Saturday, September 25, 2010

.selamat datang sayang!

.

Salam Readers~

Duduk rumah sorang-sorang. Mama pergi beraya. Sampai hati pergi bersuka ria dan tinggalkan anak yang sakit dekat rumah. Ok fine, I dah tua, tak perlu di kasihan kan. T____T

Mama beraya dengan Abah & Chacha, Yeop pulak ada trip, maklum lah, beliau kan seorang cikgu yang berdedikasi =.=" Adik pulak ada kelas ganti dekat sekolah. So, I duduk rumah dengan nenek. Nenek pun dah uzur sangat.

Badan I masih panas. Nak buat apa-apa pun tak ada mood. Sebelum ni, kalau balik rumah tengok internet, macam nak terkam. Tak nak lepas. Sebab internet kat rumah laju, tak macam kat rumah sewa tu. Tapi sejak-sejak sakit neh, malas lah sangat. Asyik nak baring jer. Badan tersangat lah letih. So, blog pun malas mau update. ~.~

Kalau I demam, penyakit-penyakit lain pun datang sekali. Kira macam milo paket 3 in 1 tu. Tak payah masuk gula dah *tibe-tibe Tapi serius. I tak suka sakit. Tapi I pun tak tahu apesal I ni selalu sakit. 2 hari lepas, I terbangun time pukul 3 pagi. Tiba-tiba dada I cam sakit gila. Sumpah sakit. Kejut mama, cakap sakit, mama suruh makan panadol jer. Nangis nangis nangis. Ngadu dekat dia. Tak tahu dah nak ngadu kat siapa. Nasib baik dia ada. -.- Ok tak nak cita lagi.

Lepas letak telefon, nangis nangis nangis lagi. Lama-lama terlelap. Sedar-sedar pun, dah pagi, mama ketuk pintu. Bangun tidur makan ubat *lagi Hari-hari hairi makan ubat. Rasanya dah tak ada kesan kot sebab hari-hari makan benda yang sama.

Semalam dengan bangganya I nak cakap, I tak makan nasi langsung. Cuma makan roti jalan 2 keping untuk the whole day. Bukan tak nak makan. NAK SANGAT SEBAB I LAPAR GILA OK! Perut I ni bukan setakat leper, dan melengkung dah. T__T Tapi masalah sekarang, I tak dapat nak makan. Makan je nak muntah. Muntah je nak makan. T__T

Tadi mama call, suruh I makan nasi lemak, ada dekat dapur. Lepas tu suruh I minum susu suam. Ermmmmm nasi lemak? Dengar nama pun, sudah membantutkan selera. Urghh! Tapi I macam teringin nak makan Mee Raja dengan air Pink Panther dekat Murni SS2.

Google Image.
Mee Raja.
Udang dia sangat mengiurkan ok!
Nakkk!!!

Ok tu je mau update. Jangan tanya kenapa tajuk entry I "selamat datang sayang" ok. I pun tak tahu kenapa. I dah start pening kepala ni. Tak boleh online lama-lama. Nampaknya I kena jadi blogger pencen kot. =.="

Bai!

30 comments

suffer8zine said...

mee raja udang? hekkk

De'din said...

jgn lupa mkan ubat..
n smoga cepat sembuh :)

Anna Boleyn said...

C's!! huhu. nape ni. makan muntah? dah macam anorexia lak. c's pergi lah hospital. macam da kritikal sngt je ni. risau lak hana bila baca entry ni.

c's take care ekk. hmm~ ingat nak buat prjumpaan dngan the gorgeous. kalau hana buat c's boley ikut takk??

HonEyBuNNy said...

cik intan...makan la....agar bertambah sihat tau.......xmau la cmne...sedih la tgk...;-(

Are-Gya said...

ingat u yang masa...klu xde pape nk trun next week

hamzah ian said...

selamat menjadi sihat intan..

✿ CikCimi said...

then mkn ubt k.
:)
cpt3 sht n cpt3 blik mlake.

vidadarisakura said...

take care dear.

noor afzan said...

ada sakit lain nih..
baik pegi sepital buat full check up.
betul tak tipu.

cik aiLebiu said...

bahaya tau kalau selalu jatuh sakit dear..rajin2 makan vitamin...:)

kata kila said...

sis.makan lah :( risaunyaaa

intanurulfateha said...

@suffer8zine

hee x lah
mee raja yg ade udang! ;p

intanurulfateha said...

@De'din

tq :")

intanurulfateha said...

@Anna Boleyn

hospital jauh sgt
lgpun x de sape bwk :"(

intanurulfateha said...

@HonEyBuNNy

hepp
x mo sedey3 k :")
i idup lg je neh huhu

intanurulfateha said...

@Are-Gya

nt dtg roger3 k!

intanurulfateha said...

@hamzah ian

tq! :")

intanurulfateha said...

@✿ CikCimi

heee x mo blik ;p

intanurulfateha said...

@vidadarisakura

tq sis :)

intanurulfateha said...

@noor afzan

hmm nk g hosp yg lemah tu

intanurulfateha said...

@cik aiLebiu

tenks ai
;)

intanurulfateha said...

@kata kila

x mo risau
sis oke je ;")

tiha said...

SEDAPNYA SIS BILA NAK BLANJA MAKAN......^^,

~LP Lum~ said...

salam intan~

get well soon... take a rest...

.s.o.f.i.a. said...

take care sayang.............. get well soon!!!!

/Dayah//Nurul/ said...

ingtan...jaga diri. jgn pencen2. y dayah rasa sedeh ngan lagu maher zain blog intan ni.....awesome lagu maher zain :)

intanurulfateha said...

@tiha

bile sis da kaye~
muahaha!

intanurulfateha said...

@~LP Lum~

tq kak :")

intanurulfateha said...

@.s.o.f.i.a.

huu~~ tq syg!

intanurulfateha said...

@/Dayah//Nurul/

tu lah
sedih kn lagu neh?
mendayu3 jerr :")

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13