Tuesday, September 28, 2010

.tak nak kehilangan lagi

.

Salam Readers~

Tadi meroyan I cari barang kesayangan I. Hilang beberapa jam rasa macam nak gugur jantung. Cari sambil nangis. Berhenti nangis, sambung cari. Bila tak jumpa, nangis balik. Dah lah I sangat banyak assignment nak buat malam ni. Bila ianya hilang, i terus hilang mood nak buat kerja. :"(

Adoii, sumpah I sangat sayang barang tu. Orang cakap, bila dah hilang dan kehilangan, baru kita rasa. Tak... I tak macam tu. Semasa barang tu ada, I memang sayang. I tak pernah abaikan ia. Barang ni sangat sentimental value. Sangat sangat sangat bermakna dalam hidup I. Mana-mana I pergi, I bawa. I tak pernah tinggal. :"(

I cari satu rumah, I cari dekat semua tempat. Sampaikan I cakap pada housemate I, tolong cari sekali. Kalau jumpa, I bagi duit RM10. Then kawan I sms, cakap, suruh I baca satu surah dari Al-Quran. Sebab kakak kawan I tu cakap, nanti akan jumpa. I tarik nafas, dan cari tanpa guna emosi. I kan emosional sikit. =.="

Cari slow-slow, akhirnya jumpa! Alhamdulillah :") Syukur sangat-sangat. Ini bukan kali pertama ianya hilang, sebelum ni dah pernah hilang dan jumpa semula. Dan I harap, lepas ni takkan hilang lagi. I dah tak sanggup kehilangan. :"(

Ni lah "barang" tu. Seutas gelang silver. Ia adalah hadiah pertama yang dia bagi pada I 2 tahun lalu. I tak pernah bukak gelang dari tangan I melainkan bila nak pergi cuci jer. Mesti lah I sayang kan? I sayang gila gelang ni weh. Sayang sangat sangat! I ingat lagi malam tu dia bagi pada I, dia pakai kan kat tangan I. Dia sweet sangat sangat sangat sangat malam tu. Urghhh what a sweet memory.............. T___T

Bai!

12 comments

hamzah ian said...

wa.. nasib baik jumpa

Hizami Rahim said...

hurm.
setiap yang bertemu pasti akan berpisah.
:)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Intan... lain kali kalau hilang barang, baca surah al-insyirah... insyaAllah, Allah akan bagi petunjuk.

eykameow said...

siss..... eyka punya brg plak hilang! keychain hp yg boy kasi.... huhuhu...

.::WaNiE::. said...

huhuhu mmg la nangis

syg tu intan huhuhu

.s.o.f.i.a. said...

sila put on weight cepat2 supaya benda tu tak slip laie.........

::m!SS edURA hanUM:: said...

surah pe yang u baca tue yekk
barang i pun de hilang skrg.dah penat mencari.hilang dah ar kat opiz.tue yang risau
if u xkisah share lah surah pe
blh juga i amalkan

Mr feckry said...

peh...patut lal lu cam nak gile mencarinya

CERITA LEBAT said...

tu la..len kali ikat ketat2 ok..hehe

Lovely Emy said...

intan, hmm, kita hilang cincin tau, special, dah lama hilang, sejak tahun lepas bulan berapa entah, baru hari jumaat lepas jumpa..

violetless said...

cik intan...alhamdulillah jumpa gelang tu..

sentimental value dalam dia yang buat barang tu sangat spesial kan?

@juera said...

alhamdulillah jmpe jgk gelang tu..i pnye cincin pemberian my BF ilang jgk..tp mmg x kn jmpe coz ilang dlm sungai time pg bercamping..uwaaaaa!smpai skrg still rse bersalah sgt..tp sib baek my BF x marah =)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13