Sunday, September 26, 2010

.sebab mengapa i selalu sakit

.

Salam Readers~

I bersiaran daripada rumah sewa tercinta, Melaka. I balik rumah lagi minggu ni. Ye lah, I kan selalu sakit. Daripada I duduk rumah sewa, baik I balik rumah sendiri. At least dekat rumah, mama jaga I. Gila best ok duduk rumah!

Bila bangun pagi, mama kejut. Mama siapkan breakfast, buatkan air susu suam. Siap bawakkan breakfast I masuk dalam bilik I lagi. Lepas tu suruh makan ubat. I di layan bak puteri. Kalau macam ni, nak sakit hari-hari lah. Huuu~

Semalam kawan I text I, dia tanya "Weh, kenapa you balik rumah?" Then I dengan selamba badak nye reply "Kan I demam, sebab tu lah I balik. Kalau I mati, at least mati dekat rumah sendiri" Gila serius jawapan I kan? Lepas tu, mesti lah kawan I marah I kan =.="

Ok, mari berbalik kepada tajuk entry. Kenapa I selalu sakit. Mama cakap, antibodi I lemah, I kurang minum air masak. Lepas tu, I selalu makan tak habis. Macamana nak makan habis kalau makan lebih sikit I nak muntah *alasan haha* I terlalu kurus sampai I selalu sakit dada. Ye lah, dah tak ada lemak dekat badan, macamana nak panaskan badan I. Malam-malam gigil sejuk. =.="

Mama cakap, I dah tak cantik. Pakai jeans dah tak nampak peha, punggung. Bila freehair, nampak leher yang boleh takung air. Nampak cengkung macam jerangkung. Urghh baru sedar betapa buruknya kurus. Jadi kepada anda anda anda semua yang berisi tuh, bersyukur lah yer ^^

Tapi sebenarnya tu semua alasan. Cuma ada satu sebab jer kenapa I selalu sakit. Korang pun tau kan kenapa. Hihihi :) I tak boleh susah hati. Jadi sila jangan buat I susah hati dan sila lah gembirakan hati I yer kawan-kawan semua :)

Tadi timbang badan I dekat Tesco Melaka, turun 1 kg dari 36 kg ke 35 kg.. Rasanya baru timbang last week kot. T___T Gila cepat turun berat. Ker mesin penimbang tu rosak? I rasa penimbang tu rosak kot. Lalalala~~

Then mama belikan I suppliment dekat Farmasi. Tanya lah ahli farmasi tu, suppliment untuk naikkan berat badan, then dia terus suggest-kan ubat dekat atas ni. Dia cakap, pekerja dia pun makan ubat neh gak. Dan berkesan. Murah jer, Rm16.90. Ada 100 biji. Sehari makan 2 biji. Tapi kena minum banyak air masak and I akan cepat rasa lapar. So, dia suruh I spare biskut atau roti dalam beg time pergi kelas. Tapi nanti bila berat badan I dah mula naik, makan sebiji sehari je.

Mama tanya I, berat badan I paling tinggi berapa? I cakap lah, dalam 42 kg time sekolah dulu. Then mama cakap, kalau boleh dapat naikkan berat badan sampai 40-42 kg, mama nak bagi I something yang I sendiri unpredictable mama nak bagi. Huuu~ Apakah? I tanya apa dia. Mama tak nak kasi tau.

Errr kalau angah nak request hadiah boleh tak? Kasi semangat sikit nak naik berat badan. Angah nak budak ni. Mama tolong pinangkan dia untuk angah. Err boleh ekk.. Hakhakhak. Err tak tak tak. Main-main jer. =.="

Candid @ Tesco.
Adik I (Yeop), Chacha & Mama

Angah nak kereta sebiji (bukan kereta mainan atau kereta sorong). Kalau tak dapat suzuki swift, dapat viva pun ok. Dah boring lah bawak motor. Lagipun asyik melayang-layang jer. Tak pun angah nak iPhone 4. Boleh ek mama. Jangan nak buat-buat tak nampak pulak entry ni. Angah tau mama baca blog angah. Huahuahua~~

So korang, doakan I cepat naik berat badan ek. Boleh I kasi korang tumpang naik kereta baru I. Hakhakhak. Chacha memang suka tiru I. I pakai jeans dengan baju putih, dia pun sama. I nak kereta, dia pun nak. I nak si dia, chacha pun nak! Err! *tadi dia sebut-sebut pasal hairi, angah, b mana? =.="

So, wish me luck yer :)

Bai!

22 comments

kata kila said...

hukssss. kurusnya sis :( makan taw ubat tu!

cik panadol said...

intan, kurusnye awak....kne paksa makan lebih lg ni...35kg tu berat budak sekolah rendah la....

take care ye...

Ily~PearJarl said...

gud luck naikan berat badan~ :)
wee...xpun meh ily share ngan ily nye ney.
hik hik hik

o.0 tadi sys cari buku yg ily ckp tu ngan mama gak ke??
hehe

Esah Anang said...

Hadiah yg mama nk bg pilihan mama bukan pilihan angah...boleh!

Mr feckry said...

weh ringan gile lu ni.!

adib said...

jerangkung tk seswai la..sbb ko angah..jerangah - "jer-angah" hahahaha

Miss Fina said...

sis..vitamin B complex tu sgtlah berkesan i tell u..mkn la smpai habis.dlu sy pun mkn yg tu gak.memang bertambah sihat..whee~~

HonEyBuNNy said...

cik intan...berat kita hampir sama ja...heheh...tp ila lebih ckit xsampai 40kg gak...cik intan kena mkn tau n bykkn minum air....be happy....

mysara said...

mmg kurus btul akak ni...
bhya nanti

Nurul chumel said...

wish u all the best! u tau kan,i sentiasa ikuti perkembangan u.. good luck dear!

FiqaSaleh said...

fuhh 35kg? bia betol? so, intan kene berusaha naik kan berat badan k.. :D

.s.o.f.i.a. said...

iused to take b complex............. gila!!! makan cam tak hengat donia.............. masalahnya badan tak naik2 gak. orang kata i bela hantu raya. he he.......

tapi bila dah berusia nie badan naik macam dipam2...... adoyai!!!! naseb bek semua orang puji kata seksi, such a relieve la..... hak hak hak tuih!!!!

Heidi Shafiq said...

jgn bg makcik! intan ni dah melampau.. bg biskut merry je dah cukup..
serius ni!



:P

Cik Azieta said...

kak intan..naper berat k.intan ckit sgt..hehehe

nurkaloi said...

kereta yg kat masjid **kete mayat** uh nak??
ngeh3 dont touching....just joking..
be a strong person k intan

cik aiLebiu said...

haaa rajin2 makan supplement tu...insyaallah akan naik dengan cepat..:)

[-suziey-] said...

jenuh dok cari mana nk tinggal komen..keekk:p

intan..mkn la byk sket! haih..ringan bebeno..

huhu..cam sedih je uol dh xbersama..xpela doa2 je agar masih ade jodoh korang..tu sume kuasa Tuhan..jgn sedih2 sgt ok..nnti xcomel.. :)

AM SYA said...

OMG!!! 35 babe??u dah terlalu kurus!

anak buah I yg 6 tahon pon 40 kg..

plzz intan..makan mknanan berkhasiat

u kne pakse jgk makan k

sedeyla tgk u kurus2 T__T

baru i sedar betape x besyukurnye I asyik obses sgt nk kurus

jage makan ye babe~rajen2 minom susu!

CikLilyPutih said...

kereta? bestnya..

mia said...

gud luck intan..smoga berjaya naekkan berat badan ek..ehhe..kan baek kalu bole tranfer lemak, sy derma kt u sket..haha

~LP Lum~ said...

salam intan~

semoga berjaya naik kan berat badan kamu dik... :)
jgn diri ok.. epy2 kan diri walaupun sebenarnya kita xepy pun... :)

iQaChumel said...

gila ringannnnn...ciss.
sis.mkn la.mkn.mkn..haha
da sama besa dgn chacha.haha

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13