah sakitkan I, tak pernah pukul I walaupun I neh banyak cekadak dan banyak songeh. Kuikuikui~ Eh tapi sebenarnye, beliau tak sempat nak pukul I sebab I dah smack down beliau dulu. Lalalala~~

So kesimpulannya, sayangilah wanita atau perempuan di sekeliling anda. Korang suka ker kalau adik, kakak atau mak korang kena pukul? Mesti tak kan? So, tak mau pukul-pukul k. Belai-belai tak per. Hihihi. Ok, I nak sambung makan.

Bai!

14 comments

yayalya said...

agk menakutkan gk, dulu sy selalu gk tgk kwn sy kena mara dgn bf dia...kesian...smpai menangis kwn tue...timbul rs grm n benci kt lelaki tue...belum kwen da mara2...ish2...

.::WaNiE::. said...

ape??

muka hensem tapi pukul perempuan

cisss!!!!

seret je muka dia kat jalan

cik saba said...

ish..kejam nyer laki tu..mmang dayus pon coz snggup pkul prempuan yg lemah..tu baru couple, blum kawin lg..klau dah kawin x tau la..
hrap2 kiter semua dijauhkan...amin..

.s.o.f.i.a. said...

patut u bantai pukol laki tu balik dear..... ha ha, sebok!!!!

Are-Gya said...

kejam seh "jantan" tu..giler r..mula r i nk emo ni! ngahahahaha

Ana Farhana said...

gile la sampai pukul 2..
x patut betol....

d_LA said...

hishhh..kurang asam lakse betol mamat yg mcm tuh..dahla saket, malu lg..
dem !

noor afzan said...

hoh..
macam gitu pun ada juga ye..

Cesc Luzeza said...

apa kes pukul perempuan..
lainla perempuan tu boleh memberi ancama..hadoiyai..kasi malu jerk..huhuhuhuhuuh

hamzah ian said...

mane tau tu bukan laki bini??????

Heidi Shafiq said...

pesal pakcik tu bg penampar sedas dua kt laki tu?
ishh..!
kalau depan i laki tu pukul awek die.. i angkat moto die kasi hempuk 3 das kat laki tu.. awek die i bwk balik.. eh silap.. i hantar balik.. ish! geram tul..

Encik Tikus said...

gedai.... kahkahkah

iQaChumel said...

hee...lama da x online..rendu rendu :P
eh..yeke..?tu bkn perkara biasa.
seram kot kalo tgk.mcm nak sepak
lelaki tu pun ada.aih..

kata kila said...

weyyyyyy bangang lah kan!!jangan lah pukulllll ;(

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13