Tuesday, September 7, 2010

.tak ada feel dengar lagu raya

.

Salam Readers~

Lagi 2 hari je kita puasa. Lepas tu dah raya. Yang peliknya, I tak ada perasaan dengar lagu raya. Bila dengar je, cepat-cepat tutup. Then pergi youtube, dengar lagu-lagu latest. Goyang-goyang kepala, goyang-goyang badan. Lagi best~~

Pelik kan? Kalau dulu-dulu, I lah yang paling over nak raya. Tapi tahun ni macam biasa-biasa jer. Persiapan rumah I, macam biasa lah. Tetap over~ Mama I selalunya nak yang terbaik. So tahun ni, rumah I cat lagi. Upah orang kampung jer. Itu pun dah makan RM800 lebih. I rasa kalau upah profesional, mau makan beribu kan? Sebelum ni rumah I warna coklat. Tapi tahun ni warna hijau apa ntah. Nak cakap hijau, tak de lah hijau sangat. Ntah ler nyahh. I pun pening.

Eh away jap. Toilet~~

Ok dah. Kejap je kan? Tak sampai 5 minit pun. Kuikuikui~ Ok sambung cerita. Gambar dekat bawah ni gambar rumah I. I pun tak tahu lah kenapa mama I suka sangat warna coklat. Dah bertahun jugak lah kekal warna coklat tu. Layankan jer la..

Bila tersalah beli cat tahun ni, terus ruma I bertukar warna. Hakhak. Kalau tak, agaknya warna coklat sampai bila-bila. I malas nak snap gambar rumah I yang sekarang ni. Malas nak keluar bilik dan keluar rumah. Tengok lah petang sikit I gi snap. Kang orang lalu lalang cakap I batak pulak nak snap gambar rumah sendiri. Hehe~

I asyik terperap jer dalam bilik. Konon-konon nak tak nak kena cahaya matahari. Mana lah tau, boleh putih sikit time raya ni. I kan gelap. Antara semua gf-gf dia, I yang paling buruk dan gelap.

Beberapa hari lepas, I buat rambut baru. *cakap tak ada mood nak raya, tapi buat rambut jugak* Hakhak. I potong rambut I dan warna-kan 1 head. Tapi malas nak tepek gambar dekat sini. Nanti tak surprise. *surprise lah sangat. budget ada orang nak tengok. I buat dekat hair saloon adik housemate I, Emma. Murah lah jugak sebab 1 head baru RM100 siap dengan treatment dan guna Loreal. I tak tau tempat lain berapa. Rasa kat bandar-bandar lagi mahal kot.

Sebenarnya I rindu rambut panjang I. Rindu bangat. Tapi nak buat macam mana. "Sayang" punya pasal, pergi potong jugak rambut tu. Kan dah menyesal. Last-last kena tinggal jugak. Padan muka kau intan! =.=" I ni dah lah kurus. Bila rambut dah pendek, nampak lah I ni sangat kering. Mama pun cakap I makin kurus. Padahal dulu masa kecik-kecik, i paling tembam kot.

Teka I yang mana? Mesti lah yang paling pendek, paling gemuk dan paling memakai gaun kuning. Teehehehe~ Ni time pergi Zoo Negara dengan uncle, aunty dan kazen-mazen I.

Raya tahun lepas.
Mama, I, Chacha & Along.
Ohh rindu rambut panjang~~

Baju raya. Hmmm...mula-mula tak nak beli pun. Kain untuk buat baju raya dah ada. Aunty I beli dekat Dubai tapi tak sempat nak hantar dekat tailor. So, pakai raya tahun depan jer lah. tapi last-last I beli baju raya ready made warna hitam merah. Tu pun sebab I nak pakai time reunion sekolah I raya ke-3 nanti. So raya tahun ni, pakai baju tahun lepas jer lah. Huhu~ Kuih raya pulak, errr SEMUA beli! Huhuuu~~ Bukan malas buat tapi oven rosak. Lalalalala~~

Persiapan dalam rumah semua dah almost complete. Mama I memang rajin mengemas. Pantang nampak benda cantik. Perabot dalam rumah pun bertambah. Yang paling best, tahun ni mama beli TV baru. Alaa yang flat screen tuuu.. Orang lain dah lama pakai, rumah I baru nak beli. Ketinggalan zaman betul. T_____T

Banyak jugak lah benda baru dalam rumah ni. Duit pun dah banyak habis. So mama cakap, duit raya tahun ni, kena potong! Waaaaaa T_________T

So korang macamana?
Dah ada feel raya?

Bai!

Photobucket

31 comments

kata kila said...

kila pun grrrr.raya sekrg dah mcm tak meraih aww.

Nurul chumel said...

haha..besh nye nak raya!!~
i je raya sorg2 kat melaka..
raya ketiga baru terhegeh2 nak balik batu pahat..cis!
intan,nnt kan kehadiran i ke rumah u..bersama geng bas sekolah!hiks!
i balik kg selalu lalu bakri je..sebab senang tembus pt sulong..

fiq said...

fiq pn xde feel nk raya lagi =(

NADIAH KAMARUZZAMAN said...

rajinnya cat rumah u..hehe,neway selamat hari raya..=)

noor afzan said...

saya punya duit raya..
lagilah dah potong habis.
malas bernilai negatif.
sebab kena hulur pula =)

selamat hari raya intan =)

mR.sYaH said...

wah.. semua dah ready ye kak..

apa2pun selamat hari raya..
mood raya nnt dtg bila dah raya..

fyka said...

hehehe,mmg rindu tgk sis berambut panjang...ayu sgt2..

♥ Xett Hereen ♥ said...

nak nyebok komen.
xde mood nak raye!
heh!

intanurulfateha said...

@kata kila

mcm busan je raya tahun ni kan? :(

intanurulfateha said...

@Nurul chumel

ye ke?
mesti u lalu ruma i sbb ruma i tepi jln je
kt bukit naning, bt 15 ;)

intanurulfateha said...

@fiq

bile agknye feel tu nk dtg ek :(

intanurulfateha said...

@NADIAH KAMARUZZAMAN

upah org je pun
rajin apenye hihihi

intanurulfateha said...

@noor afzan

hulur kt kite kak! ;p

intanurulfateha said...

@mR.sYaH

hrp3 cmtu lah ;p

intanurulfateha said...

@fyka

ayu lah sgt ;p

intanurulfateha said...

@♥ Xett Hereen ♥

haha tau xpe u
blik mlk kang kite ronggeng oke! ;p

Syida Shukor said...

selamat hari raya sis ! kali ni makan banyak banyak ! :D

syaza kelyza said...

canteknye sis masa pakai kebaya biru tu :D

selamat hari raya sis ;)

intanurulfateha said...

@Syida Shukor

kueh raya sis dah mkn dulu dah huhuhu

intanurulfateha said...

@syaza kelyza

slmt hari raya syg~ ;)

.s.o.f.i.a. said...

bila nak tunjuk surprise rambut raya tu.....??? cant wait!!! he he..... me tahun nie festaim bertudung, so tak payah pikir nak buat rambut kot...... =)

Anne Boleyn said...

a'ah ek. baru pasan c's lg ayu klu rmbut panjang. cantik lah rumah c's. :)

iQaChumel said...

hahah memang xde feel hape pun.
selamat hari raya.
jemput datang shah alam.
dtg umah nek kat melaka pun xpe :P

Nurul chumel said...

@intanurulfateha

of coz la lalu..tapi kena cam satu2 umah..takpe2..nnt i cari umah u oke..!~ ;)

aLya said...

waa..cam bez jek..
time nk raye oven rosk..hahaha

intanurulfateha said...

@.s.o.f.i.a.

i pun nk pakai tudung gk rsnya :)

intanurulfateha said...

@Anne Boleyn

tenkiu syg~ :)

intanurulfateha said...

@iQaChumel

alalalala iqa la dtg ruma sis ;p

intanurulfateha said...

@Nurul chumel

cri smpai dpt tau! ;p

intanurulfateha said...

@aLya

hahaha tau xpe!

enyheartsdiamond said...

u santek berambut panjang <3

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13